4K TV vhodná k PC - nápady sem :)

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod LoWang 10. 4. 2016 12:08

Zdravím, uvažuju o koupi 4K TV (monitor ani náhodou vzhledem k jejich cenám...) aspoň těch 43" nebo více. Četl jsem že by se hodilo mít tam DisplayPort vstup, dobré hodnoty input lagu a response time a podporu 4k @ 60 hz @ chroma 4:4:4
http://www.rtings.com/tv/reviews/by-usa ... nitor/best
Taky si řikám možná by byla dobrá i zakřivená když u toho budu sedět a pracovat nebo hrát hry. Máte nějaké konkrétní tipy nebo zkušenosti? Díky moc.
Those that are last, may yet be first
LoWang
Junior

Odeslat příspěvekod LoWang 11. 4. 2016 20:08

Hm tak asi nic teda...
LoWang
Junior

Odeslat příspěvekod tombas 12. 4. 2016 17:57

Neber to jako neochotu, spíše s tím nemá nikdo moc osobních zkušeností. A než psát nějaké nesmysly tak raději nic.
Z toho co já vím, tak se k PC nehodí TV s RGBW panelem, potom je problém hloubka barev, aby nedocházelo k posterizaci, takže zase hledat panel s tou největší bitovou hloubkou a jak jsi psal, s podporou chroma 4:4:4. S tím souvisí i kvalita propojení a taky grafické karty a její schopnost zobrazit nejen 4K, ale i v patřičné kvalitě.
Další otázkou je velikost a jak daleko od toho hodláš sedět. Pokud nastaviš nativní rozlišení pro veškeré texty na 100%, bude zobrazení docela malé na velké ploše, tak ať vůbec očima obsáhneš celou plochu a přitom přečteš malé texty.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 13. 4. 2016 06:42

Ani rozpocet tu nevidim, asi si mame vycucat z prsta. A dislayport ma velmi malo modelov, aj to tych drahych. Vyber nie je velky. A 4:4:4 zvladaju hadam vsetky.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod LoWang 13. 4. 2016 21:18

řekl bych že výběr je tak malý, že kdybych to ještě omezil rozpočtem, tak už toho asi moc nezbyde :-] Nicméně napsal jsem velikost, že kolem 40 a více ". Myslim že tohle už je dost speficické :)
LoWang
Junior

Odeslat příspěvekod LoWang 13. 4. 2016 22:31

https://www.mall.cz/ultra-hd-televize/s ... 572-792363
40" a prohnutá takže fajn. DP nemá. Nejsem si jistý těmi hodnotami chroma a taky jestli zobrazí i jiný signál z pc než 4K. Např 2560x1440 ... s tím mají prý některé TV problém.
LoWang
Junior

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 14. 4. 2016 07:26

LoWang píše: Nicméně napsal jsem velikost, že kolem 40 a více ". Myslim že tohle už je dost speficické :)
Nie nie je to specificke. Napisal si "43" nebo vice", a potom "40 a vice", to vice moze byt aj 80" TV za 200 tisic.

Co sa tyka toho Samsungu, na stranke vyrobcu si najdi navod, tam najdes zoznam podporovanych rozliseni. Inak je to lowend televizor s odpovedajucim obrazom a 50 Hz panelom. Takze velke ocakavania mat netreba.

Displayport v uhlopriecke okolo 40"-43" asi nezozenies, ani u novych modelov sa nesuska zeby sa mal objavit.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod LoWang 14. 4. 2016 16:38

No, tak už jsem změnil názor a zdá se mi, že 40" bude stačit :) 80" by se dalo asi těžko použít jako monitor k PC když mám jenom jeden stůl, na který to dám i s klávesnicí.
Těch 50Hz píšou kde? na stránkách samsungu jsem si otevřel detailní specifikace ale o frekvenci ani slovo. Musim stáhnout nějaký PDF manál nebo co? Poslal bys link prosim?
LoWang
Junior

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 14. 4. 2016 17:05

Niekto ale pouziva k PC aj ovela vacsie uhlopriecky ako 40". Napr. si sadne klasicky na gauc a odtial to ovlada. To si ale nenapisal odkial to chces sledovat, tak to ani nemam odkial vediet. Preto som pisal ze treba specifikovat co vlastne chces, potom je tu kopa zbytocnych prispevkov a nedorozumeni.

40" mi aj tak pride uz vela na pouzitie ako monitora, ked budes sediet za stolom. To uz budes otacat hlavou co nie je uplne pohodlne. To uz ale musis vediet sam.

O frekvencii sa v manuali nedocitas, vyrobcovia to taja, aby mohli predavat aj mizerne TV ktore obalia do kvetnatych kecov. Mame tu o tom temu: viewtopic.php?f=1703&t=1241907
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod odlisny 14. 4. 2016 22:27

možná alternativa (DP) monitor
odlisny
Junior

Odeslat příspěvekod LoWang 15. 4. 2016 11:01

No tak sa ospravedlňujem :) Chtěl jsem aby lidi napsali svou představu jak si myslí že je možno použít tv jako monitor a kterou asi. Já se obávám,ž e sedět v gaučové vzdálenosti by moc nešlo vzhledem k onomu 4K, protože prostě neuvidim text a malé věci. Pokud bych neměl velikost nastavenou ve windows na 200%... No samozřejmě šlo by to, ale potom by těch hodně palců nemělo smysl pokud bych to fakt primárně chtěl použít k pc a ne na filmy do obýváku.
Ta Iiyama vypadá dobře, ale ve 4K umí jen 30Hz
http://www.iiyama.com/cz_cs/produkty/pr ... 71uhsu-b1/
Četl jsem ještě toto starší vlákno http://avmania.e15.cz/kdy-se-vyplati-ko ... howforum=1
a tam, někdo doporučuje tento. Taky se mi líbí
http://lcd-monitory.heureka.cz/philips- ... e/#section
Nicméně uvažuju jestli zahnutá televize by nebyla lepší :) Jenže ty zahnuté začínají zdá se až na 50" a více.
LoWang
Junior

Odeslat příspěvekod silen3c 15. 4. 2016 11:46

Píše se tam "HDMI1 (max. 3840 x 2160 @60Hz)", "DisplayPort 3840 x 2160 @60Hz".
silen3c
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod LoWang 15. 4. 2016 12:36

Aha... tak to nevim, mě se zdá že jsem to četl ještě v nějakém fóru ale nenacházím to teď.
LoWang
Junior

Odeslat příspěvekod tombas 16. 4. 2016 19:17

Hlavně si uvědom, že pokud budeš sedět od obrazovky cca 1m, tak nikdy neuvidíš homogenní barevné zobrazení na celé ploše, ať už je pro panel použitá jakákoliv technologie (IPS, MVA...) Je to dáno pozorovacím úhlem. Tady bych jednoznačně preferoval prohnutou obrazovku, kde bude vliv pohledu "z úhlu" minimalizován.

-- 16. 4. 2016 19:26 --

Vhodná by mohla být třeba tato:
https://www.mall.cz/ultra-hd-televize/s ... ue40ju6572
ale samozřejmě parametry odpovídají ceně.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod LoWang 17. 4. 2016 17:52

No tuhle už jsem zkoumal. Píšou že má ale jen 50Hz, tak nevím jestli by to třeba ve hrách nemuselo být už poznat...
LoWang
Junior

Další stránka