Samsung UE48j6272 - Nereálný obraz+další otázky a odpovědi

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod jaran123 11. 1. 2016 17:24

Pro me potreby jsou podobne :-) Kdyz ja bych ani tu vsechnu slozitejsi vybavu s6272 nevyuzil a jak to tak tady ctu od majitelu, zacinam v ten model ztracet duveru. Naproti tomu ten Panasonic ma udajne min. reklamaci a krasny obraz s velikym pozorovacim uhlem mimo jine. Az na ten satelit. Najdu si prodejnu kde je budou mit oba, kouknu a potom se rozhodnu. Zatim dik za nazory.
P.S. Rodice maji 3roky tuhle, bezi denne a obraz je spickovy, zadne vady pruhy cukani, to neexistuje.Takze na neco takovyho natrefit ale 40 obrazovku a wifi.

televize.heureka.cz/panasonic-tx-l32e5e/recenze/#section
Naposledy upravil jaran123 dne 11. 1. 2016 18:26, celkově upraveno 3
jaran123
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod llubik 11. 1. 2016 17:39

Na kazdom sa najde nieco, co clovek az pouzivanim zisti, ze mu nevyhovuje, resp je to cez vela tlacitok, alebo co by chcel inac . . . napr na LG sa mi nepaci ten ich kruhovy design na obrazovke ked pridavam hlasitost . . . akoze obraz a zvuk je dobry, snad aj ta poruchovost bude ok na 6272, tam sa snad nieje na co stazovat . . . ze ma hrozne triedenie kanalov? no a? raz zotriedim a potom uz na to nesahnem . . . wifi zabudovane . . . za tie peniaze sa snad ani nemozem stazovat :-)
llubik
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 11. 1. 2016 20:59

Tygy píše:Zdravím,
předem se omlouvám pokud se to zde řešilo, ale vyhledávač mi nic nenašel. Mám připojený do sítě WD My Cloud 3TB. Při přehrávání filmů s externími titulky přes DLNA mi starší Samsung řady B vše přehraje bez problému, ovšem 6272 titulky přes DLNA nenačte. Máte někdo odzkoušeno, nebo OS Tizen toto nepodporuje.
Díky

DLNA není přímo řešeno pro titulky. Někde se to zvládne, jinde nikoliv. Můžeš využít nějaký DLNA server, který umí titulky natvrdo vypálit do videa - Serviio atp.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod zdbu 11. 1. 2016 22:52

74Prelude píše:Tiez mi takmer vobec nefungovala bezdr. mys, ked bol prijimac priamo pripojeny do TV a musel som pouzit USB predlzovacku. Teraz mam prijimac na stojane pod TV a mys chodi bez problemov...

K této televizi jsem si koupil klávesnici Trust Sento a při vysílači zapojeném do USB na zadní stěně byl problém, aby klávesnice fungovala 3 metry od TV. Přes prodlužovací kabel jsem vyvedl vysílač pod TV a dosah je najednou do druhé místnosti. Zřejmě něco z TV vysílač utlumuje při zapojení přímo do zadních USB.
Jinak někdo se zde ptal na to jakou klávesnici, tak TRUST Sento mohu doporučit. Je malá a pomocí klávesnice se dá v pohodě ovládat televize. Jen takový poznatek. Smart HUB se mi nedaří ovládat pomocí Touchpadu na klávesnici, ale pouze pomocí kurzorových kláves. Když jezdím prstem po Touchpadu, tak se rozsvítí na obrazovce kulatý kurzor, ale nedá se s ním pohybovat a pohyb funguje pouze přes kurzorové klávesy. Ve webovém prohlížeči funguje Touchpad naprosto bezproblémově.
zdbu
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod lapish 12. 1. 2016 00:02

jaran123: když už koukáš po Panasonicu, zkus uvážit TX-40CS630E, ten je už na úrovni toho Samsungu J6272 (má 100Hz panel), ale Samsung vyjde cenově líp.

