Samsung UE48j6272 - Nereálný obraz+další otázky a odpovědi

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod evlo 8. 12. 2015 00:25

Nejagresivnejsi byla reklama na sledovani.tv
evlo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Adamos 8. 12. 2015 01:42

Tak podporuje Samsung 6272 kodek H.265 HEVC ? nebo ne ?

Ještě by mě zajímalo jestli má TV s 3D lepší plynulejší obraz než bez 3D ?
ja totiž 3D nepotřebuji, jde mi jen o kvalitu při sledování filmů a hraní her.
Adamos
Junior

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 8. 12. 2015 09:24

Uz si si pozrel manual, namiesto pokladania dokolecka tej istej otazky?
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod lapish 8. 12. 2015 11:22

Adamos: to jsou divne otazky... U 6272 jsem psal ze podporuje HEVC. 3D na plynulost nema vliv - treba Samsung J6272 bez 3D a H6400 s 3D budou mit prakticky stejne plynuly obraz... Plynulost ti zlepsi 100 Hz panel, ne 3D...
lapish
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 8. 12. 2015 16:45

Dříve se hodně řešilo a minimálně částečně to byla pravda, že televizory s 3D měly o něco lepší obraz, než bez 3D. Jednalo se o hardware, který v případě 3D byl silnější. Proto při běžném 2D obrazu televizor měl více klidu na všelijaké vylepšování, dopočty atp.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod bylinnycaj 8. 12. 2015 18:55

Adamos píše:Dále by mě zajímalo jestli se u Samsung 6272 dají nastavit parametry obrazu na každý HDMI vstup zvlášť.
Např. HDMI1 zapojeno TV-UPC jiné nastavení kontrastu jasu apod. na HDMI2 zapojen XBOX zase jiné nastavení, atd.

A ještě jedna věc ohledně zobrazení rozlišení na panelu
Dá se nastavit aby TV obraz pouze skenovala příchozí signál?
Např. pustím signál z PC v 720p bude zobrazovat toto rozlišení a velikost, u TV např formát 4:3 nebude roztahovat, apod.

MYslim, ze odpoved na toto som nevidel.
Vie niekto odpoved na tento dotaz? (najlepsie nejaky vlastnik Samsungu?)

Mozem povedat u inych ako to je/bolo:
LG TV:
1, ANO: Na kazdy vstup mozes nastavit vlastne nastavenia obrazu (ine na USB port, ine na HDMI, atd. Je tam aj moznost nastavenia obrazu pre vsetky vstupy,ale to nerobi dobrotu...(sat. SD TV programy (HDMI vstup na sat. prijimaci mam viac priostreny) vs HD zdroje cez USB)
2, ANO (aspon u 2012-2014 rocnika)
npr: USB port, zdroj v rozliseni 1280x720p, nastavis na originalna velkost a mas cierny ramik okolo sledovaneho obrazu. Sirka a vyska cierneho ramiku, okolo sledovaneho obrazu, zavisi od rozlisenia panela)

PHILIPS TV: (5rokov stary philips co som mal + 3 roky stary philips.. rada 40pfl5007, 5507)
1, NIE/ale aj ANO (Prepoj PC DVI-TV HDMI vygeneroval nove moznosti nastavenia. Ale obraz bol deformovany a vela nastaveni zakazanych)
2, NIE (npr: USB port, roztahuje obraz na celu obrazovku. Vlastna skusenost. Ak sa mylim, resp novsie rocniky to nerobia... neviem. MOzno moze byt rozdiel v sposbe zobrazenia na HDMI vstupe...tj VYSTUP Graf.karta HDMI - VSTUP HDMI TV)
NIektore TV maju "uzamknute HDMI" vstupy...

