Zdravím

Předně doufám, že kolegovi nahoře nebude vadit, že znovuotevírám jeho téma, ikdyž se nedočkalo žádné reakce.
Jelikož bych se rád posunul dál od přehrávání videí a TV vysílání (USB tuner) na 24" monitoru počítače, vybírám nástupce v podobě plnohodnotné televize. Během procesu vybírání a zjišťování referencí jsem se postupně dostal od LG 40LF63*v k Samsung UE40J6272. Údajně se jedná o jednu z nejlepších TV v této cenové hladině (alespoň co se týká obrazu). Je to pravda? Jako všude jinde jsou i zde nějaká negativa – Tizen je zde prý pomalejší, celkové zpracování levnější, řešil se myslím i clouding a podobné obrazové nešvary, kvůli kterým zákazníci televize vraceli. Proto bych rád znal názor někoho dalšího, a eventuelně tip na TV, od které za tu cenu (viz požadavky níže) získám o něco víc a doposud jsem ji přehlížel.
Požadavky:
• cena do cca 13.000 Kč s DPH (což není moc, ale na výběr už tu něco je)
• úhlopříčka 40'' (i kvůli rozměrům)
• alespoň 100 Hz panel
• podpora h.265/HEVC pro DVB-T2
• SMART funkce (prohlížeč, YouTube, atd.)
Využití:
• především příjem pozemního TV vysílání (DVB-T, výhledově DVB-T2)
• přehrávání videa z domácí sítě či externího disku (RJ45, USB)
• hraní na X360 (rozumný input lag)
• SMART (viz požadavky)
Hodilo by se (není podmínkou):
• Magic Remote (pro jednodušší ovládání SMART funkcí) – stačí pokud lze pořídit dodatečně
• funkce Timeshift (jsem zvyklý z PC, na kterém jsem doposud používal TV tuner)
• Bluetooth (pořízení a připojení lepšího ozvučení)
• UHD rozlišení
• HbbTV
Nevím, zda upřednostnit IPS či nějakou variaci na VA panel – černá černá se hodí, to samé i větší rozsah pozorovacích úhlů. Jelikož jsou ale OLED TV v této cenové hladině stále spíš raritou (nebo se čeká na jejich letošní uvedení), přemýšlím, co z toho bych spíš oželel. Možná ty pozorovací úhly. TV budu sledovat nejčastěji z přímého směru a eventuelně trochu zespodu (bude umístěna na vyšší kus nábytku).
U LG se mi líbil WebOS 2.0, Magic Remote a HEVC, nicméně většinou jsou zde 50 (60?) Hz panely a z hlediska kvality obrazu to taky není žádná sláva.
Philipsy (alespoň některé) mají údajně slabší tunery a oproti jiným TV nenaladí všechny kanály. Ale většinou již nabízí podporu HEVC.
Sony má u dražších (nebo všech?) modelů OS Android, někdy je ale prý spíše slabinou. Víc informací bohužel nemám.
Panasonic – taktéž nemám moc informací, asi se neprodává tolik jako LG/Samsung/Philips.
Mám tedy zůstat u Samsung UE40J6272, nebo je tu lepší volba? Poradíte?