Samsung UE48j6272 - Nereálný obraz+další otázky a odpovědi

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod ondratr 2. 2. 2016 18:58

Tak jsem zvědav zda až za pul roku až rok spustí t2 na ostro,zda to zvladne. Kupoval jsem tuto tv zaroven s tim abych pak nepotreboval setobox
ondratr
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 2. 2. 2016 19:02

Jak plyne z některých vyjádření... DVB-T2 možná bude nakonec zpoplatněno. Ve zbytku části DVB-T pojede „povinný zdarma útržek“. Takže jsem zvědav, kolik lidí by si zaplatilo DVB-T2, namísto kabelovky, nebo satelitu, kde ta nabídka je - minimálně zatím - daleko širší.

No, ale třeba ne a bude to zcela jinak...
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod huld4 7. 2. 2016 15:55

funguje Vam dobre u teto TV Anynet+? Me to prijde uplne k nicemu. K cemu se to da dobre pouzit? Mam STB od Netboxu, ale nenasel jsem nic k cemu by me to bylo dobre. Jedine ovladat vse jednim ovladacem a to me stejne nejde...

a nejde tato TV nejak pres Wifi ovladat smartphonem?
huld4
Junior

Odeslat příspěvekod gabee77 7. 2. 2016 18:17

Ovladanie pomocou smartfonu ide s aplikaciou z google play: "Samsung Tizen Smart Tv remote" od Tvisted.
gabee77
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod huld4 7. 2. 2016 18:41

ja mam iOS...tam je jedna appka, ale ta nefunguje a stejne to je stejny jako ovladac...ja spis hledal neco kde bych primo mohl psat..pouzivat mys atd...
huld4
Junior

Odeslat příspěvekod feds 9. 2. 2016 10:00

Ahojte. Aky doporucujete externy HDD na pripojenie k tejto TV. Budu fungovat WD Elements 1TB? Pripadne mate skusenosti s inymi vyrobcami?
feds
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod fflatronn 18. 2. 2016 14:42

Zdravím Vás,
pořídil jsem si TV Ue48J6272 a nemam zatím problémy (pruhy, blikání, žluté čmouhy, špatná černá, špatné viditelnost z úhlu, připojení na internet ..... vše šlape, jak má) , které tu někdo zmiňoval. Přiznám, že nabídkový panel ( kde je Netflix a jiné aplikace) je trošku rozmazaný. Ostatní nastavení, atd... je v pořádku.
TV mám připojenou přes wiffi a funguje výborně. Aplikace Netflix funguje také výborně, dříve jsem jen používal na PC. Na youtube jsem i zkoušel pouštět 4K videa a Tv je přehrála a obraz vypadal skvěle (samozřejmě né, jako vidíte na 4K TV v obchodě).

Je pravda, že jsem trochu nesvůj ze zobrazení ... nemužu říci že TV má špatný obraz. Měl jsem asi 4 let starý Samung 48, 5ř. a příjde mi, že obraz bykl líbivější, filmy horší kvality koukatelnější (ale je to jen muj dojem když jsem pustil filmy ze staré videotéky). Strašně záleží na kvalitě pouštěného filmu. Proto jsem se rozhodl, že TV porovnám zítra s kamarádovou starší TV.

Filmy mam v FHD které, asi budou osekané, protože mají max 2G. Co by jste doporučili mít za takové minimum na film (formát, počet G) aby člověk z filmu na dnešních FHD- TV vymáčl maximum????

Je možna chyba, že očekávám, že si pustím film a nebudu muset při každém filmu přenastavovat nastavení, jako jsem nemusel dělat dříve. Bohužel teď při každém filmu trávím moc času překlikáváním v Digital Clean View, MPEG Noise Filter, Auto Motion Plus. Nejraději bych to tam neměl :hmm:

Hodně se mi zlepšit obraz podle jednoho článku, kde se má změnit nejdříve : telpoty barev a Kolorimetrický prostor. Hodně to pomohlo.

Zkoušel jsem test, co tu zmiňoval "indeshit". Stahnul jsem video s ílkovou, obraz byl skutečně krásný a titulky se vubec nerozmazavaly.

Na druhý test " http://s3.amazonaws.com/rtings/motion-blur-test.mp4, se chci právě dotázatk, kdy na obrazovce běhá test a je nečitelný. Jestli je tento test dělaný pro tuto TV a má nějakou vypovídající hodnotu??? Musím říci, že jsem měl Auto Motion Plus vypnuty.
fflatronn
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod huld4 20. 2. 2016 20:22

..........Hodně se mi zlepšit obraz podle jednoho článku, kde se má změnit nejdříve : telpoty barev a Kolorimetrický prostor. Hodně to pomohlo...........

