55XE9005 vs 55MU8002 vs 55PUS7502

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod petrajss 25. 10. 2017 10:26

Zdravim,

prosim o radu s vyberem televize. Jsem uplny laik co se soucasnych televizi a technologii tyce. Ale procetl jsem co nejvice toto forum.

Televize bude slouzit predevsim pro sledovani filmu, prilezitostne sledovani TV (kabelovka od UPC), obcas propojeni s mobilem (promitani fotek / videa), mozna propojeni s PC, to jeste nevim, sledovani filmu je vsak priorita. Vzhledem k tomu, ze vzdy budu sedet primo pred TV, uprednostnuji VA panel. Zaroven me vsak laka Ambilight od Philips. Po peclivem prostudovani tohoto fora mi z toho vypadlo toto:

Samsung 55MU8002
Sony 55XE9005
Philips 55PUS7502

Prvni dve predevsim kvuli kvalite obrazu, zejmena potom ta Sony, ktera je tu dost vychvalovana. Mohl by prosim nekdo objektivne zhodnotit rozdily mezi nimi? Respektive v cem by pro me jako laika a ne uplne narocneho uzivatele mohl byt nejak zasadni rozdil.

Posledni jmenovana je prave hlavne kvuli Ambilight, ktere me laka, ale nevim jak moc bych se ochudil o kvalitu obrazu v porovnani s ostatnima dvema. Nebo lze pripadne doporucit jeste jinou TV s Ambilight?

Samozrejme jsem otevreny i jinym doporucenim.

Predem dekuji za reakce.
petrajss
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Marek71 25. 10. 2017 12:54

A čo 55MU8009? Má to byť to isté, čo MU8002. Tu je za dobrú cenu, ale je to (predpokladám) dovoz z DE, takže reklamácie potom jedine cez nich:
https://www.scorpion-elektro.com/katalo ... u8002.html

A ešte jeden dotaz, ak možem zasiahnuť...
Aký je podstatný obrazový rozdiel u Samsungu MU7xxx vs. MU8xxx a u Sony XE90xx vs. XE85xx? V podaní čiernej, v HDR, v podsvietení (edge, direct)? Všetko je to 100Hz VA panel.
Mazda CX-5 G195 AWD 2023
Lexus GS 450h Premium 2013 (jezdí dál v rodině)
Sony KD-55XE9005 + TV Box X96 (S905X3) + CoreELEC
Onkyo TX-L20D + repro Elac FS 78
Marek71
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod petrajss 25. 10. 2017 13:10

Tak Mu8002 uz se da na podobnych eshopech poridit i pod 30k
petrajss
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod petrajss 28. 10. 2017 11:47

No, jelikož se mi čímdál víc líbí Ambilight, tak opravdu přemýšlím o té PUS7502, každopádně moc nechápu, co se poslední týden děje s cenou, každý den nějaký obchod slevní na 29990, a druhý den zase zpět na 42990, a takto kařdý den.

Jinak včera jsem zažil poměrně bizarní situaci v Electro Worldu, měli vedle sebe vystavené LG OLED55EG9A za 34k a Samsung QE55Q7F za 50k. Prodavač z EW se snažil zákazníka přesvědčit k výběru OLED55EG9A oproti QE55Q7F s tím, že o 15k levněji dostane mnohem lepší televizi. Nutno podoknout, že demo které na obou běželo zároveň vskutku vypadalo mnohem lépe na LG. Nevím, jestli je to takto doopravdy, nebo to tak mají schválně na prodejnách nastavené, aby se zbavili LG televizí, které hádám že už se jen doprodávají a dál se nevyrábí.
petrajss
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kvok 28. 10. 2017 13:14

XE90 má z toho nejlepší HDR. 7502 ho má na nic, ani podání černé za moc nestojí, ale to už nějak vyplývá z podstaty IPS panelu. Samozřejmě pokud chceš Ambilight, který však subjektivně podání černé zlepšuje, tak zatím moc na výběr nemáš. Za 42k je to předražené, ale za těch 30 se to dá. Bohužel 55PUS8602, která zmiňované nedostatky napravuje, se ještě neprodává.
Ta OLED má luxusní poměr cena výkon, to ano, ale ten základní model za 35k neumí HDR, takže záleží i na použití.
kvok
TV expert

