od dockalacek 23. 4. 2018 10:41
Budu značně OT - pomáhal jsem vybírat ledničku, byly dvě kandidátky - LG a Beko. Bráchovi se designově víc líbilo LG, jeho přítelkyni Beko. LG bylo na netu za 10 795 korun, Beko za 12 900. V konkurenčním obchodě měli Beko za 10 939. Když jsem to řekl prodejci, sundal mi u Beka 2 000, a bylo tedy za 10 950 (+ pětiletá záruka). Proč nakonec Beko? Protože když jsem smlouval cenu, pán mi napsal tohle:
"Mohu Vám udělat cenu také cenu 10.950, LG nedoporučuji. Firma ukončila zastoupení v ČR. Do budoucna bude problém se servisem."
E-shop nebudu jmenovat, ale je dost známý a kvalitní, mohlo jít o poplašnou zprávu. Ale už před půl rokem jsem třeba na Emiminu četl, že má paní LG pračku, rozbila se jí a tři týdny čekala na náhradní díl. Nevím, jestli se to týká i černé techniky, dnes už LG vnímám jako kvalitní značku i v bílé technice, ale ještě před rokem bych si nic "bílého" od LG nekoupil, to samé Samsung - televize, mobily fajn, ale pračky a ledničky?
Přitom LG by mělo patřit v pračkách mezi ty lepší (spolehlivější).
Athlon 200GE, Noctua NH-L9a Chromax, 2x8GB RAM DDR4 3000, Gigabyte B450-I, SSD Seagate Barracuda 120 500GB + SSD WD Blue 3D 500GB, Seasonic GX-550, Silverstone Sugo, 1x Noctua 140 mm (vpředu)