Muzes pls poslat odkaz?
huld4
Junior

Odeslat příspěvekod radox1 22. 2. 2016 14:33

na noteboku som si stiahol funkciu smartview,aby som mohol pozerat fotky a videa cez tv,ale nejde mi to.aj sa to sparuje,ale ked dam moj obsah,nic nenajde.
radox1
Junior

Odeslat příspěvekod lapish 22. 2. 2016 15:11

fflatronn píše:Filmy mam v FHD které, asi budou osekané, protože mají max 2G. Co by jste doporučili mít za takové minimum na film (formát, počet G) aby člověk z filmu na dnešních FHD- TV vymáčl maximum????

To je dost individuální - záleží jak máš TV daleko a jak máš dobrý zrak :-) Já jsem dříve na 37" TV koukal na 2 GB velké filmy a často mi to stačilo, teď s 40" H6470 TV a 1,6-2m vzdáleností dávám přednost kolem 4 GB, ale rozdíl oproti třeba 8GB je pořád znatelný - záleží jak jsi náročný. Pro 3D pak preferuju tak 8-12 GB. Samozřejmě záleží i na kodeku a jeho nastavení.
Když budeš mít dostatečně kvalitní zdroj (tedy ne 2 GB film ale něco většího) tak nebudeš muset přehazovat nastavení - mě to na Auto celkem vyhovuje.
lapish
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Cherokee007 25. 2. 2016 05:09

Ahoj, tak jsem pořídil tuto TV, vše běhá jak má. Jen se chci zeptat spojím některou z originálních klávesnic od Samsungu s touto TV? A pak druhý dotaz vyšel nový FW 1443 - je někde seznam změn? Předem děkuji za odpovědi
Cherokee007
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod indeshit 25. 2. 2016 08:25

fflatronn píše:Na druhý test " http://s3.amazonaws.com/rtings/motion-blur-test.mp4, se chci právě dotázatk, kdy na obrazovce běhá test a je nečitelný. Jestli je tento test dělaný pro tuto TV a má nějakou vypovídající hodnotu??? Musím říci, že jsem měl Auto Motion Plus vypnuty.

Ten test je dělaný v 60fps. Pokud máš Auto Motion Plus (reps jeho část De-Blur / Redukce rozostření ) vypnutý, tak TV s tím obrazem nic nedělá - logo může být tak v pohybu rozmazané. Pokud dáš De-Blur v Motion Plusu na max, tak je to ostré. TV vlastně tak 60fps vytahuje na 120. To má vliv na materiály - 50, 60fps materiály (vysílání, hraní her). Vše je ale o kompromisech ... může to být doprovázeno artefakty apod. Nicméně J6272 je v tomto ohledu opravdu dobrá, ať už je to v disciplíně maximálních nastavení, tak i v minimálních.

Stáhni si třeba toto: http://uloz.to/live/x9vrf2Ks/jilkova-mi ... 10-2013-ts ... a vyzkoušej si na tom to nastavení motion plusu ( je to podobné jako ten test, jen to uvidíš na klasickém materiálu a ne na nějakém testovacím samplu. Redukce rozostření na 0 - titulky s mírným ocáskem šmouhy, Redukce rozostření na 10 - titulky zaostřené)

Druhý posuvník Redukce vibrací (de-judder) na to nemá vliv, ten má vliv na 24p materiál (filmy, seriály). 0 - filmovka 10 - telenovela.
indeshit
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 25. 2. 2016 09:14

Ono to nie je uplne presne to co pises.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod george85 25. 2. 2016 15:25

Cherokee007 - na předchozí stránce jsem cosi ke klávesnicím psal, stačí si to přečíst a nějaký obrázek si uděláš.
george85
Junior

Odeslat příspěvekod Lub0s 26. 2. 2016 08:55

Mám tiež Samsung UE55J6272 úplná spokojnosť, žiadne chyby šmuhy či pási alebo problém s farbou. Mám pripojenú aj PS4 a všetko v poriadku.

Mám doma aj Samsung ue48j5572 a tiež žiadny problém ale po týždni sme si všimli hlavne na bielom obraze ako keby 2-3 cm niť v obrazovke. Po telefonáte na samsung servis prišiel technik do dvoch dní a vymenil display bez žiadnych problémov :D
Takže čo sa týka samsungu úplná spokojnosť :)
Lub0s
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka