LG 50LF652V - Použitá?

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod opasino 10. 2. 2016 12:10

Hlavne se s nima nese* a nenech se odbýt.
opasino
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ondisvw 11. 2. 2016 00:01

Podle referencí občas a recenzí jsem čekal, že to nebude tak jednoduchý, ale musím říct, že nebyl vůbec žádný problém. Zboží jsem vracel v zákonné lhůtě 14 dnů, kdyby to bylo po, možná by to bylo horší.

Hned na místě mi byl vydán dobropis a že není problém TV vyměnit. Měl jsem sebou v autě celou objednávku (přes 30 tis.), kterou jsem byl připraven vrátit, pokud budou dělat problémy, ale byl sem opravdu překvapen kladným přístupem, asi jsem měl štěstí na člověka. Takže jsem to řešil výměnou kus za kus, hlavně jsem si TV mohl zkontrolovat a odvést sám a nebát se ještě, že dopravce to někde rozbije, asi všichni víme, jak se s tím zachází...

Krabice vypadala i jinak, úplně nová (bez poškození, atp.) - pouze originální LG páska - žádná nalepená Alza.

Takže naštěstí to dopadlo dobře a doma mám už zcela novou TV. Tímto bych tento topic bral za vyřešený a apeliju na všechny - kontrolujte si pořádně, co rozbalíte! Všímejte si i maličkostí jako já, protože si myslím, že né každý by si toho všiml...
Ondisvw
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod LibrusZ 11. 2. 2016 11:54

Nevím no, co se týče pásky, asi mi to příjde trošku blbost.. Oni taky přece musí kontrolovat, jestli jim od výrobce přišlo vše tak jak má a nepoškozené. Ostatně, moc věcí jsem z alzy neobjednával. Akorát teď tv a klávesnici a možná kdysi ještě něco, ale i ta blbá klávesnice za litr mi přišla zalepená alza páskou...Víš co, jím taky nikdo nezaručí, že jim to příjde v pohodě do toho skladu. Dneska večer se schválně mrknu jakou tam mám pásku, ale myslím, že taky alzu. Na tohleto bych se ale asi moc nekoukal... Jo a kontroloval jsem šrouby - žádné poškození.

Každopádně jsem rád, že už to máš v pořádku a budu rád, když spolu "zůstanem v kontaktu" třeba si radit co a jak vyladit s tv a obrazem a tak :-) nikoho tu s naší tv neznám.
LibrusZ
Junior

Odeslat příspěvekod Mclaren F1 11. 2. 2016 13:48

Ahoj, jaký koli prodejce ať už internetový či kamenný obchod musí kupujícího předem upozornit že zboží není originálně zabaleno! Proto výrobci používají překlep se svým logem nebo jsou přes spoje balení různé štítky, jeden z důvodů je právě tento případ. Alza si je své chyby moc dobře vědoma proto nedělali problémy, teď se ale nabízí otázka na koho dalšího tento konkrétní kus TV v Alze zase číhá. V každém případě je dobré pohlídat si aby u popisu zboží nebyla zmínka že bylo rozbaleno to totiž může znamenat cokoli, ať už se jedná jen o vystavovaný kus až po servisovaný, druhý zmiňovaný případ vám ale prodejce neprizná a v tom případě se jedná o podvodné jednání.
Mclaren F1
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Ondisvw 11. 2. 2016 20:13

LibrusZ píše:Nevím no, co se týče pásky, asi mi to příjde trošku blbost.. Oni taky přece musí kontrolovat, jestli jim od výrobce přišlo vše tak jak má a nepoškozené. Ostatně, moc věcí jsem z alzy neobjednával. Akorát teď tv a klávesnici a možná kdysi ještě něco, ale i ta blbá klávesnice za litr mi přišla zalepená alza páskou...Víš co, jím taky nikdo nezaručí, že jim to příjde v pohodě do toho skladu. Dneska večer se schválně mrknu jakou tam mám pásku, ale myslím, že taky alzu. Na tohleto bych se ale asi moc nekoukal... Jo a kontroloval jsem šrouby - žádné poškození.

Každopádně jsem rád, že už to máš v pořádku a budu rád, když spolu "zůstanem v kontaktu" třeba si radit co a jak vyladit s tv a obrazem a tak :-) nikoho tu s naší tv neznám.

Oni by správně tu krabici neměli vůbec otevírat, potom to už není nové, ale mělo by se to prodávat pod slovem ,,rozbaleno". Jak jsem tu psal, mluvil jsem i přímo s prodejcem v LG showroomu a ten mi řekl, že oni například krabice nepřelepují, aby bylo vidět, že nebylo s orig. průhlednou páskou nějak manipulováno.
Teoreticky lze říci, že ALZA páska jde opatrně sloupnout z té originální a zkusit se podívat, zda ta páska podtím není přetržená, jenže nastává problém s dopravcem, který vás nenechá na tu alza pásku ani šáhnout - takzv. nejdříve zaplať a potom si stím dělej co chceš,...ale to je už pozdě.

LibrusZ píše:Každopádně jsem rád, že už to máš v pořádku a budu rád, když spolu "zůstanem v kontaktu" třeba si radit co a jak vyladit s tv a obrazem a tak :-) nikoho tu s naší tv neznám.

S tím nemám problém, ale nejsem nějaký znalec nastavování TV co se týče nastavování obrazu, tak nevím, zad ti budu nějak nápomocen. ;-)

Mclaren F1 píše:Alza si je své chyby moc dobře vědoma proto nedělali problémy, teď se ale nabízí otázka na koho dalšího tento konkrétní kus TV v Alze zase číhá. V každém případě je dobré pohlídat si aby u popisu zboží nebyla zmínka že bylo rozbaleno to totiž může znamenat cokoli, ať už se jedná jen o vystavovaný kus až po servisovaný, druhý zmiňovaný případ vám ale prodejce neprizná a v tom případě se jedná o podvodné jednání.

Asi se jim to nestalo poprvé, prostě to zkoušejí a jednou to vyjde podruhé ne. Bohužel tato TV půjde určitě opět do koloběhu a někdo jí dostane, jestli opravdu pod názvem ,,použito" nebo opět jako nové to je otázka,....
Má přítelkyně mi například řekla, že koupit si to sama ona, tak nic nepozná...no ano to dává smysl, není nějak moc technický typ a hlavně jak řekla...,,ani by mě to nenapadlo"...bohužel takových lidí je více a na to oni spoléhají.

TV sice bezproblému vyměnili ihned za novou, ale zůstává tu pořád otázka, proč se tohle děje...já si myslím, že Alza (takový gigant) tohle nemá zapotřebí, ale asi jsem se zmílil.
Ondisvw
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mikael8 13. 2. 2016 14:16

Tiež mám 55 model tejto TV a takisto nesedí rám s obrazovkou v hornej časti, to je asi problém každého modelu. Inak vlastním Samsung 32J5100 a tam je takisto medzera, ale zasa v dolnej pravej aj ľavej časti rámu. Myslím, že dielenské spracovanie televízorov má v poslednej dobe klesajúcu úroveň.
mikael8
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod LibrusZ 13. 2. 2016 17:38

Nejen tv. Vše co se dnes vyrábí se vyrábí na ho**o.
LibrusZ
Junior

Předchozí stránka