complicator:
1/ obraz: nastavenie obrazu tvojej TV
http://www.flatpanelshd.com/review.php? ... 1430735721nakalibruj si v expertnom menu podľa týchto výsledkov. Verím že budeš spokojný.
hodnotenie tohto TV nie je zlé! A to na flatpanels som naposledy čítal recenziu "oklamaného" UHD od LG ktorý zotreli pod čiernu zem, takže by som to nevidel vôbec negatívne.
mám LW650 nakalibrovaný podľa tejto stránky a max spokojnosť. potom som ešte zapol na najmenšiu možnú mieru local dimming.
Mám tiež zo servisného menu aktivované THX, t.j. certifikované nastavenie a je skoro identické s flatpanels kalibráciou.
druhá vec je WebOS. ak si od TV očakával surfovanie tak to je samozrejme chyba...
2/ zvuk
dolby digital, DTS, true HD sú systémy ktorými je viackanálový zvuk nahratý a zakodovaný.
ak má tvoj TV,AVR atď daný dekodér, dokáže tento zvuk prehrať. Inak je hlucho
dolby ProLogic, NEO6 sú zvukové "generátory", ktoré umelo z dvojkanálového zvuku stereo alebo dolbydigital 2.0 vyrobia 5 alebo 7 kanálový zvuk. Je to povedzme obdoba upscalingu obrazu z SD do HD alebo UHD ale funguje to iným systémom, lebo ucho je iný blbec ako oko
cinema DSP, dolby ciname a neviem čo ešte - sú umelo vytvorené zvukové polia, ktoré využívajú systémy prologic, NEO6 a pod tak aby z dvojkanálového zvuku vytvorili predpripravené zvukové dojmy - napr. u hudby halu, klub alebo u filmu pocit zo sci-fi zvuku, športový štadion a pod. Toto je nič iné len opäť lepší alebo horší klam z 2.0 zvuku na 5.1/7.1
3/ test zvuku
najlepším testom je BR disk, na ktorom vieš aký je zvuk
z TV vysielania je na 100% zvuk 5.1 len u HBO HD anglická stopa. Inak to môže byť DD 5.1 alebo aj 2.0. Napríklad včera na PrimaHD večerný nemecký film bol v 5.1.
dobrým testom sú nemecké programy ZDF na 19.2E, kde je vždy u výberu zvukovej stopy napísané DolbyDigital 5.1 alebo DolbyDigital 2.0. takže má istotu.