4K TV vhodná k PC - nápady sem :)

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod tombas 17. 4. 2016 17:57

Těžko říct, v rychlých akčních scénch by to nemuselo být ideální, ale myslím, že důležitější parametr je Input lag.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod LoWang 23. 4. 2016 14:38

Tak jsem si ji pořídil! :D
https://www.mall.cz/ultra-hd-televize/s ... ue40ju6572

Je to už výběhový model, takže jsem si ji v žádném obchodě nemohl prohlídnout, protože už ji nikde neměli, no ale zkusil jsem to a vypadá to zatím dobře! Input lag teda byl velmi znatelný a už jsem si říkal že je to v háji, NEŽ jsem přišel na to, že v menu source když zmáčknu čudl tools, tak můžu nastavit typ zdroja na pc a hned je to v pohodě a input lag znatelně nižší! Je tam ještě režim "hra", to by mě zajímalo jak se liší od toho pc. Zatím tedy spokojenost. Jen grafickou kartu asi upgraduji, protože 4K mi jede pouze v 30Hz, což je poznat na pohybu myši, scrolování oken a ve hrách a trochu mě to vadí.
Those that are last, may yet be first
LoWang
Junior

Odeslat příspěvekod tombas 23. 4. 2016 16:47

Tak ať slouží!
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod LoWang 17. 5. 2016 22:19

Takže mám novou grafárnu aby jelo 4K @60Hz k tomu jsem musel ještě pořídit HDMI kabel certifikovaný pro HDMI 2.0, aby fungovalo UHD color mode chroma 4:4:4
Those that are last, may yet be first
LoWang
Junior

Odeslat příspěvekod antonp 21. 5. 2016 09:10

Zdravím.
Tiež mám ue40ju6572 ako PC monitor a mám sním jeden problém. Keď ho zapnem a spustím PC všetko normálne nabehne ale v priebehu prvých pár minút sa obraz niekoľkokrát stratí. Celá obrazovka stmavne akoby vypadol signál a po sekunde sa znova objaví. Urobí to niekoľko krát po sebe a potom cca hodinu kľud. Po hodine sa situácia opakuje znova. TV je pripojený cez HDMI1 Vstup profil PC nastavené UHD color ON, GK GTX 980 3840x2160 60Hz full RGB 8 bpc. Neviem či je to chyba TV alebo čoho. Skúšal som rôzne HDMI káble a robí to s každým. PC monitor čo som mal predtým fungoval normálne (pripojené cez DP). TV je ešte možné vrátiť v 14 dňovej lehote.
antonp
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tombas 22. 5. 2016 18:11

Problém může samozřejmě způsobovat i grafická karta, neodladěné ovladače, přehřívání, a spousta jiných věcí.
Prostě to chce křížově otestovat - novou TV s jiným PC, tvoje PC s jinou 4K TV atd.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod antonp 23. 5. 2016 09:37

TV som sa rozhodol vrátiť. Skúsil som pripojiť k PC 4k monitor AOC U3277PQU ktorý má hdmi 2.0 vstup a všetko fungovalo. 47 palcová verzie toho istého TV čo má sused fungovala takisto bezproblémovo. Zrejme tento môj kus bol nejaký precitlivený na UHD v plnej kvalite. Po znížení chroma rozsahu na 4:2:2 alebo 4:2:0 všetko fungovalo normálne. Ešte na záver pridám pár postrehov z používania pre prípadných záujemcov. PC mód v pnej chroma funguje len pre 60 a 30Hz vstupný signál. Pri 24/25Hz alebo 50Hz sa input lag výrazne zvýši a farby sú spracovávané len v rozsahu 4:2:0. (výstup z PC je plnom rozsahu akurát sa zmenila výstupná frekvencia obrazu) Vstupný signál 24p (FHD/UHD) nie je podporovaný priamo (obnovovacia frekvencia obrazu TV zostane na 60Hz) čo spôsobuje pri filmoch tearing. No a čumieť z cca 1m na ten 120Hz PWM stroboskop čo samsung používa pre reguláciu podsvietenia viac hodín je des.
antonp
Kolemjdoucí

Předchozí stránka