Problem obrazu,reklamace Samsung UE40H6200

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Zafata 31. 10. 2016 09:48

Ahoj mam nasledujici problém.

Zhruba tak 2 mesice při hrani na konzoli mi zustava na obrazovce viset obraz predchazejici, jako by jeho duch. Je to prevazne videt na sedem, nebo bledem pozadi a tento efekt nekdy pretrvava 1 minutu a nekdy az 10.Vzdy je to napr po pauznuti a statickem obrazu napr. menu kdy je hra pauznuta delší dobu 5 a vice minut. Je to tak tyden co se mi to zaclo objevovat i pri sledovani TV, zdroj O2. Napr vysledkova tabule v hokeji, nebo vcera jsem mel menu zaple cca 10 minut po prepnuti do vysilani tam byl pruh, který se ztratil zhruba po 5 minutach. Toto jde videt prevazne na svetlem pozadi jako u konzole.

Dále , se mi na obrazovce vytvorily 3 jakoby cmouhy ne moc viditelne, ale na bilem pozadi uz jdou videt dost, když se na to clovek zameri.
No a nakonec obcasne jakoby problikavani bile.

U TV mi konci za 5 dni záruka a zajimal by me vas názor, zda s tim jit na reklamaci a nevysmeji se mi v obchode. Preci jen to celkem dost obtezuje pri sledovani TV a pri hrani a i když TV stala jen 12 tisíc tak by urcite 2 roky vydrzet mela.

Diky za názor i negativni :-)
Zafata
Junior

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 31. 10. 2016 09:55

Pokial tu konzolu a o2 nepripajas rovnakym hdmi kablom, tak to reklamuj, necakaj kym ti vyprsi zaruka.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod Zafata 31. 10. 2016 13:43

Kabliky jsem vyzkousel 3. Navic se ten duch prenasi kdyz prepinam hdmi mezi O2 a konzoli.
Zafata
Junior

Odeslat příspěvekod Jaromír Puk 31. 10. 2016 14:51

Jestli je to opakovaný problém, který se začal objevovat a dá se znovu vyvolat a není způsoben chybným zapojením, tak vše nafotit a zdokumentovat a reklamovat. Pokud jsou fleky šedé vidět třeba na celé černé obrazovce, nebo 90% šedé, tak ano, u LCD může jít do háje homogenita podsvícení. Jednoznačně bych to reklamoval.
Jaromír Puk
Redaktor

Odeslat příspěvekod EKKAR 31. 10. 2016 15:31

Podle popisu to není "flek" jako nepravidelná skvrna, ale"otisk" neboli "duch" předtím delší dobu ukazovanýho statickýho obrazu. Takže podsvícení bych vyloučil, tohle je něco nedobrýho v nematický vrstvě, která po delší "expozici" statickým obrazem "zůstává viset" v částečně polarizovaným stavu a nechce se jí vracet do "neutrálu" ...
je mi tady z toho na blití.
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Zafata 31. 10. 2016 16:55

Je to tak jak pises, zustane tam viset obraz co tam byl minule a postupne mizi. Nejhorsi je, ze to treba na bile, zlute , cervene, cerne nebo modre videt nejde a jen na te jakoby vyblite sede. Takze to neni tak casto videt primo pri sledovani TV, ale naopak na konzoli je tam v menu sedive pozadi, ktere nejde zmenit a tam to vidim porad no. Jinak diky za postrehy. Dam ji ted jeste dva dny pokourit a uvidim zda to dela vic a vic.

Jinak jsem nasel obrazek, ktery to defakto vystihuje tim, ze to po par minutach zmizi.
https://superapple.cz/wp-content/uploads/2012/08/1b.jpg
Zafata
Junior

Odeslat příspěvekod trent 31. 10. 2016 18:46

Osobně bych ji nedával žádné kouření, ale odnesl bych ji na reklamaci. Dokud je čas. Stejně asi na nic kloudného nepřijdeš.
Na dva díly vodíku, vždy jeden díl kyslíku. To je nápoj pro bohy, postaví tě na nohy.
trent
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Zafata 31. 10. 2016 19:55

Mate recht, zitra nemam cas, ale ve stredu to tam zanesu.
Zafata
Junior