Mclaren F1 píše:Já jsem spíš chtěl poukázat na to jak si tvůrci poradí se zakomponováním té berličky HDR do filmových scén protože ne do každé se HDR hodí, HDR se musí používat u fotografií s citem tak uvidíme jak moc to budou hrotit ve filmech.
Problémem Tvých vyjádření je, pouhá teorie, nikoliv praxe. HDR není berlička, je to forma, po které volá mnoho pokročilých uživatelů. Bohužel se to opět zvrhlo ke srovnávání věcí a skládání fotek u digitálních fotoaparátů. Na telce je to něco jiného. Zásadnějším problémem, který může vadit, by bylo přílišné vysvícení některých scén - vysvícení proto, aby vypadaly stejně/podobně, jako ve skutečnosti. Ale i zde není nic neřešitelné. Uživatel si prostě sám nastaví profil a „ořeže“ světlost.
A jinak - ta paní, co zde zazněla citace, to se na mě nezlob, ale nějak se zapomenula zamyslet. Jsou prostě filmy, které tvůrce schválně opatřil nějakým barevným nádechem, či z jiného pohledu - vědomě deformoval barvy. S tím HDR, UltraHD, ani žádná norma pro barevný prostor nemá nic společného.