Výběr TV za max. 13k

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod hekrhy 15. 2. 2016 22:10

Zdravím, vybírám novou TV do obýváku, 48" až 50" s cenou do cca 13 000,-
Bude to na sledování DVB-T a na filmy a občasné surfování po netu z připojeného PC.
Kvůli nábytku mě ve výběru trochu omezuje šířka podstavce - potřebuju něco s podstavcem uprostřed a ne s nožičkama na kraji.

Do oka mi nejvíce padly tyhle:
Panasonic VIERA TX-50CS520E
Sony BRAVIA KDL-48R550C
Philips 48PFT4100

Nejvíc se mi líbí Panasonic, ale ty zbylé dvě zase mají zaručenou podporu HEVC a Philips je navíc zaručeně nejlevnější...

Co byste doporučili? Nebo máte nějaký jiný tip? Předpokládám správně, že levným značkám (Changhong, Gogen, Sencor...) je lepší se vyhnout, nebo je to jedno?
hekrhy
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod 3nv1r0 6. 3. 2016 21:08

Zdravím :) Předně doufám, že kolegovi nahoře nebude vadit, že znovuotevírám jeho téma, ikdyž se nedočkalo žádné reakce.

Jelikož bych se rád posunul dál od přehrávání videí a TV vysílání (USB tuner) na 24" monitoru počítače, vybírám nástupce v podobě plnohodnotné televize. Během procesu vybírání a zjišťování referencí jsem se postupně dostal od LG 40LF63*v k Samsung UE40J6272. Údajně se jedná o jednu z nejlepších TV v této cenové hladině (alespoň co se týká obrazu). Je to pravda? Jako všude jinde jsou i zde nějaká negativa – Tizen je zde prý pomalejší, celkové zpracování levnější, řešil se myslím i clouding a podobné obrazové nešvary, kvůli kterým zákazníci televize vraceli. Proto bych rád znal názor někoho dalšího, a eventuelně tip na TV, od které za tu cenu (viz požadavky níže) získám o něco víc a doposud jsem ji přehlížel.

Požadavky:
• cena do cca 13.000 Kč s DPH (což není moc, ale na výběr už tu něco je)
• úhlopříčka 40'' (i kvůli rozměrům)
• alespoň 100 Hz panel
• podpora h.265/HEVC pro DVB-T2
• SMART funkce (prohlížeč, YouTube, atd.)

Využití:
• především příjem pozemního TV vysílání (DVB-T, výhledově DVB-T2)
• přehrávání videa z domácí sítě či externího disku (RJ45, USB)
• hraní na X360 (rozumný input lag)
• SMART (viz požadavky)

Hodilo by se (není podmínkou):
• Magic Remote (pro jednodušší ovládání SMART funkcí) – stačí pokud lze pořídit dodatečně
• funkce Timeshift (jsem zvyklý z PC, na kterém jsem doposud používal TV tuner)
• Bluetooth (pořízení a připojení lepšího ozvučení)
• UHD rozlišení
• HbbTV

Nevím, zda upřednostnit IPS či nějakou variaci na VA panel – černá černá se hodí, to samé i větší rozsah pozorovacích úhlů. Jelikož jsou ale OLED TV v této cenové hladině stále spíš raritou (nebo se čeká na jejich letošní uvedení), přemýšlím, co z toho bych spíš oželel. Možná ty pozorovací úhly. TV budu sledovat nejčastěji z přímého směru a eventuelně trochu zespodu (bude umístěna na vyšší kus nábytku).

U LG se mi líbil WebOS 2.0, Magic Remote a HEVC, nicméně většinou jsou zde 50 (60?) Hz panely a z hlediska kvality obrazu to taky není žádná sláva.
Philipsy (alespoň některé) mají údajně slabší tunery a oproti jiným TV nenaladí všechny kanály. Ale většinou již nabízí podporu HEVC.
Sony má u dražších (nebo všech?) modelů OS Android, někdy je ale prý spíše slabinou. Víc informací bohužel nemám.
Panasonic – taktéž nemám moc informací, asi se neprodává tolik jako LG/Samsung/Philips.

Mám tedy zůstat u Samsung UE40J6272, nebo je tu lepší volba? Poradíte?
3nv1r0
Kolemjdoucí