Výběr nové TV - všechny formáty, wifi, ...

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod teplice 24. 10. 2015 20:27

Ahoj,
vybírám novou TV. Tento segment prodeje vůbec nesleduji, prosím tedy o pomoc a radu, zda vůbec můžu dostat to, co požaduji.

Jde mi o to, aby TV přehrála "cokoliv", co mam na HDD/USB disku. Prostě stáhnu .avi a přehraju.
Dále požaduji, aby zobrazila titulky .srt a abych si mohl upravovat velikost titulků.
Chci připojit přes usb myš a klávesnici, webový prohlížeč není nutnost, ale aplikace youtube ano.
Wifi - ano, kabel být nemusí.

Televize musí mít možnost stojánku.
Mám možnost naladit pouze DVB-T (satelit nemam a kupovat ho nechci).

Je mi jedno jaká značka a technologie to bude, cena pokud možno do cca 20 tisíc.

Jsou moje požadavky reálné?
Myšpulín: Nevím mě živě moc neříká, byl jsem tam jen párkrát. Když potřebuju něco kolem PC tak se stejně zeptám v garáži, tam se nebojím že mě sjede někdo ve věku mýho syna :-D
teplice
Junior

Odeslat příspěvekod Mizi 24. 10. 2015 20:52

Jde mi o to, aby TV přehrála "cokoliv", co mam na HDD/USB disku. Prostě stáhnu .avi a přehraju.

Jsou moje požadavky reálné?

Ne. Žádná televize neumí přehrát všechny videa, pořiď si upgradovatelný přehrávač, např. něco s Kodi.
Mizi
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MgX 24. 10. 2015 21:39

Zdravím teplé líce :-) ;-)

Přehrát cokoliv zvládne PC, nebo třeba Raspberry Pi2. U TV je to vždy o štěstí na formáty/kodeky.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod Mizi 24. 10. 2015 21:51

Pokud se nepletu, tak RPi2 nezvládá h.265, alespoň zatím.
Mizi
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MgX 24. 10. 2015 21:57

Zřejmě máš pravdu, nicméně píše o AVI, tudíž předpokládám, spíše doposud nejvíce užívané kodeky.

Podpora přehrávaných formátů bude i tak u RPi 2 daleko vyšší, než u samotného televizoru.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod ...drát 25. 10. 2015 01:26

RPi2 ale môže laikovi narobiť pár problémov na AVI ho fakt netreba
...drát
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 25. 10. 2015 07:29

H.265 ale nezvlada ani kopa televizorov, a ani niektore PC to nemusia vediet z hw pricin rozchodit.

Napr. u tv s androidom je moznost ugradnut schopnosti prehravania stiahnutim nejakeho prehravaca z obchodu.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod teplice 25. 10. 2015 09:17

MgX píše:Zdravím teplé líce :-) ;-)

Přehrát cokoliv zvládne PC, nebo třeba Raspberry Pi2. U TV je to vždy o štěstí na formáty/kodeky.

Nazdárek, to už je let, co? ;-)

Prostě a jednoduše bych chtěl TV s požadavky výše + teda maximálně něco jednoduchého, co k tomu připojím. Nejaké zařízení, které vybalím z krabice a zapojím. To mi Pi2 nepřijde :)
Myšpulín: Nevím mě živě moc neříká, byl jsem tam jen párkrát. Když potřebuju něco kolem PC tak se stejně zeptám v garáži, tam se nebojím že mě sjede někdo ve věku mýho syna :-D
teplice
Junior

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 25. 10. 2015 09:30

Podobnych tem je tu viacero, tie odporucania sa opakuju. Napr. Sony 50W755C, Philips 50PFT6550, Panasonic 50CS630E.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod teplice 25. 10. 2015 09:46

Přehraje ten Panasonic 50CS630E alespoň filmy v avi? Mohu si nastavit velikost titulků v srt?
teplice
Junior

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 25. 10. 2015 10:00

Ano, avi prehra. Akurat ze nie je avi ako avi. Nejake menej bezne formaty prehrat vedien nemusi. To ale plati obecne pre kazdy TV ci akykolvek prehravac.

Velkost titulkov sa menit da.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod teplice 25. 10. 2015 10:09

To vypadá zajímavě. Poslední dotaz, mohu tam připojit bezdrátově myš a klávesnici a koukat na youtube?

Díky moc za odpovědi!
teplice
Junior

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 25. 10. 2015 10:14

Iste.
Mimochodom vsetko na co sa pytas sa docitas v manuali.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod teplice 25. 10. 2015 10:14

Díky moc :).

-- 25. 10. 2015 10:15 --

Ještě dotaz, když bych chtěl koukat na filmy v dobré kvalitě, tak jsou ve formátu mkv a maj velikost třeba přes deset giga. Jak to řešíte vy? Jde to přes flashku?

-- 25. 10. 2015 10:30 --

a co https://www.datart.cz/LED-monitor-s-TV- ... -WiFi.html ?
teplice
Junior

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 25. 10. 2015 10:41

Ano, ide to aj cez flesku. R550 je o kategoriu nizsie ako tie vyssie menovane modely. Horsi panel, horsia elektronika.... To ze je lacnejsi ma svoj dovod.
Ryan Giggs
TV expert

Další stránka