Samsung UE48j6272 - Nereálný obraz+další otázky a odpovědi

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod neboztik 13. 1. 2016 11:38

ecop: A máš TV Samsung j6272 ? Jaká je citlivost kurzoru ? Ta klávesnice nemá vypínač, aby zmizel ten puntík na obrazovce ? Zkoušej a referuj. A moc díky za informace.
Samsung UE48j6272, LG MS450H, Rec.Pioneer VSX-S300K, LG BD660.
neboztik
Junior

Odeslat příspěvekod kosican0 13. 1. 2016 15:35

Ahojte, majitelia 6272 ako drzi krytka baterii na ovladaci u VAs? ja ju mam uplne volnu, zo zaciatku mi to nejak nevadilo ale teraz v ruke dost prekaza ze je dost volna a posuva sa hore dole.
kosican0
Junior

Odeslat příspěvekod neboztik 13. 1. 2016 16:12

Krytka drží pevně. Ani se nehne.
Vyšel nový FW - 1440. Co je nového jsem zatím nezjistil.
neboztik
Junior

Odeslat příspěvekod kosican0 13. 1. 2016 19:59

Skusim pockat na ostatnych ale ja mam tam volu asi 3mm beha hore dole, myslite ze to je na reklamaciu ovladaca?
kosican0
Junior

Odeslat příspěvekod 74Prelude 13. 1. 2016 21:36

Mne sa krytka tiez trochu hybe, ale nic, co by vadilo, ked drzim ovladac v ruke, urcitie nie 3 mm...
Co sa tyka toho "puntika" na obrazovke, zmizne po cca 5 sekundach, ked mysou nehybem, nemusim ju vypnut.

-- 13. 1. 2016 21:38 --

evlo píše::D - tak s nejvetsi pravedepodobnosti to ale bude pomalou flashkou, nicim jinym; ja jsem semka jednou linkoval prehled surovych panelu na trhu, z toho podle podsviceni 350/500 bylo bylo videt, ze vyrobci pouzivaj jeden ze 4 panelu na trhu, No a dva maj haze a dva nemaj, takze ta vysledna kvalita bude urcite u kazde TV uplne jina, ne?

Flashka a DLNA nie je to iste. Tiez som narazil na problem, ze cez DLNA TV titulky zobrazit nevedel, ale tie iste pri prehravani z USB zobrazil bez problemov.
74Prelude
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Jubei 13. 1. 2016 22:07

Krytka baterií na ovladači drží pevně. Zatím neregistruji žádný problém.
BTW: dají se někde zjistit změny obsažené v nové aktualizaci FW?
Jubei
Junior

Odeslat příspěvekod lapish 14. 1. 2016 00:10

Ad titulky přes DLNA - zkuste přehrávat něco z PC s nainstalovaným Mezzmo - u toho se mi ještě nestalo že by nějaký titulky TV nepřehrál, a to jak SRT, SUB nebo obsažené v MKV...
lapish
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ecop 14. 1. 2016 08:49

Takže další poznatky s klávesnicí Trust Gesto.
Bohužel v Youtube nefunguje myš ani písmena klávesnice :-(
Co je ale horší, večer se klávesnice zbláznila a vysílá si co chce...pořád zadává 6666666...
Kde se dá zadat text tak si píše co chce.

Ze začátku se zdálo že je to dobré řešení, no po včerejšku si to už nemyslím, jdu ji vrátit nebo reklamovat.

Co se týká ovladače k TV, tak jsem si nevšiml, že by mi nedržela krytka baterií, mrknu na to ještě večer.
ecop
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 14. 1. 2016 13:18

No, nechtěl jsem hanit někoho výběr, ale Trust, co jsem kdy viděl, nebylo úplně to, co bych chtěl. Raději vsadím na jistotu Logitech, Microsoft. Tím ale nechci říct, že by nějaká z mnou zmíněných značek zvládla fungovat korektně ve všech aplikacích. Někdy to nemusí být zařízením, ale aplikací/softwarem.
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod lapish 14. 1. 2016 15:37

ecop: ad opakované 6...zkus vyndat/zandat baterky do klávesnice nebo to tlačítko 6 trochu promačkat :)
lapish
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ecop 14. 1. 2016 16:00

lapish píše:ecop: ad opakované 6...zkus vyndat/zandat baterky do klávesnice nebo to tlačítko 6 trochu promačkat :)

Popravdě jsem to nezkoumal, jaké baterky tam jsou - nabíjí se to přes USB.
Není to jen o zaseklé 6, když klávesnici otočíš a na TV je něco, kde se dá psát, tak to samo opakuje několik písmen pořád dookola...
ecop
Junior

Odeslat příspěvekod neboztik 14. 1. 2016 22:12

ecop píše:Bohužel v Youtube nefunguje myš ani písmena klávesnice :-(

Tak mě na Youtube funguje vše. Dokonce jde měnit klávesnici na qwerty (píše číslice) nebo qwertz (píše písmena s diakritikou). Jelikož ale není k ní návod, tak se musí dost laborovat.
neboztik
Junior

Odeslat příspěvekod george85 15. 1. 2016 12:11

Zdravím Vás pánové,

včera jsem se stal také majitelem 6272jky, skok kupředu z šestileté pětkové řady samsungu o vel. 40" na 55" byl docela znatelný už podle kartonové krabice :-) zatím ale víc referovat nemůžu, pověsil jsem jí jen na zeď, základní nastavení + nastavení s AVR (trochu mě trápilo ARC) a víc jsem nezkoušel... To teprve přijde...

Jen co bych potřeboval poradit, je po jaké klávesnici sáhnout, jelikož jsme docela ujetí na youtube tak bych rád nějakou která s tím nebude mít problém, protože ovladačem je to peklo... Další věc je že bych chtěl aby se s tím dal ovládat např. film z ext. HDD nebo přes DLNA, ale to je asi standard, ne? Nikdy jsem tohle neřešil, tak se možná ptám hloupě :-) Můžete mi prosím někdo poradit, nejlépe kdo co máte odzkoušené na co se podívat? Jestli je lepší si připlatit za originál, nebo jestli v pohodě bude stačit např. Logitech K400? Koukal jsem že se tu řešily i nějaké verze od Trust, ale v to zrovna nemám úplně důvěru, byť je např. ta verze Sento určená přímo pro smart TV...
george85
Junior

Odeslat příspěvekod neboztik 15. 1. 2016 12:55

No s tím Logitech to také není žádná výhra. V recenzích si stěžují hlavně na touchpad. Mám Trust a zatím to s ní jde.
Samsung vychrlil na trh řadu 6j a zákazníku starej se. Na jejich stránkách jsou návody pro starší TV, periferie ho nezajímají, dotazy také ne, atd. Musíme se s tím poprat sami.
neboztik
Junior

Odeslat příspěvekod radox1 15. 1. 2016 23:30

kupil som tento tv,ale uhlopriecku 55 palcov-55j6272.pise sa tu ze ma 100hz panel,ale vzadu je napisane 50/60 hz.moze to znamenat ze nema ten panel 100,ale 50hz?
radox1
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka