Adamos píše:Dále by mě zajímalo jestli se u Samsung 6272 dají nastavit parametry obrazu na každý HDMI vstup zvlášť.
Např. HDMI1 zapojeno TV-UPC jiné nastavení kontrastu jasu apod. na HDMI2 zapojen XBOX zase jiné nastavení, atd.
A ještě jedna věc ohledně zobrazení rozlišení na panelu
Dá se nastavit aby TV obraz pouze skenovala příchozí signál?
Např. pustím signál z PC v 720p bude zobrazovat toto rozlišení a velikost, u TV např formát 4:3 nebude roztahovat, apod.
MYslim, ze odpoved na toto som nevidel.
Vie niekto odpoved na tento dotaz? (najlepsie nejaky vlastnik Samsungu?)
Mozem povedat u inych ako to je/bolo:
LG TV:
1, ANO: Na kazdy vstup mozes nastavit vlastne nastavenia obrazu (ine na USB port, ine na HDMI, atd. Je tam aj moznost nastavenia obrazu pre vsetky vstupy,ale to nerobi dobrotu...(sat. SD TV programy (HDMI vstup na sat. prijimaci mam viac priostreny) vs HD zdroje cez USB)
2, ANO (aspon u 2012-2014 rocnika)
npr: USB port, zdroj v rozliseni 1280x720p, nastavis na originalna velkost a mas cierny ramik okolo sledovaneho obrazu. Sirka a vyska cierneho ramiku, okolo sledovaneho obrazu, zavisi od rozlisenia panela)
PHILIPS TV: (5rokov stary philips co som mal + 3 roky stary philips.. rada 40pfl5007, 5507)
1, NIE/ale aj ANO (Prepoj PC DVI-TV HDMI vygeneroval nove moznosti nastavenia. Ale obraz bol deformovany a vela nastaveni zakazanych)
2, NIE (npr: USB port, roztahuje obraz na celu obrazovku. Vlastna skusenost. Ak sa mylim, resp novsie rocniky to nerobia... neviem. MOzno moze byt rozdiel v sposbe zobrazenia na HDMI vstupe...tj VYSTUP Graf.karta HDMI - VSTUP HDMI TV)
NIektore TV maju "uzamknute HDMI" vstupy...
SKODA, ZE TU NIE JE PODOBNA TEMA ... resp ze sa to v recenziach malo spomina.
Troska som si rypol