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 28. 10. 2017 13:20

petrajss píše:
Jinak včera jsem zažil poměrně bizarní situaci v Electro Worldu, měli vedle sebe vystavené LG OLED55EG9A za 34k a Samsung QE55Q7F za 50k. Prodavač z EW se snažil zákazníka přesvědčit k výběru OLED55EG9A oproti QE55Q7F s tím, že o 15k levněji dostane mnohem lepší televizi. Nutno podoknout, že demo které na obou běželo zároveň vskutku vypadalo mnohem lépe na LG. Nevím, jestli je to takto doopravdy, nebo to tak mají schválně na prodejnách nastavené, aby se zbavili LG televizí, které hádám že už se jen doprodávají a dál se nevyrábí.

Ten oled je v niektorych dolezitych parametroch naozaj lepsi. A je to rovnako ako Q7 aktualny model.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod petrajss 28. 10. 2017 13:22

Pro mě je využití HDR momentálně celkově otázkou, vzhledem k tomu, že až tolik obsahu, který to podporuje, na který se budu dívat, momentálně není.

A kdy by se vlastně 55PUS8602 měla začít prodávat?
petrajss
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kvok 28. 10. 2017 15:27

První kusy v listopadu, větší dodávky po Novém roce.
kvok
TV expert

Odeslat příspěvekod indeshit 28. 10. 2017 18:07

petrajss píše:Jinak včera jsem zažil poměrně bizarní situaci v Electro Worldu, měli vedle sebe vystavené LG OLED55EG9A za 34k a Samsung QE55Q7F za 50k. Prodavač z EW se snažil zákazníka přesvědčit k výběru OLED55EG9A oproti QE55Q7F s tím, že o 15k levněji dostane mnohem lepší televizi. Nutno podoknout, že demo které na obou běželo zároveň vskutku vypadalo mnohem lépe na LG. Nevím, jestli je to takto doopravdy, nebo to tak mají schválně na prodejnách nastavené, aby se zbavili LG televizí, které hádám že už se jen doprodávají a dál se nevyrábí.

Prodavač prodává vždy to, na co je incentiva (to z čeho má body/prachy)
indeshit
Pokročilý

Odeslat příspěvekod petrajss 29. 10. 2017 13:41

No tak abych pravdu řekl, čímdál víc uvažuju o té OLED55EG9A. Ten obraz se mi na ní opravdu líbí.
Jen bych si chtěl něco ujasnit. Všude se píše, že FullHD bohatě stačí, já ani na filmy ve větším rozlišení nekoukám, a když už, při sledování ze vzdálenosti cca 2-3 metry stejne rozdíl nepoznám, však? Jen nevím s absencí HDR.

Pořád reším dilema Ambilight vs. televize se opravdu dobrým obrazem.
petrajss
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kvok 29. 10. 2017 14:42

50 tisíc za Philips 55POS9002 tě toho dilematu zbaví :mrgreen:
kvok
TV expert

Odeslat příspěvekod petrajss 29. 10. 2017 15:02

No jasně, ale nastolí nový dilema že je to o 20k víc, než jsem do toho chtěl dát :)
petrajss
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 29. 10. 2017 16:06

kvok píše:50 tisíc za Philips 55POS9002 tě toho dilematu zbaví :mrgreen:

Nezbaví zcela.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod Tony J 30. 10. 2017 00:17

kvok píše:XE90 má z toho nejlepší HDR. 7502 ho má na nic, ani podání černé za moc nestojí, ale to už nějak vyplývá z podstaty IPS panelu. Samozřejmě pokud chceš Ambilight, který však subjektivně podání černé zlepšuje, tak zatím moc na výběr nemáš. Za 42k je to předražené, ale za těch 30 se to dá. Bohužel 55PUS8602, která zmiňované nedostatky napravuje, se ještě neprodává.
Ta OLED má luxusní poměr cena výkon, to ano, ale ten základní model za 35k neumí HDR, takže záleží i na použití.

Tak ono celkově OLED panely jsou mnohem dál, než QLED, ta černá je opravdu hluboká na OLED, tím vyniknou i barvy lépe.
Tony J
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod petrajss 3. 11. 2017 12:40

Co případně loňská 55PUS8601, kdybych měl možnost sehnat do 30k? Měla by mít VA panel. Jak je na tom ve srovnání s letošní PUS7502?
petrajss
Mírně pokročilý

Další stránka