SKODA, ZE TU NIE JE PODOBNA TEMA ... resp ze sa to v recenziach malo spomina.
Troska som si rypol :D
bylinnycaj
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod 74Prelude 9. 12. 2015 14:12

Nechcel som zakladat nove vlakno, kedze sa moja otazka tyka TV v nazve tohto.
Momentalne sa rozhodujem medzi Samsung UE48J6272 a UE6470. Prosim o vasu radu/nazor, ktory z nich zvolit. Uz som bol takmer rozhodnuty zobrat H6470, ale J6272 sa da momentalne kupit o takmer 100 € lacnejsie. Kedze je H6470 minulorocny model, predpokladam, ze sa uz len dopredava, tak cakat nejaky pokles ceny asi nema zmysel.
Pre H6470 som bol rozhodnuty najma kvoli velmi dobrym ohlasom od ludi, co ho kupili, nie preto, ze je 3D. Neviem vsak, ci skutocne stoji za tych 100 € navyse. V com je oproti J6272 lepsi?
Na tohtorocne modely sa zatial da najst velmi malo ohlasov/skusenosti majitelov...
74Prelude
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod lapish 9. 12. 2015 14:46

74Prelude: Já jsem řešil stejný problém (pro 40" variantu) a před cca třemi týdny jsem koupil H6470 hlavně kvůli 3D, stál tehdy zhruba stejně jako J6272 (12400 Kč v Okay při dnech nákupu za cenu bez DPH). Pokud 3D nevyužiješ tak pro tebe bude asi lepší J6272 - má podporu DVB-T2, novější (a pravděpodobně lepší) OS - Tizen, podpora USB 3.0, micro dimming...Bude ti pak oproti H6470 chybět jen magic dálkové ovládání ale to se dá dokoupit zvlášť nebo si koupíš bezdrátovou klávesnici...
lapish
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod 74Prelude 9. 12. 2015 15:59

Na to druhe DO som takmer zabudol. Ale, ako pises, asi sa da pohodlne nahradit bezdr. klavesnicou (pripadne aj s touchpadom)...
Este viem, ze J6272 nema scart (obcas pouzivam video kvoli starym VHS kazetam), ale to sa da vyriesit kablom/redukciou za cca 5 €.
74Prelude
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Melouch 10. 12. 2015 23:49

neviete kde by som mohol stiahnut nejaky sample 1080p a 720p videa futbalu? popripade aj hokeja? dikes
Melouch
Junior

Odeslat příspěvekod indeshit 11. 12. 2015 08:52

Třeba na ULOŽTO, akorát dej bacha na frame rate - idealně proto vyhledávej transport streamy ( s koncovkou .ts)
indeshit
Pokročilý

Odeslat příspěvekod indeshit 11. 12. 2015 09:54

74Prelude: nebo si můžeš koupit Easycap (nebo podobné), důležité materiály si z kazet přetáhnout do kompu a dát VHS navždy sbohem :)

http://www.dx.com/p/easycap-usb-video-c ... mqA20rhDIU
indeshit
Pokročilý

Odeslat příspěvekod 74Prelude 11. 12. 2015 21:05

Vdaka za tip, myslel som, ze sa to da riesit iba podstatne drahsou strihovou kartou...
74Prelude
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Melouch 14. 12. 2015 13:03

Nova recenzia na heureka, myslite si ze neskusil vypnut motion plus? Obraz pri pohybe ludi pripadne aut voči pozadiu je neprirodzeny, všimli si to aj moji pribuzni. Už na predajni pri sledovani prezentacnych trailerov sa mi zdalo, že obraz je neprirodzeny, ale myslel som, že je to nastavenim.
na ovladaci mi chyba gombik pre rychly pristup k mediam na usb
Melouch
Junior

Odeslat příspěvekod lapish 14. 12. 2015 14:55

Jojo, holt některým lidem přijde plynulý pohyb (s dopočítanými mezisnímky interpolací - motion plus) nepřirozený, alias soap opera effect...Ale to je tím že celý život koukali na obraz 25 snímků za sekundu tak je to spíše o zvyku :-)
lapish
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka