55-60" TV na sport

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod spree 4. 11. 2017 15:30

Videl som XE8505 aj XE9005 a ta XE8505 mala povrchovu upravu panela akoby viec matnu a nie tak ciernu ako XE9005 a dost v nej bolo vidiet odlesky oproti XE9005. Nikde som o tom rozdiele necitl, nemohlo to byt sposobene tym, ze TV boli nad sebou a nie vedla seba?
V rovnakom mode sa mi zdalo podsvietenie na oboch TV rovnako silne, ale bolo v okoli dost svetla, tak to mohlo byt skreslene?
spree
Junior

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 4. 11. 2017 15:57

Ina povrchova uprava u roznych modelov je normalka.
V predajni toho vela nenaporovnavas kym si nevypytas DO a patricne neponastavujes. Tam na to nie su ani vhodne svetelne podmienky.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod spree 4. 11. 2017 17:40

Bolo vsetko nastavene rovnako, rezim zive a max. podsvietenie na oboch.
V testoch vychadzali oba modely dost podobne, okrem podsvietenia, ale to sa mi zdalo na uvedenom nastaveni v podstate rovnake.
spree
Junior

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 4. 11. 2017 17:48

Ano, ale bol tam nastaveny režim obchod, kde je uplne všetko pozapinane. A doma to takto mať nebudeš. A ani podsvietenie na max.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod MgX 4. 11. 2017 21:18

spree píše:Bolo vsetko nastavene rovnako, rezim zive a max. podsvietenie na oboch.
V testoch vychadzali oba modely dost podobne, okrem podsvietenia, ale to sa mi zdalo na uvedenom nastaveni v podstate rovnake.

Na max. a v režimu ŽIVÉ poznáš úplné nic. To je režim, který mají doma zapnutý pouze sebevrazi.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod spree 4. 11. 2017 21:46

Viem, vyzera to neprirodzene aj prostredie je ine ako doma, ale v tych nastaveniach ukaze TV max. svojich moznosti alebo to neni tak?
Trochu totiz zvazujem tu XE8505 v 65", tazko to odhadnut, ci bude v klasickej obyvacke stacit z 3,5m 55".
spree
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 4. 11. 2017 22:03

Na 3,5 m Ti tu mnoho lidí u 4K napíše, že je to málo. Z druhé strany, přisednout blíž se většinou dá.

-- 4. 11. 2017 21:04 --

Ty potřebuješ vidět trochu jiné věci, než dostat blesk do očí a oslepnout. Daleko důležitější, kupříkladu u HDR, je vidět kvalitu tmavých pasáží, jejich přechody, než to, že bílá září jako od Persilu.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod spree 5. 11. 2017 02:03

Musel by som posunut blizsie sedacku, tak na 3m by to bolo mozne, snad to bude stacit na 55".
XE8505 alebo XE8596 maju Quantum dot displej? Je medzi nimi rozdiel?
spree
Junior

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 5. 11. 2017 06:38

spree píše:Viem, vyzera to neprirodzene aj prostredie je ine ako doma, ale v tych nastaveniach ukaze TV max. svojich moznosti alebo to neni tak?
No to ani nahodou. Ukaze ako najviac vie svietit (kto vie ci vobec bol zapnuty rezim HDR) a ako vedia byt jedovate farby. S kvalitou obrazu to nema vobec nic spolocne. Doma nikdy nebudes mat nastaveny obraz na zivy a rozhodne nebudes mat jas ani podsvit na max. A aj keby nahodou nejaky pacient mal, kvalitny obraz to nebude.
Na 3,5 m, ak nieco zo 4k chces mat,, nie je dost ani 65", nieto este 55".
Quantum dot sa u Sony vola Triluminos, takze vsetko co ma Triluminos ma QD. Takze aj 8505. Len nema HDR narozdiel od 9005. A nevie tak dobre pracovat s podsvietenim, co je pre obraz tiez dolezite.
Na stranke Sony mas podrobny vypis vsetkych vlastnosti jednotlivych modelov, tam si vies porovnat v com sa lisia.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod Yamer 5. 11. 2017 10:33

To jo, a pokud by clovek ovsem skutecny 4K obsah sledoval jen jednou za cas, tak je jeste moznost si vzdy na tu chvili pristavit kreslo bliz a usetrit penize za 75 ci vice palcu :).
Yamer
Junior

Odeslat příspěvekod spree 5. 11. 2017 11:32

Ak by som 4K obsah ozelel, tak stale je na tu vzdialenost 55" malo?
spree
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 5. 11. 2017 12:01

Odkrokuj si to v prodejně. Pro mně 55" na 3,2-3,4 m není problém. Na 4K, abys vnímal přínos, bys měl být blíž, ale...
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod spree 5. 11. 2017 12:14

Predajna je vacsi priestor. Neskresluje to potom dojem?
spree
Junior

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 5. 11. 2017 13:19

Neskresluje to. Tam je to cisto o vzdialenosti z ktorej sledujes. Velkost izby nehra rolu.
spree píše:Ak by som 4K obsah ozelel, tak stale je na tu vzdialenost 55" malo?

Pokial sa rozhodnes pre XE9005, tak tam sice v 55" zo 4k vela mat nebudes, ale bude mat prinos z HDR, pokial si taky zdroj pustis.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod spree 5. 11. 2017 21:33

Pri fotbale sa HDR vyuzije?
spree
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka