od Radoo 27. 1. 2018 22:55
"Yamer" píše Prosím, ještě malý dotaz... Vzhledem k tomu, že podle údajů výrobce nemá LG 55EG9A7V jack na sluchátka, tak jaký je váš názor, jak do nich zvuk dostatečně kvalitně a za rozumnou cenu dostat ...
K tomu mám malou informaci, zjistil jsem, že jakákoli BT sluchátka připojit nejdou. Musí to být sluchátka od LG - v návodu píšou "Bezdrátově lze připojit libovolný zvukový projektor nebo zvukové zařízení Bluetooth podporující technologii synchronizace zvuku LG" a "Zkontrolujte, zda název modelu zařízení, které používáte, obsahuje výraz „LG HBS / LG BTS1", takže jsem si jedny LG objednal a uvidím. Neměl by být problém.
Na zahr. forech jsem četl, že LG s WebOSem se někdy spárují i s jinými sluchátky, ale nejde zvuk apod.
Na youtube se někomu podařilo spárovat sluch. od Philipse, ale na to bych nespoléhal.
S tím 4k je to jako s tabulkou písmenek u očního. Čím menší detail je, tím blíž. A to 4k opravdu žádá jít u 55" aspoň na 1,5m, takže je to celé trochu nahlavu, nejsem rys ostrovid.
Takže něco z praxe k vypalování.
Dnešní zkušenost. Asi hodinu jsem byl na ct24 kde byl statický baner a pak jsem přepnul na nějakou šedou aplikaci a koukám, že tam ten baner je trochu pořád vidět. Na normálním TV vysílání nic poznat nebylo.
Tak jsem si vzpomněl, že TV má nějaký samočistící režim, který automaticky probíhá po vypnutí TV (proto se nemají OLED odpojovat ze zásuvky). Vypnul jsem jí, ale necvaklo relátko, takže se něco dělo. Relátko cvaklo asi za pět minut a když jsem ji znovu nahodil, bylo to pryč.
Takže, neřekl bych, že současná OLED nevratně vypaluje, ale má jistou specifickou paměť - razítko při určitém způsobu použití. CRT TV to měly. Plazmy to měly taky. U některých LCD se to také probíralo, ale ne po takové chvíli. Zase u nich to bylo nevratné.
Nevím co si o tom zatím myslet.