MgX: Samsungy vždycky uměly přehrávat titulky bez toho aby musely být natvrdo, divil bych se kdyby od toho u J6272 ustoupili. I H6470 zvládá titulky z DLNA. Možná bude mít jen nějaký problém s kompatibilitou nebo nastavením TV nebo DLNA serveru...
lapish
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 12. 1. 2016 13:01

lapish mně je jedno jestli to dřív šlo a uměl to každý Samsung. Prostě když má problém, má i více řešení. Samsung se bude do nebes chválit, ale že není schopen přehrát jejich demo, to zmíní málokdo. Ostuda. Podobně jako problémy s jejich DVB-S tunerem.

Ano, může to být nastavením, může to být čímkoliv. Televizor nemám k dispozici, abych odzkoušel.
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod evlo 12. 1. 2016 13:25

:D - tak s nejvetsi pravedepodobnosti to ale bude pomalou flashkou, nicim jinym; ja jsem semka jednou linkoval prehled surovych panelu na trhu, z toho podle podsviceni 350/500 bylo bylo videt, ze vyrobci pouzivaj jeden ze 4 panelu na trhu, No a dva maj haze a dva nemaj, takze ta vysledna kvalita bude urcite u kazde TV uplne jina, ne?
evlo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 12. 1. 2016 23:10

Co bude pomalou fleškou? To, že nejede jejich demo Oceanic? No to určitě ne.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod evlo 12. 1. 2016 23:59

Hmm, no, mohl bych ho zkusit, ale bojim se, ze by se prehralo.
evlo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jaran123 13. 1. 2016 01:55

[quote="lapish"]jaran123: když už koukáš po Panasonicu, zkus uvážit TX-40CS630E, ten je už na úrovni toho Samsungu J6272 (má 100Hz panel), ale Samsung vyjde cenově líp.

TX 630 nema satelit nahravani a je o 3tis.drazsi nez ta 520 ale dik za tip. A pro ty co jeste tapou je tady pekne polopate vysvetleno jak vyresit problem sledovani jednoho a nahravani druheho programu.
http://pc.poradna.net/q/view/1022577-3- ... g#r1023260

-- 13. 1. 2016 02:20 --

A tady jsou pro zajimavost testy jestli se jedna o frekvenci 50 nebo 100 resp. 60 nebo 120Hz a dalsi info o TV. Trochu jsem se nudil tak jsem hledal :-)
http://www.rtings.com/tv/reviews
jaran123
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MgX 13. 1. 2016 06:44

Hledal jsi špatně. Část věcí na těchto stránkách pro nás neplatí. Přímo v této sekci na našem fóru je vlákno s přehledem 100Hz modelů.

viewtopic.php?f=1703&t=1241907
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod jaran123 13. 1. 2016 09:22

Ktera cast plati a ktera neplati? Vase forum ktere se venuje modeloym radam a Hz konkretnich modelu znam to je jasny, to bylo prvni co jsem nasel.
jaran123
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ecop 13. 1. 2016 09:51

Pánové, tak já jsem pořídil klávesnici Trust Gesto, včera jsem krátce zkoušel a funguje to dobře(za ty prachy :)
Na moje prsty mohla být trochu větší ale dá se to - za cenu originál Samsungu mám čtyři :D , dodávají k tomu i krátký USB káblík, kdo by měl problémy se signálem.
Mně to ale fungovalo. i když byl ten dongl za televizí.
Resumé : zatím jsem spokojen.
ecop
Junior

Odeslat příspěvekod neboztik 13. 1. 2016 11:01

ecop: V recenzích na tuto klávesnici píšou, že nefunguje ve všech aplikacích a na samsungu řady J se nezobrazuje kurzor myši. Je to tak ?
Samsung UE48j6272, LG MS450H, Rec.Pioneer VSX-S300K, LG BD660.
neboztik
Junior

Odeslat příspěvekod ecop 13. 1. 2016 11:13

neboztik: zatím jsem nezkoušel všechno, kurzor myši se v prohlížeči zobrazuje normálně, dokonce když jsem měl přepnuté na TV, tak byl na obrazovce takový puntík ale nešlo s tím nic dělat - takže asi není odladěné, aby se myš nezobrazovala při TV vysílání.
ecop
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka