Samsung UE48j6272 - Nereálný obraz+další otázky a odpovědi

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 14. 12. 2015 15:24

Ono to nieje len o soap opere, ale ono to vadi aj z dovodu roznych artefaktov a chyb v obraze ktore to sposobuje.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod lapish 14. 12. 2015 16:07

To je pravda, jednou jsem si všimnul že kolem hýbajících se postav se za určitých podmínek udělala taková aura, ale je to poměrně zřídka. Určitě to není něco co by tam bylo pořád a dělalo to pohyb který by se dal označit za nepřirozený...
lapish
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Melouch 14. 12. 2015 17:21

ked cely zivot sledujem crt tv budem to poznat?
Melouch
Junior

Odeslat příspěvekod kutil001 16. 12. 2015 00:06

Také zvažuji koupi Samsungu ue48j6272 nebo Panasonicu TX-50CS630, dříve jsem měl Panasonic TX-42ET5E (pasiv 3D, dopočet na 400Hz, panel si myslím byl opradu 100Hz), byl jsem moc spokojený, obraz byl perfektní, ale chtěl jsem větší TV, tak jsem pořídil LG 49LF630 a to byl velice špatný kup, dle LG podpory 100Hz panel, viditelně 50Hz a tady na fóru se to jen potvrdilo, obraz trhaný, musel jsem jí prodat, a tak teď váhám zda jít zase pro Panasonic nebo zkusit Samsung, na TV pouštím převážně .mkv přes PC a hraji PS4 zbytek DVB-T + O2 TV

vím že každý obraz vnímá jinak, ale nějaké srovnání či rady co tedy vzít?

Předem moc díky
kutil001
Junior

Odeslat příspěvekod kutil001 16. 12. 2015 19:30

Nikdo žádnou radu? To se mi tady nechce věřit :D
kutil001
Junior

Odeslat příspěvekod kosican0 16. 12. 2015 19:55

No uprimne ja mam 40" Samsung J6272 a nie som spojojny :) Kukni co ja pisem o svojom TV, v tej teme 40-48" FHD do 600€ (SONY/Samsung/Philips) . Akurat mam z neho predvianocnu depresiu. Cakal som , ze ked kupim obraz 100Hz zazijem zazrak a opak je pravdou :)
kosican0
Junior

Odeslat příspěvekod kutil001 16. 12. 2015 21:24

Pročetl jsem tvoje vlákno, zajímavé, podobné zadrhávání jsem viděl u LG49LF630 co jsem musel prodat, protože mě z toho bolely i oči, a tak mám strach abych zase nekoupil špatně, na toho Panasa 50CS630 nikde není kloudná recenze, tak váhám, ale dřívější zkušenost s Panasonicem byla více než dobrá, byl to model 2012, tak snad 2015 může být jen lepší.

Dříve se psalo že TV se 3D umí lépe zpracovat obraz, což se mi u prvního Panasa potvrdilo, tak asi půjdu zase do ověřené kvality i když mě trápí input lag u Panasa 71ms proti tvému samsungu cca 44ms
kutil001
Junior

Odeslat příspěvekod kosican0 16. 12. 2015 23:29

No neviem ja TV nejak nerozumiem :) viem len posudit co mame stary Samsung a ten novy. Cakal som ovela ovela zlepsenie a opak je pravdou. No ale mozno je to len vadnym kusom , lebo tu ho vykresluju ako dobry, tak neviem.
To ze ja mam obraz 100Hz zatial neviem :)
kosican0
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 16. 12. 2015 23:30

Jestli myslíš, že máš vadný kus, dej ho na reklamaci.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod 74Prelude 16. 12. 2015 23:35

