Samsung ue40j5100 vs. Ue40j5202 + DK

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Smikee 10. 12. 2015 11:01

Zdravim,
rozmyslim se mezi temito dvema televizory. Podle specifikace by mela mit j5202 navic jen smart funkce a o 1 USB mene, je to pravda? Na J5100 se mi libil obraz, a nejsem si jisty,jestli nebude u j5202 necim ochuzen. Kdyby ne,tak bych si tech par stovek za smart funkce priplatil. Pripadne existuje podle vas nejaka rozumna alternativa z portfolia jinych znacek? Diky za info:)

P.S.: Planuji take poridit minisystem, ktery resim zde viewtopic.php?f=1722&t=1243274.

Diky
Smikee
Junior

Odeslat příspěvekod lapish 10. 12. 2015 15:46

Ad Samsung TV - tady by ti spíše doporučili J6272 (nebo H6400/H6470) protože má 100 Hz panel :-)
lapish
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Smikee 10. 12. 2015 16:38

Na tu jsem také koukal, ale je to 30 % ceny navíc :-| Někde se i tvrdí (včetně prodejce v electro worldu), že j5100 má 100 Hz, tak mě to zmátlo.
Smikee
Junior

Odeslat příspěvekod lapish 10. 12. 2015 18:18

j5xxx řada nemá 100 Hz panel, ale nějaké dopočítávání mezisnímků (do 50 Hz výstupu na panel) mít bude a tak to výrobci označujou různě, klidně i jako 400 Hz (je to spíš nějaký vymyšlený index plynulosti pohybu než počet zobrazených snímků za sekundu) :-)
lapish
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Smikee 12. 12. 2015 21:53

Tak jsem se odhodlal a mam doma j6272 8-D 8-D a je to bezva, konektivita, obraz atd. skvela koupe :)
Smikee
Junior

Odeslat příspěvekod kosican0 13. 12. 2015 14:07

Ahojte dnes som ho kupil tiez 40"SamsungJ6272 pri pozerani asi z 2m mi nejak taha oci asi niesom zvyknuty,
kvalita zvuku - super,
obraz neviem mame stary 2,5 r. samsung 5 rady a obraz je taky isty pekny ako na novom,
wifi - problem kde chytime signal este na mobile, tablete, nb, na tv nechytilo neviem preco.
Teraz sa musim len pohrat ako naladit programi podla poradia,
No ale ako sme uvazovali medzi 42"LG 652 tak je tu cierna ciernou :)
Ale od obrazu som ocakaval asi viac a wifi ma sklamalo musim rieist nejak zosilnit wifi signal aby sme tv vyuzili riadne.
kosican0
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 13. 12. 2015 14:17

Máš to asi nastaveno moc „světlost, kontrast“. Trochu si to uprav. A pozor - u Samsungů jeden z režimů měnil hodně násilně svit panelu, nedalo se to vypnout. Hodně lidem to „dýchání“ vadilo. Stačí jen vybrat jiný režim a je klid. Určitě tato vlastnost dříve nebyla v režimu FILM/KINO.

Uprav si teplotu barev, nastav sílu podsvícení, jas, kontrast. Následně si můžeš aktivovat světelné čidlo s ručně nastavitelnou agresivitou automatiky (doufám, že v tomto modelu mimořádně přínosnou záležitost najdeš - že nebyla zrušena).
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod kosican0 13. 12. 2015 14:23

No a co teraz pozorujem mam zapnuty animal planet a obraz akoby sekal neviem preco ale pri rychlom premiestneni sekne resp. trhne. No anedokazem najst ako si mam zoradit kanali :) U stareho samsungu som to zvladol :)
Z obrazom sa musim pohrat, nasiel som len obraz prirodzeny standart, film a dinamicky
ale inac zvuk je neskutocny pokrok :) ,
est jeden pohlad pozorovacie uhli su tiez dobre :)
kosican0
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 13. 12. 2015 14:35

Pro návody se podívej sem...

Pro odstranění trhání zkus povypínat veškerá vylepšení pro obraz, včetně odstranění šumu, MPEG artefaktů, Motion dopočty atd. Pak si vyzkoušej, zda se obraz pohnul vpřed.

BTW: jaký tam máš software?
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod kosican0 13. 12. 2015 14:41

Neviem ja sa v tom nedokazem zorientovat.
chcem ist na predajnu s aopytat predavaca nech mi uaze na predajni ako sa radia kanaly a co kde predsa len som netechnicky zdatny
prosim ta nevies poradit ako na zoradenie kanalov? Zvlast analog a uvlast digi?
kosican0
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 13. 12. 2015 14:46

Vždyť to máš v tomto návodu? Nebo u Tvé TV je to jinak?

Jsou tam dvě možnosti, jedna v TV, druhá mimo - v PC. Pokud to Samsung nezařízl.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod kosican0 13. 12. 2015 14:56

Dakujem idem skusat, som myslel ze zvlast je to pre analog, zvlast pre TV a rozhlas tiez .
a vzdy treba ist cez menu? alebo je aj nejake tlacitko na ovladaci ?
A nieje niekde optymalne nastavenie, co je take vseobecne? Biela sa mi zda nejaka zazltnuta, programi uz cislujem.
Naposledy upravil kosican0 dne 13. 12. 2015 16:27, celkově upraveno 1
kosican0
Junior

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 13. 12. 2015 15:05

Navod mas aj priamo v TV.
Tie programy si hod na usb a zorad v pc. Mas to pohodlnejsie a rychlejsie ako v TV.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod kosican0 13. 12. 2015 16:27

A nieje niekde optymalne nastavenie, co je take vseobecne? Biela sa mi zda nejaka zazltnuta, programi uz cislujem.

-- 13. 12. 2015 15:57 --

Neviem ja s TV bojujem a teraz neviem preco mi stale s pravej strany vyskakuje nazov programu a skryje sa to samo a zas vyskoci a tak dokola sa to opakuje . Neviete da sa to vypnut? Nemozeme vytvrotit nejaku poradnu pre dany TV ?
kosican0
Junior

Odeslat příspěvekod kosican0 13. 12. 2015 17:59

MgX píše:Pro návody se podívej sem...

Pro odstranění trhání zkus povypínat veškerá vylepšení pro obraz, včetně odstranění šumu, MPEG artefaktů, Motion dopočty atd. Pak si vyzkoušej, zda se obraz pohnul vpřed.

BTW: jaký tam máš software?

softver je 1412
ako sa da vypnut zvuk pri prepinani programu? take kliknutie zakazdym ked nieco urobim na ovladaci :)
kosican0
Junior

Další stránka