UE40J6272 - Micro Dimming Pro a CE Dimming

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Fidler7 6. 1. 2016 20:02

Zdravím,
po pročtení fóra se rozhoduju mezi UE40H6470 a UE40J6272, a právě u té J6272 nevím, jak moc velký problém jsou funkce Micro Dimming Pro a CE Dimming.
Na podpoře Samsung mi řekli, že Micro Dim. se vypnout nedá, ale tady v tom článku: http://www.rtings.com/tv/learn/what-is-local-dimming
se píše, že to vyřeší přepnutí do Movie Picture Mode, totéž platí pro CE Dimming.

Obraz v tom Movie Picture Mode je přijatelný nebo je lepší se mu spíš vyhnout?
Budu ohledně obou "dimming" a "Movie Picture Mode" rád za vaše zkušenosti, rady. Díky.

Tady jsou citace z odkazu výše:
1) Of course, this is mainly just a marketing feature and is nowhere near real local dimming. Video purists especially dislike it, because it messes with the video settings of their televisions, changing the contrast from frame to frame.
2) Samsung TVs equipped with Micro Dimming are also equipped with CE Dimming. CE Dimming does dim the LEDs of the panel, but not locally. It dims the whole panel during darker scenes. Some people do not like it, because you can actually see the whole screen dim sometimes, like during the end credits of a movie. There is no option to turn CE Dimming off, even in the service menu.
Fidler7
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod lapish 6. 1. 2016 21:08

UE40H6470 micro dimming nemá a nemyslím že by se toho dimmingu u UE40J6272 bylo třeba nějak zvlášť obávat...
lapish
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Fidler7 12. 1. 2016 12:48

Děkuju za reakci, doufal jsem, že jich tu najdu víc.. Nakonec vezmu 6470.
Fidler7
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod lapish 12. 1. 2016 18:10

Bohužel na H6470 nejsou po vánocích skoro žádné slevy, na rozdíl od J6272 který teď koupíš o dost výhodněji...Já kupoval UE40H6470 v Okay ve víkendu "cen bez DPH" asi před dvěma měsícema a výšel na cca 12400 Kč.
Mezi těma dvěma bych si vybíral hlavně - jestli chci 3D tak H6470, jestli DVB-T2 a pár dalších novinek tak J6272. Cenově je J6272 teď lepší koupě. Podle micro dimmingu bych nevybíral...to je spíše jen detail.
lapish
Mírně pokročilý