Ja tomu nerozumiem. V com je problem novych LCD TV? Nasi maju 6 rocny 32" Samsung, ktory ma este podsvietenie CCFL trubicami. Svokra ma 3,5 rocny 42" Panasonic s IPS panelom a edge LED. Ani na jednom z nich som si nikdy ziadne zadrhavanie obrazu nevsimol.
Naproti tomu ma znamy 42" Sony ani nie rok stary (presny typ neviem) a na tom bol pohyb, napr. pri sledovani F1, tak strasne trhany, ze som mal problem, vobec sa na to pozerat. On to podla vsetkeho vnimal uplne inac, lebo to bral ako beznu vlastnost LCD TV.
Netusim, ci mal nieco zle nastavene, ale mna caka na rozbalenie pod stromcekom Samsung UE48J6272 a ak by mal byt na nom taky trhany pohyb, asi by som radsej pozeral na stary 61cm CRT TV.
74Prelude
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Melouch 17. 12. 2015 00:17

JA uz mam tiez objednany 6272 ktora mi dojde v sobotu som zvedavy, zatial som sledoval len crt 50cm a teraz to bude fhd led 121cm :D
Melouch
Junior

Odeslat příspěvekod teplice 17. 12. 2015 00:23

Nám dnes dorazila UE55J6272, takže jestli máte někdo nějaký dotaz, tak se ptejte, pokusím se odpovědět. :)
Myšpulín: Nevím mě živě moc neříká, byl jsem tam jen párkrát. Když potřebuju něco kolem PC tak se stejně zeptám v garáži, tam se nebojím že mě sjede někdo ve věku mýho syna :-D
teplice
Junior

Odeslat příspěvekod kosican0 17. 12. 2015 00:24

MgX píše:Jestli myslíš, že máš vadný kus, dej ho na reklamaci.

myslel som, ze tu niekto poradi ako ponastavovat hodnoty aby to bolo dobre alebo napisu co to moze byt. Ja som uz volal do servisu Samsung, poradili mi ze mam zapnut auto motion plus a ak nepomoze ze sa mam ozvat zas. Zatial pockam su tam ymslim 4 moznosti a chcem kazdu jednu skusit ako bude dalej, dnes napr. sa ani raz nesekol a pozeral som futbal, hokej a hadzanu tak prilezitos bola. V praci mi kolegovia vrvaeli co maju LG ze tiez maju obcas cukanie s obrazom a ze to moze byt aj signalom z kablovky. preto sa nechcem unahlit s reklamaciou. Na tu je stale dost casu.
Dost ludi tu ma alebo chce mat zakupeny 6272 tak snad niekto najde optimalne hodnoty a hodi ich tu.
kosican0
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 17. 12. 2015 06:42

Tak si pusť něco přes USB a budeš vědět, zda se cuká jen při signálu z kabelovky.

Právě u většiny rad s nastavením se "motion" vypíná, jenže... valné většině lidí nevyhovuje ani telenovela, ani příliš pohybově "surový" obraz.

Proto je vhodné experimentovat s nastavením.
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod kosican0 17. 12. 2015 07:39

MgX:
Presne to chcem urobit cez vikend, ze pustim si nieco z usb.
Ten motion som mal vypnuty a servisak mi vravel ze si ho mam zapnut :) . teraz mam nastaveny myslim na čisty, lebo na nastaveni an plynuly to cukalo viac. Nechcem kritizovat Samsung ani ine znacky lebo naozaj som obycajny uzivatel, kde som si tu na fore precital v minulosti, ze obraz zo 100Hz je lepsi ako 50Hz. cakal som ze obraz bude lepsi je jedno ci sa tyka farebneho alebo rychlostneho podania. Ale potom by sa malo napisat ze 100Hz obraz prinasa aj nejake rizika s cim musia pocitat ludia pri kupe. lebo ludia mozno ani nepostrehnu rozdiel medzi 50 a 100hz obraze ale sa skor mozu dostat do problemu - ako napr. ja. Keby som vedel co ma caka mohol som usetrit 100 eur a kupit TV z rady 5 a nemat problemy
kosican0
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka