Samsung UE55J6272 - pomalé reakce

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Jedla89 14. 4. 2016 09:14

Dobrý den, mám výše zmíněný televizor a při stisknutí jakéhokoliv tlačítka na ovladači televizor strašně pomalu reaguje, třeba při volbě GUIDE je odezva tak 2-3 sekundy, než se vůbec objeví. Přijde mi to jako důvod k reklamaci, jelikož mám doma ještě starou TV Samsung, která reaguje na vše svižně, bez problémů... Setkal se s tímhle někdo, má někdo nějakou radu? Nebo je to normální? Děkuji za odpovědi.
Jedla89
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MgX 14. 4. 2016 09:36

Reset do továrního nastavení, kontrola aktualizace firmwaru, aktualizovat, znovu reset.

Pokud nepomůže, pak řešit reklamaci. Nicméně jde o to, jaká rychlost je u tohoto TV běžná.
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod JJezevec 14. 4. 2016 09:58

Pokud i po restu bude TV pomalejší jak stará TV tak si myslím, že je to důvod k reklamaci. A to bez ohledu na ostatní nové TV.

Nelze prostě vyrábět novější a výkonnější TV a výrazně horším softem!
JJezevec
Junior

Odeslat příspěvekod MartinM1234 14. 4. 2016 17:17

Starsi TV jely na odlisnem typu uCPU vcetne operacniho systemu. Nynejsi rady TV maji vlastni operacni system Tizen, drivejsi TV bezely kompletne na Linuxu a porovnani obou systemu v rychlosti neni uplne koser, protoze starsi TV se zpracovanim obrazu a funkcnosti nemely tolik prace. Nizsi rozliseni, mene vychytavek vylepsujici obrazovou kvalitu, ocesane SMART fce atd.

Mam stejnou TV a mohu rici, ze odezvy nejsou spatne. Je treba se na celou TV jiz divat spise jako na pocitac nez samotnou TV. Jakmile osobne stisknu Guide, tak je pravdou, ze nez informace naskoci, tak to nejakou chvili trva cca 2s (je to zpusobeno prvotnim nactenim aplikace Guide do operacni pameti a zpracovani programovych informaci). Pokud Guide zavru a vyvolam jej opetovne, dojde k vyobrazeni jiz okamzite.
MartinM1234
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Jedla89 14. 4. 2016 23:15

Děkuji za odpovědi, dle poslední tedy soudím, že se jedná o "normální" věc.
Jedla89
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod teplice 16. 4. 2016 21:42

Ano, jedná se podle mne o normální odezvu. Je to to samé jako při zapnutí, taky musím TV dát tak minutu a půl, než ji můžu pohodlně ovládat. Prostě potřebuje naběhnout.
Myšpulín: Nevím mě živě moc neříká, byl jsem tam jen párkrát. Když potřebuju něco kolem PC tak se stejně zeptám v garáži, tam se nebojím že mě sjede někdo ve věku mýho syna :-D
teplice
Junior

Odeslat příspěvekod EdyStar 16. 4. 2016 21:55

To je ale hrúza,lebo ten môj TX-47AS800E po zap. asi 3sekundy,a GUIDE okamžite!!
EdyStar
Junior

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 17. 4. 2016 07:06

AS800 nema operacny system.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod evlo 17. 4. 2016 10:34

Proste pokrok, je to jako s telefony.
evlo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kosican0 17. 4. 2016 17:55

Mne guide naskoci cca po sekunde resp si myslim ze v pohode. ale prepinanie medzi programami je dlhe. Mne prepne medzi programom cca 5 sek.
kosican0
Junior

Odeslat příspěvekod trent 19. 4. 2016 13:27

evlo píše:Proste pokrok, je to jako s telefony.

Tak ještě pár let a bude to OK. Můj první telefon s OS byl minutu po startu už vcelku použitelný. Současnému to trvá do 5 vteřin.
Na dva díly vodíku, vždy jeden díl kyslíku. To je nápoj pro bohy, postaví tě na nohy.
trent
VIP uživatel