Televize 65" LG proti Sony

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod sirgarfield 11. 5. 2016 15:40

Dobrý den, táta bude kupovat televizi a vzhledem k tomu že se v nich ani jeden moc nevyznáme, tak se obracím na Vás. Chtěli bychom alespoň 65" úhlopříčku, do hledáčku se nám dostali LG 870v a Sony X8507, případně pokud by se našla nějaká jiná alternativa, rádi si necháme poradit.
Předem děkuji za odpovědi
Naposledy upravil MgX dne 12. 5. 2016 22:28, celkově upraveno 1
Důvod: Upraven název vlákna.
sirgarfield
Junior

Odeslat příspěvekod Andrejsvk 11. 5. 2016 17:21

TX-65CS620E
k nastaveniu led panasonic:
mod: ako v kine(true cinema)
podsvietenie je ako jas na monitore, aky chcete
od kontrastu az po teplotu farieb (tepla2) nic nemenit
od zivych farieb po MPEG redukciu sumu vsetko vypnut. Mozte nechat akurat senzor osvetlenia (dodatocne reguluje podsvietenie podla svetla v miestnosti)
intelligent frame creation - low
Film Cadence Mode a 1080p Pixel Direct - on ak sa da(asi zalezi od vstupu)
Contrast Control - off
Topping E50 + Focal Alpha 65
LG OLED42C21

ignore list : Petulda, Peny, bacil2, platprd
Andrejsvk
Pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 11. 5. 2016 21:13

Andrejsvk možná jsem dnes již totálně mimo. Ale jak Tvá odpověď souvisí s dotazem zakladatele vlákna?
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod Andrejsvk 11. 5. 2016 22:15

odporucil som
Andrejsvk píše:TX-65CS620E

asi si prehliadol

a to malym pismom bolo samozrejme v pripade, ze by ju siel pozriet/alebo by ju kupil, ako z nej rychlo dostat slusny obraz
Topping E50 + Focal Alpha 65
LG OLED42C21

ignore list : Petulda, Peny, bacil2, platprd
Andrejsvk
Pokročilý

Odeslat příspěvekod sirgarfield 12. 5. 2016 07:00

No a nebude, vzhledem k cenovému rozdílu obraz přeci jen kvalitnější u již zmíněné Sonky, či LG?
sirgarfield
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 12. 5. 2016 09:59

Andrejsvk píše:odporucil som
Andrejsvk píše:TX-65CS620E

asi si prehliadol

a to malym pismom bolo samozrejme v pripade, ze by ju siel pozriet/alebo by ju kupil, ako z nej rychlo dostat slusny obraz

No, já to jako doporučení nebral/nepochopil. Přišlo mně to, že ses sekl a odpovídáš jinam :D

Asi mně tam chybí slůvko DOPORUČUJI, nebo ALTERNATIVA atp.

sirgarfield
CS620 má mimořádně příjemný obraz (byť znám hlavně 55" verzi, 65" jsem neviděl). Dokonce není ani zásadně nutné do něj zasahovat, stačí jen využít příslušný profil pro Kino - jsou tam dva.

Kvalitnější bude ten, který Ti více vyhoví :-) Jedná se o subjektivně viděnou kvalitu obrazu. Nejlépe vidět, odzkoušet, pak budeš moudřejší. Sto lidí Ti napíše jednu telku a Tobě se stejně líbit nemusí/vyhovovat nemusí.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod sirgarfield 12. 5. 2016 11:38

Děkuji za odpověď, určitě se na ní taky podíváme, nicméně bysme šli asi do nějakého vyššího modelu. Trošku jsem ještě pátral po internetu a velice mě zaujala CR850 od Panasonicu, máte s ní zkušenost?
sirgarfield
Junior

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 12. 5. 2016 11:52

Co to znamena do vyssieho modelu? Ten Panak CS620 je najvyssi FHD model. Vyssie uz nie su. Potom su uz len UHD modely, to ale neznamena ze su vyssie. UHD modely s lepsim obrazom ako tie top FHD stoja viac ako dvojnasobok.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod sirgarfield 12. 5. 2016 13:10

Raději bychom 4k rozlišení, s tím že vyjde dráž počítáme, jak si stojí například zmíněná CR850, případně novější DX750?
sirgarfield
Junior

Odeslat příspěvekod double82 12. 5. 2016 13:19

Tiež plánujem kúpit 65´´ TV. Rozpočet mám 80 000CZk resp 3 000EUR. Zatial je favorit Sony XD93 ale je tam aj Samsung 8 rada a este cakam test na LG B6 Oled ale ten je v 55´´ Len to je velka neznáma a Tv pozeram z 3 metrov. Viete poradit este nejaký TV v danej cenovej hladine? Idealne direct led podsvietenie:)
double82
Junior

