Něco jako Samsung ue40j6272, ale se SCARTem

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Ondrej1 6. 1. 2016 15:21

Nějakou dobu to tady sleduji, po šestnácti letech mě čeká nákup nové televize. Byl jsem rozhodnutý pro Samsung ue40j6272, ale když jsem ho chtěl objednávat, tak jsem zjistil, že nemá SCART vstup, což je pro mě závada dosti podstatná (nikoli nepřekonatelná, ale překonávat bych ji raději nechtěl).

Co chci
  • plusminus metrovou úhlopříčku (80 je málo, 120 na horní hraně)
  • Full HD
  • 100 Hz
  • DVB T2/S2
  • Wifi nebo ethernet
  • Několik HDMI vstupů a aspoň jeden SCART

Co je moje zbožné přání - dlouhá životnost televizoru, ale s tím asi moc zkušenosti nejsou.

Dotaz dva - audio linkový výstup u televize, to jsem asi spadl z višně, že?
Ondrej1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 6. 1. 2016 15:39

Line out už dnešne TV nemaju, predpoklada sa totiž digitalne pripojenie k AVR, soundbaru atd.
Je ale možnosť použit sluchadlovy vystup, vytiahnuť zvuk zo scartu, alebo použiť prevodnik.

Aj keby so životnosťou boli skusenosti tak ti to nepomôže. Je to zaležitosť konkretneho kusu.

"Něco jako Samsung ue40j6272, ale se SCARTem", ktore splňaju všetky požiadavky su Philips 40PFT6510/6550, Sony 43W805/807/808/809, LG 42LF652V.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod lapish 6. 1. 2016 16:27

To co píše Ryan, plus bych přidal že nejvíc jako UE40J6272 ale se SCARTem je Samsung UE40H6400 / UE40H6470, s tím že bys musel oželit DVB-T2 (stejně zatím k ničemu není), ale zato dostaneš navíc 3D včetně brýlí a magic dálkový ovladač...
Já používám sluchátkový výstup pro připojení repro a je to použitelné.
Se životností Samsungu mám s mojí předchozí TV zkušenost spíše špatnou, ale dal jsem mu druhou šanci :)
lapish
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod majinkej 6. 1. 2016 17:39

Můžeš to propojit tímhle kabelem http://www.leontyna.cz/scart-konektor-3 ... Gwod6PEG1w, na mall.cz to doporučuje technik
majinkej
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod neradil 6. 1. 2016 17:51

Ano, přesně jak píše majinkej.
Kabel funguje, osobní zkušenost. Jinak podle mého při dnešních cenách cca pod 12k je Sam 6272 nejlepší volba.
P.S. Na PVR a TimeShift stačí i rychlá 32GB fleška - vyzkoušeno.
neradil
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod majinkej 6. 1. 2016 17:55

Přesně tak používám https://www.alza.cz/kingston-datatravel ... d=18854087 perfektně funguje.
majinkej
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 6. 1. 2016 20:14

neradil píše:Ano, přesně jak píše majinkej.
Kabel funguje, osobní zkušenost.

A funguje zvuk aj pri prehravani z USB?
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod neradil 6. 1. 2016 20:59

Ryan Giggs píše:
neradil píše:Ano, přesně jak píše majinkej.
Kabel funguje, osobní zkušenost.

A funguje zvuk aj pri prehravani z USB?

Nerozumím.
neradil
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod majinkej 6. 1. 2016 21:39

já také ne
majinkej
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod lapish 6. 1. 2016 23:10

Já asi jo, Ryan to asi pochopil jinak :-) Kdybys používal redukci/kabel ze SCART na chinch pro připojení repráků, zvuk do nich půjde při sledování TV, ale zřejmě ne při přehrávání filmů, protože při něm TV zvukový výstup do SCARTu nepouští. Ty ale chceš SCART zřejmě pro vstup, z nějakého videa nebo set top boxu, tak tam by problémy být neměly...maximálně můžou mít chinche horší kvalitu obrazu.
lapish
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 6. 1. 2016 23:33

Ako pise lapish, myslel som ze tym kablom reagujete na ten line out. Preto ta moja otazka. Moja chyba.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod DinosaurJr 7. 1. 2016 00:21

Jakmile ale přejdeš na HD, tak ty horší filmy přes SCART dost poklesnou na osobním žebříčku a chuti se na ně znovu dívat. Nejhorší jsou VHSky nahrávané z TV.
◄☼► Život je příliš krátký na poslech muziky přes nudné HiFi ! Kind of Blue ♪♫♪
ProJect RPM 3 Carbon MC●SLVR●TubeBoxSEII ECC83 Telefunken Ribbed●Sony ES
DAC Topping D50s●DPA 386 222 mk2017●B&W●Xavian●TV Samsung 48"●77LP<iii>
DinosaurJr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ondrej1 8. 1. 2016 21:20

Díky za návrhy, prošel jsem si to a vypadá to takto
(ceny jsem srovnával i na heuréce a poměrově to sedí)

Přes ten SCART bude připojené DVD/VCR kombo philips.
Stávající DVB-S tuner připojím buď přes HDMI nebo koupím nový DVB-S2 nebo pužiji vestavěný v televizi nebo DVB-S vysílání opustím úplně a přejdu na DVB-T ať už pozemní, nebo po kabelu (měl bych mít k dispozici UPC Mini).
Současná sestava je zapojena do staré, ale relativně kvalitní věže, u nové televize je to řešitelné něčím takovým (nebo na dealextreme neznačkový za třetinu ceny)? V tom případě linkový výstup nepotřebuji :-)

Ještě mě napadá, to DVD/VCR má komponentní výstup pro DVD a kompozitní pro VCR, což s jisým nepohodlím, ale bez újmy na kvalitě vrací do hry i ten původní Samsung? (Bude to zapojeno přes komponentní vstup pro sledování DVD a při výjimečných příležitostech, když bude potřeba sledovat videokazetu, tak to přepojím na kompozitní.) Kvalita komponentí a SCART je stejná a kazetě nepomůže nic. Je tak?
Ondrej1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod neboztik 8. 1. 2016 22:39

Kvalita kompozitní a SCART je stejná.Kvalita komponentní je o třídu výš.
Samsung UE48j6272, LG MS450H, Rec.Pioneer VSX-S300K, LG BD660.
neboztik
Junior