Je to problém DO nebo televize Samsung?

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod verdin 22. 10. 2016 16:10

Mám cca měsíc televizi Samsung a objevil se takový problém - nevím zda je to v dálkovém ovladači nebo v televizi. Nevím proč, ale nefungují 2 tlačítka na DO = tlačítko GUIDE a tlačítko TOOLS. Vyzkoušel jsem i výměnu baterií, ale tím to není a všechny ostatní tlačítka fungují. Třeba je nějaký "fígl" v nastavení TV nebo už nevím čím by to mohlo být...
Ještě teď jsem udělal takový pokus,že jsem vyzkoušel jiné DO od menší televize Samsung z ložnice = všechno s ním funguje až opět na tlačítka GUIDE a TOOLS. Takže je zřejmě nějaký problém v telce a nikoliv dálkovém ovladači...Stalo se něco podobného již někomu a poradí mi co s tím?
verdin
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 22. 10. 2016 16:17

Škoda, že neuvádíš přesnou verzi televizoru a k němu přiloženého dálkového ovladače. Jestliže nefunguje dálka, resp. několik tlačítek na ní, přestože použiješ jinou pak...

-ověř, který přesně typ ovladače k TV měl být přiložen
-jsi v HOME režimu, NIKOLIV v režimu OBCHOD
-neexistuje v blízkém okolí nějaké významnější frekvenční rušení?
-využíváš nejnovější software, kdy se po instalaci ještě udělal reset/obnova do přepravního nastavení s novým laděním a nastavením TV

... pokud nic nepomůže, kontaktuj podporu na Samsung lince - jsou schopni poradit i na dálku, popřípadě se vzdáleně připojit k televizoru. Když ani oni nebudou vědět, zřejmě nutná návštěva servisu.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod Abox 22. 10. 2016 16:17

Fungovalo to drive..? Jestli mas nejaky mobil, tablet (Android), tak si nainstaluj nejakou aplikaci DO od Samsungu a uvidis...
Abox
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 22. 10. 2016 16:24

To je zajímavý nápad s odzkoušením přes ovládání za pomoci chytrého telefonu, nebo tabletu atp. Tam spojení s TV funguje zase jinak (pokud nebudeme hovořit o některých mobilech s funkcí dálkového ovladače - IR čidlem).
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod Abox 22. 10. 2016 16:27

Ajtakrajta, mas pravdu. Musela by ta TV byt na siti, nedoslo mi to.
Nejak to beru jako samozrejmost...
Abox
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod verdin 22. 10. 2016 16:44

Ještě mě napadlo uvést to do továrního nastavení, pokud tam najdu tu možnost...Jedná se o model SAMSUNG UE55J6272. Ale před pár dny fungovaly úplně všechna tlačítka...
verdin
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 22. 10. 2016 18:11

Podívej, jestli to fungovalo a v bytě u TV se nic nedělo... změny elektroniky, další zařízení, které může způsobit rušení ovladače, tak bych začal tím resetem, nebo kontrolou aktuálnosti softwaru a následným resetem.

Kdybys chtěl být skutečně důkladný, pak...

TV obnov do továrního nastavení - > nic nenastavuj - co TV umožní nenastavit, nic nelaď, jen se znovu dostaň do menu k nahrání nového softwaru -> nahraj nový software (většinou lze přes síť-online, nebo stáhnout do PC na flešku a přes ni vložit FW do TV) -> po úspěšně provedené aktualizaci odpoj vše k TV připojené, kromě antény a případně modulu s kartou placené TV a TV vypni na pět a více minut od elektřiny, vytáhni zástrčku -> po novém zapnutí obnov tovární nastavení -> TV se restartuje a nyní už vše nastav a nalaď dle vlastních preferencí -> odzkoušej ovladač -> teprve nyní připoj další zařízení.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod verdin 23. 10. 2016 08:43

Nakonec jsem udělal to tovární nastavení = položka "obnovení" a poté všechno nastavoval odznovu a ručně ladil kanály. Software byl již nainstalován ten poslední. Teď už všechna tlačítka opět fungují, takže to nebyl problém na dálkovém ovladači. Nevím sice, proč k tomu došlo, ale jen doufám, že to nebudu muset takto dělat pořád...To by byla docela pěkná pakárna :-(
verdin
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 23. 10. 2016 11:13

Díky za zprávu. Mohlo dojít k nějakému problému při aktualizaci, přičemž určitá kombinace činností na televizoru vyvolala chybu ven. Sleduj to. Kdyby se zádrhel opakoval, určitě napiš Samsungu na podporu. Popiš celou situaci i její rozchození. V dalším firmwaru by záležitost mohla být vyřešena - i díky Tobě.

Zkus se taky rozpomenout, jestli si před zjištěním chyby, nedělal nějakou určitou konkrétní činnost... kupříkladu sledoval aplikaci, připojoval TV k PC přes DLNA atp.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor