CI Plus key fail... PROSÍM O RADU

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Pozoris 18. 4. 2016 20:14

Dobrý večer,

o víkendu jsem si koupil novou televizi - Philips PFT4100/12 - dnes jak jsem přišel z práce, zapnul TV, tak mi v levém horním rohu vyskočilo červené políčko s chybovou hláškou "CI Plus key fail..." Dá se toho nějak zbavit? Už mě to přivádí k šílenství..

Mám UPC balíček pouze na internet, ovšem k tomu 25 základních programů. Nemám set-top box ani tu CA kartu nebo co to je. TV mám připojenou čístě coaxialem do zdi.

Prosím o radu, sám tomu vůbec nerozumím, tak se předem omlouvám za možná hloupej dotaz.

Díky moc všem!
Pozoris
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MgX 18. 4. 2016 22:14

Dotaz bych zkusil nasměrovat na technickou podporu UPC.

Dříve tam ta hláška nebyla?
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod Pozoris 19. 4. 2016 04:57

Byl jsme na prodejne, kde jsem tv kupoval. Tam mi rekli, ze televize ue v poradku. Pry jde o to, ze televize "chce" ci/cabo hak ten modul. Volal jsem na UPC kde mi rekli, ze tento chip se dostava od zakladnich nabidek tv programu (mam jen internet a tech 25 analog. Programu) .. Nemuze to byt tedy v tom, zeproste bez te karty to ta televize bude furt zobrazovat?

Pred touto tv, jsem mel mensi, ktera ten slot na tyto moduly nenela a vse bylo v p9radku. Az u teto, od nedele tedy ode dne zapojeni (od zacatku) zobrazuje dana hlaska.
Pozoris
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 19. 4. 2016 06:39

Co mi napada ako prve, vypnut automaticky update kanalov ak je zapnuty.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod Pozoris 19. 4. 2016 07:01

Dobre, mam pocit, ze automaticke aktualizace byly zapnute. Uvedu tedy tv zpet do tovar.nastaveni a zkusim to znovu. Mimochodem, ty auto.aktualizace mam vypnout pred nebo az po naladeni programu?

Dale, pokud ani to nepomuze, co dal? Tv po hard a soft strance vporadku a dokupovat balicek digi programu jen kvuli tomuto se mi nechce.. Mate nejake napady?
Pozoris
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tombas 19. 4. 2016 08:33

Tady je to myslím jasné, pro příjem TV kanálů používáš kabelový tuner (DVB-C) a tím pádem televize detekuje, že jí chybí CA modul a je jedno, o jakou nabídku se jedná a že je to zdarma základní balíček k internetu. Podivné je, že upozornění na chabějící CA modul svítí trvale a není to zobrazeno jen na pár sekund. Podívej se do nastavení, jestli najdeš volbu zobrazení indikátorů a upozornění a zkus to vypnout nebo zkrátit dobu zobrazení. Pokud tam taková volba není, asi ti nezbude nic jiného, než to řešit přes klasický terestriální příjem přes DVB-T a klasickou anténu. Nebo koupit ten nejlevnější balíček kabelovky.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 19. 4. 2016 09:03

To co radi tombas je samozrejme blbost. Ten tv nema preco zobrazovat trvale nejaku hlasku. Bud je to len nastavenim alebo bug fw.

Nemusis to davat do tovarneho nastavenia. Proste len vypni v menu ten update. A potom normalne vypni a nazad zapni TV, ci to nezmizne. Ak nie, az potom zresetuj.
Pozri este do menu ci tam nie je nejaka moznost nactavenia CI slotu.
Dalsi krok je hodit tam najnovsi fw ak ho tam nemas. To mozes ale urobit aj tak.

Ak ani to nebude ok, kontaktovat Philips. Bud priamo, alebo tu na fore cez sukromnu spravu uzivatela Philipscz. On ti isto rad pomoze.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod Pozoris 19. 4. 2016 10:02

Děkuji všem za rady, jak přijedu z práce, ihned vyzkouším. Jinak máte někdo odkaz na profil uživatele Philipscz? Nějak se mi nedaří ho najít.
Pozoris
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tombas 19. 4. 2016 10:40

Ryan Giggs píše:To co radi tombas je samozrejme blbost. Ten tv nema preco zobrazovat trvale nejaku hlasku. Bud je to len nastavenim alebo bug fw.

Nemusis to davat do tovarneho nastavenia. Proste len vypni v menu ten update. A potom normalne vypni a nazad zapni TV, ci to nezmizne. Ak nie, az potom zresetuj.
Pozri este do menu ci tam nie je nejaka moznost nactavenia CI slotu.
Dalsi krok je hodit tam najnovsi fw ak ho tam nemas. To mozes ale urobit aj tak.

Ak ani to nebude ok, kontaktovat Philips. Bud priamo, alebo tu na fore cez sukromnu spravu uzivatela Philipscz. On ti isto rad pomoze.

Myslím, že jsem napsal v podstatě totéž co ty, že to může být nastavením, nikde netvrdím, že trvalé zobrazení hlášky je v pořádku.
Navrhnuté řešení není ideální, ale je to řešení. Čekat na podporu Philipsu nebo opravu FW je boj s větrnými mlýny.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod tombas 19. 4. 2016 12:03

Tak uvidíme, jak to dopadne.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 19. 4. 2016 12:12

Musis ale uznat ze rada o plateni sirsej ponuky len preto aby som sa zbavil hlasky je nezmysel.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod tombas 19. 4. 2016 12:35

Vždyť to taky bylo uvedeno jako poslední možnost. Jak jsem psal, jsem zvědavý, jak to celé dopadne, ale osobně jsem spíše skeptik.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Pozoris 19. 4. 2016 12:49

Děkuji za kontakt. No před chvílí jsem dostal zprávu z ofiko české podpory Philipsu se zprávou, že se jedná o hardwerovou (mechanickou) chybu a že doma s tím nic neudělám. Mám prý navštívit autorizovaný servis kde to "dají" do kupy. Ale moc se mi tomu věřit nechce, našel jsem něco na aglickém fóru, kde řešili podobný problém a stačila aktualizace sw. Horší případ je ten, že nejsem zrovna talent na techniku, takže toto se mi asi nepodaří :( :D
Pozoris
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 19. 4. 2016 14:31

Na aktualizaciu FW netreba mať talent na techniku. Stiahni si ho zo stranky vyrobcu na usb kluč, daj do TV a len postupuj podľa pokynov. Na tom nie je nič zložite.
Ryan Giggs
TV expert

Další stránka