Samsung UE48j6272 - Nereálný obraz+další otázky a odpovědi

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod MgX 25. 6. 2016 11:23

Jestliže jsou v TV dva posuvníky pro úpravu kvality pohybu scény a její plynulosti, ostrosti...

Dej si Auto Motion Plus, tam zvol Vlastní nastavení a oba posuvníky dej na minimum, pak oba naplno - 10. Následně jeden 10 druhý minimum, poté obráceně. Nejlépe tak zjistíš, co se jak chová. Samozřejmě to chce mít pořád stejnou scénu, aby to porovnání bylo jednoznačné.

Obrázek
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod LOPO_X 25. 6. 2016 12:35

Jo tohle už mám tak nějak odzkoušené a víceméně platí že lepší je to mít spíše na minimu. Nebo zatím co mi platí tak to vrchní na plno a ten spodní tak max na 3-4. U hraní na starém xbox360 to raději na ty menší hodnoty při rozhlížení u stříleček to potrhava jakoby vypnutý vsync.
LOPO_X
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 25. 6. 2016 13:12

U her máš mít aktivní HERNÍ režim... přejmenovat vstup na PC, nebo toto označení přiřadit.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod LOPO_X 25. 6. 2016 14:24

Jo to vím. Vzpomněl jsem si na to až teď ale kvalita obrazu je značně horší
LOPO_X
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod zvirek 13. 7. 2016 22:36

Ahoj,
TB už je venku delší dobu, nyní jsem si pořídil její 60kovou verzi. Můžete mi někdo poradit optimální hodnoty nastavení obrazu, které vám nejlépe sedly ?
Předem díky.
zvirek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod indeshit 13. 7. 2016 23:41

LOPO_X: zkus tohle: http://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/j6200/settings

Posuvník de-judder (vibrace) upravuje filmy (matroše do 30fps ... nejčastějsi právě 24p film do telenovely) a de-blur upravuje vícefpskové matroše (třeba 50i vysílání sportu - krásně je to vidět v titulcích pohybujících se na Čt24 např. - de blur to ovlivní, de judder vůbec) . Pro hry zcela vypni - zvyšuje to odezvu, takže reakce displeje jsou velmi dlouhé a akční hry méně hratelné
indeshit
Pokročilý

Odeslat příspěvekod LOPO_X 14. 7. 2016 10:07

Jo ten obraz podle té stránky jsem zkoušel. Je tam lehce rozdíl oproti režimu film ale ne zas nějak velký. Vyhovuje mu více ten origo od Samsung u co tam je.
Na hry používám režim hra. Mám starý xbox360 jenž jede vše na 720p tak tam moc kvalitní obraz neziskam ale dá se to.
LOPO_X
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ghost_sk 18. 7. 2016 19:13

Neviete ci sa da (a ako?) vypnut to otravne klikanie pri pridavani hlasitosti? Dik
Ghost_sk
Junior

Odeslat příspěvekod majinkej 18. 7. 2016 21:25

Tady si můžete stahnout kalibrační vzory.Je tam i video jak na to. https://calibracionhd.com/calibracion-h ... televisor/

-- 18. 7. 2016 22:08 --

Vypnout klikanie , v menu system, obecné, tony tlačítek vypnout.
majinkej
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod teplice 1. 8. 2016 20:00

Přišla vám výzva k aktualizaci? Provedl ji někdo?
Myšpulín: Nevím mě živě moc neříká, byl jsem tam jen párkrát. Když potřebuju něco kolem PC tak se stejně zeptám v garáži, tam se nebojím že mě sjede někdo ve věku mýho syna :-D
teplice
Junior

Odeslat příspěvekod Vagi 1. 8. 2016 20:57

Nepřišla, mám to vypnuté, ale vyzkouším novou verzi 1460.
//aktualizace proběhla takřka bleskově...rozdíl oproti 1450 nevidím.
3.0 V6
Vagi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Jubei 3. 8. 2016 17:44

TV Samsung UEJ6272. Současná verze firmware 1450, nová verze 1460. Při ruční aktualizaci TV hlásí, že v současné době nejsou pro tv žádné aktualizace. Někdo se stejným problémem?
Jubei
Junior

Odeslat příspěvekod Jubei 4. 8. 2016 18:18

Tak dnes již update proběhl. Aktualizace byla stažena asi během jedné sekundy. Taková miniaktualizace :-D Zřejmě bez většího významu. Žádné změny jsem si nevšiml, ostatně jako u předchozích aktualizací.
Jubei
Junior

Odeslat příspěvekod neboztik 4. 8. 2016 18:38

Já jsem zaregistroval pomalejší odezvu na stisk tlačítka.
Samsung UE48j6272, LG MS450H, Rec.Pioneer VSX-S300K, LG BD660.
neboztik
Junior

Odeslat příspěvekod LOPO_X 4. 8. 2016 19:21

To je zajímavé.... Mi přijde televize na reakce trochu rychlejší. Mám dojem že i menu s nastavením najiždí rychleji ale může se mi to jen zdát.
LOPO_X
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka