UHD TV do 17-18k

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod josefbuba 19. 10. 2015 07:57

Zdravím,

Požadavků moc nemam, rád bych ať je to 4K, které začíná být standartem a podporu HEVC. Jestli to bude SMART TV, je mi víceméně jedno. Kdyby byl 100Hz panel bylo by to fajn, ale to je asi mimo cenovou relaci.

Cena 17-18k +- , ale když by byl třeba 100 HZ panel za menší příplatek např do 4k, tak bych do toho šel.

Docela se mi zamlouvali modely: Philips 40PUT6400, Samsung UE48H6400 (s tím, že je to čtyřjádro na rozdíl od Philipsu a integrovaný reproduktor umí Dolby,..)

Budu rád za případné rady nebo názory, díky

/// EDIT 9:30: Dost mě teď zaujala Xiaomi Mi TV 3. Vyplatila by se dovézt?
josefbuba
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MgX 19. 10. 2015 08:36

Samsung H6400 není UHD televizor. UHD není technologie, kterou bys dnes a v blízké budoucnosti využil. To už je spíše k zamyšlení, zda nevzít TV se 100 Hz panelem, který Ti přinese výsledky hned.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod josefbuba 19. 10. 2015 09:25

Jenže podle mě zase nemá cenu kupovat TV, která neumí HEVC (H.265), které už je skoro na spadnutí. A mimochodem to bude povinné pro DVB-T2 (ale to není můj případ:))
josefbuba
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MgX 19. 10. 2015 09:29

Ověř si kdekoliv na internetu, kdy se má začít regulérně vysílat v DVB-T2 v ČR. Pak si načti, kolik UHD stanic bude dostupných v roce 2025. A uvědom si, že žiješ v ČR, kde v roce 2015 je stále HD považováno, jako luxus - viz postoj TV Nova ke Skylinku a zrušení distribuce pro její klienty.

-- 19. 10. 2015 10:30 --

Místo abys zvažoval kvalitnější HD televizor, koupíš ořez v UHD s rozmazaným obrazem. Hlavně, že tam bude HEVC.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 19. 10. 2015 10:41

Hevc vedia aj niektore FHD televizory. A 4k tak skoro nevyuzijes, jedine ak tak k PC.
Ryan Giggs
TV expert