nová TV pro DBV-T2

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod cedavera 23. 11. 2016 20:06

Dobrý den,

v souvislosti s novým standardem DBV-T2, hledám náhradu za svou starou plazmu Panasonic - 32'. Mé požadavky na TV si myslím, že jsou jednoduché. Sledování TV, filmů - nejlépe z HDD. v rámci akce Black friday jsem narazil na TV Philipshttps://www.czc.cz/philips-43pus6551-108cm/198905a/produkt.

Myslíte, že by tato TV mohla splňovat podmínky? Popř. nějaká náhrada v podobné cenové relaci?

Děkuji
cedavera
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MgX 23. 11. 2016 20:14

Nadnesená poučka praví, že uživatel plazmy zavrhne LCD a tíhne k OLED. Ovšem to se dostáváme do roviny cenového skoku, který znamená zamotání hlavy a dalších orgánů (většinou od příslušnic opačného pohlaví).

Nemyslím si, že by bylo vhodné plazmu od Panasonicu měnit za tento Philips, a to z mnoha důvodů, které jsou zde na fóru opakovaně přetřásány. Pokud možno, volil bych VA panel, a to od Samsungu v nějakém vhodném, 100Hz stroji, anebo se snažil zůstat věrný značce a vybíral Panasonic - opět ve 100Hz. Zde bude problém s tím VA panelem.

Ano, cenová úroveň mnou nabízeného, bude zřejmě vyšší.

Projdi si ostatní témata s podobným obsahem kolem - budeš mít více rozmanitějších informací.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod cedavera 23. 11. 2016 21:16

Děkuji za info, celá akce je kvůli DBV-T2, měl jsem za to, že od nového roku jsem namydlenej, když má plazma tento standart nemá. Nebo se pletu?

Děkuji
cedavera
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MgX 23. 11. 2016 21:26

Jestli to děláš jen kvůli DVB-T2, tak bys měl mít ještě nějaký čas (u nás v ČR) klidné spaní.

Lidé sice šílí, ale byl bych klidný. Vypínání DVB-T by mělo být radikální až za několik let. A Ty chytáš TV přes běžnou anténu?
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod cedavera 23. 11. 2016 21:36

přes UPC, mám základní TV k internetu.
cedavera
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MgX 23. 11. 2016 21:46

Pokud na TV využíváš interní DVB-C tuner, tak se Tě onen přechod absolutně netýká. Nemusíš ho řešit, i kdyby k němu došlo zítra.

Předpokládám, že v TV máš modul s kartou UPC.... nebo že bys měl ještě jejich externí box?
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 24. 11. 2016 07:12

cedavera píše:Děkuji za info, celá akce je kvůli DBV-T2, měl jsem za to, že od nového roku jsem namydlenej, když má plazma tento standart nemá. Nebo se pletu?

Děkuji

Pleties. Ako bolo napisane vyssie. Kedze mas UPC, tak dvbt neprijmas. UPC je dvbc (alebo dvbs ak mas upc satelit). A prechod na dvbt2 sa ta nijako netyka.

A aj keby si prijmal dvbt, tak to ze sa spusti dvbt2 neznamena ze dvbt vypnu. Ten prechod bude postupny a par rokov este potrva. Takze ak ti ta plazma sluzi, nemas absolutne ziaden dovod kupovat novy TV. Uzivaj si ju kym funguje, ine uz totiz nie su a nebudu.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod cedavera 24. 11. 2016 09:57

Od UPC nemám ani satelit, ani kartu v TV. Mám do bytu přivedené krabičku z rozvodu v domě a na krabičce jsou dva výstupy DATA, TV. Tudíž neumím říct co přijímám. Mám Internet a balíček start, který je automaticky v ceně.
cedavera
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 24. 11. 2016 10:06

To je jedno co to je Iste je ze UPC nie je dvbt, tak aj tak plati napisane.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod xtonda 8. 12. 2016 11:38

Základní TV k internetu u UPC v Česku je DVB-T.
xtonda
Junior