Odeslat příspěvekod jardadts 12. 5. 2016 15:55

double: plánuju taky TV 58"-65" ,ale cenově bych se rád vešel do 60tisíc.Zatím nastupují letošní modely a ceny jsou tedy dost vysoko a teprve se objevilo pár recenzí.
Sony XD93 dopadla v recenzi výborně,nižší řadu XD85 vyhodnotili,jako horší než loňská řada.
Mám ve výběru ještě tyto TV:
Samsung UE65KS7002
Panasonic TX-65DX780E
Sony Bravia KD-65XD8577
Sony Bravia KD-65XD8505
Philips 65PUS7601
Philips 65PUS7101
cenově se pohybují 65-79tisíc.
Mám k otmu i tabulku ohledně twin tunerů,HDR a dalších aprametrů co mě zajímají,tak případně mohu poslat přes SZ
TV Philips 65OLED856 , Sony UBP - X800 , Yamaha RX-A 2070 , Apple TV 4K,Focal Aria 948
jardadts
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod DinosaurJr 12. 5. 2016 18:46

A jaká bude vzdálenost při sledování 65" ?
◄☼► Život je příliš krátký na poslech muziky přes nudné HiFi ! Kind of Blue ♪♫♪
ProJect RPM 3 Carbon MC●SLVR●TubeBoxSEII ECC83 Telefunken Ribbed●Sony ES
DAC Topping D50s●DPA 386 222 mk2017●B&W●Xavian●TV Samsung 48"●77LP<iii>
DinosaurJr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jardadts 12. 5. 2016 18:58

V mém případě cca 4-5m,děti občas leží blíž k tv cca 2m.
Volil bych klidně kompromis 60%,ale tam je malý výběr , v podstatě jen Samsung nebo Panasonic s 58"
TV Philips 65OLED856 , Sony UBP - X800 , Yamaha RX-A 2070 , Apple TV 4K,Focal Aria 948
jardadts
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod double82 13. 5. 2016 08:00

jardadts: Tvoj rozpocet je skor na tie modely o radu nizsie. Alebo potom 55´´ pre tie top modely. Ja už čakám viac ako rok na TV kedze minuly rok bol akýsi prechodný až tento rok prišli televizory splnajuce UHD špecifikáciu. To HDR má zrejme vacsí význam ako 4k rozlíšenie. Len skoda že nemám kde nazivo pozriet ako taký film vypadá. Len zrejme pre túto technologiu je lepsie direct led podsvietenie s tým prichádza aj vacsia spotreba. Lebo ten sony XD93 má edge led. Má nejaku novú slimbacklight drive technologiu ale tá podla testov nedosahuje taký efekt ako pri direct led TV a lcal dimming je tam vyditelný. Aj ked s minulým rokom je jasný posun vpred zrejme to bude VA panelom ktorý vykresluje lepsie farby aj ciernu . Možno by sa zislo ešte počkat rok:)
Panasonis DX900 by mozno splnal moje požiadavky ale cena ju mimo.
Tie nizsie rady ako si spominal podla mna pri filme s HDR nebudú vypadat dobre. Tmave a svetle scený nevykreslia odelene Neviem ako sa ten efekt volá. Tusim halo efect
este tu je LG OLED len tam by som musel ist do 55´´TV aj to by som musel cakat na nejake výrazné zlacnenie. Len OLED sú este na zaciatku. Napr v takých telefonoch uz nejaky ten rok sú ale pri dlhsom pouzivaním som zistil ze sa stráca jas. Neviem ako to bude pri televizoroch.
double82
Junior

Odeslat příspěvekod jardadts 13. 5. 2016 08:13

Double82: plánuju nákup až na podzim nebo před vánoci a ty ceny spadnou.Mám to odpozorovaný na loňských modelech.Přinejhorším skončím na 60"Samsungu.Stejně je otázka jestli má cenu tolik peněz vyhazovat :-)
S tím HDR je to těžký,pořádně to nikdo neviděl a je otázka co jsme schopný vůbec vidět.Jestli poznáme rozdíl na TV s 400Nit,700Nit a 1000Nit.
Nejvíc mě zajímá tahle TV Philips 65PUS7601 ,kvůli Ambilightu a taky jsem na ní četl slibné preview.
Musíme ještě chvíli počkat na pořádný recenze.
jardadts
Mírně pokročilý

Další stránka