Samsung 64XX vs 61XX

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Igor010 5. 11. 2017 20:06

Zdravím,

zvažujem po Vianociach kúpiť LED TV. Mal by mať 55". Napojený bude cez UPC (sledovať sa budú prevažne HD stanice) a taktiež HD filmy cez USB disk, časom určite aj 4K obsah. Smart funkcie ako zrkadlenie obrazu a pod. sú vítané ale nie nutnosťou. Skôr ma zaujíma kvalita obrazu. Zatiaľ som sa zameral na Samsung 64XX a 61XX obe model 2017.

Z toho čo som si naštudoval som našiel, že tieto dve TV majú rozdiel v Micro Dimming. Supreme UHD Dimming a UHD Dimming, Dynamic Crystal Color a Active Crystal Color.

S LED TV zatiaľ nemám nejakú veľkú skúsenosť. Doma fičíme na starej HD ready plazme od Samsungu a Panasonicu G30 (s ním som spokojný aj dnes).

Nahradiť by sa mala práve plazma od Samsungu. Má už asi 12 rokov. Nová TV bude pre rodičov resp. k okrúhlym narodeninám. Nepotrebujem nič špičkové, ale zasa ani nie low-end. Nejaký ten stred.

Vedeli by ste mi poradiť ohľadom týchto dvoch TV? Tú 64XX majú na webe už za 760€. Resp. ak by bolo za tú cenu niečo lepšie.

Dík :)
Igor010
Junior

Odeslat příspěvekod djpiecka1 5. 11. 2017 20:17

je podmienka aby to bol Samsung? Poobzerajte sa po: Panasonic TX-55EX613E
Sony Bravia KD-55XD7005
no ked uz Samsung, tak asi fakt toto: Samsung UE55MU6172
djpiecka1
Junior

Odeslat příspěvekod Igor010 5. 11. 2017 20:22

Samsung nie je podmienkou. Vyberal som Samsung pretoze zo skusenosti viem, ze nemaju problem s prehravanim filmov z usb disku. Mam panasonic G30 a je v tomto nepouzitelny. Cosi som studoval o tej 613 a 7005. Su v niecom lepsie?
Igor010
Junior

Odeslat příspěvekod djpiecka1 5. 11. 2017 20:39

Z usb disku nema problem prehrat film ani tv LG ale o tom potom. Ak chcete ist na istotu resp. mate strach ze tv nieco neprehra, siahnite radsej po tom Samsungu. Aj ked mna osobne by aj tak lakala ta Sony. Je to na Vas ako sa rozhodnete, no uvidite co Vam poradia aj ostatny.
djpiecka1
Junior

Odeslat příspěvekod majinkej 5. 11. 2017 21:52

majinkej
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 5. 11. 2017 23:05

Uplne staci FHD UE55M5572, je to lacnejsie a obrazovo o nic horsie, vo viacerych pripadoch dokonca lepsie ako UHD. Z UHD nie je ziaden benefit.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod djpiecka1 5. 11. 2017 23:35

Ryan: uzivatel chce uhd cize 4k. Je tu jasne vidiet ze uzivatel chce nieco v rozumnej cene, nie nic predrazene. Som presvedceny ze s tvojim vyberom spokojni na dlhsiu dobu urcite nebude aj ked bereme do uvahy to, ze za tie peniaze sa neaky wau efekt pri 4k neobjavi.
djpiecka1
Junior

Odeslat příspěvekod indeshit 5. 11. 2017 23:44

majinkej píše:Zdravím, vem tu sonku, s usb přehraje vše, na ten samsung pozor má IPS panel od LG, falešné 4K, je to 3k https://www.rtvmaniak.pl/9546788/samsun ... 6172-test/

-- 5. 11. 2017 22:01 --

https://technet.idnes.cz/4k-tv-uhd-fale ... _video_nyv
https://avmania.e15.cz/4k-vs-3k-dejte-p ... televizory
https://www.youtube.com/watch?v=Rssh8FqMI_8

ten samsung nemá RGBW od LG. Je to PLS RGB panel od Samsungu. Vyfoť si makro fotku panel a pak něco piš :) Nicméně PLS je velmi IPS podobný charakterem. Takže ve finále to není žádná hitparáda, ale je to aspoň RGB. Nicméně černá a konstrast trpí. Lepší jsou VA panely, nicméně každému po chuti.
RGBW má naštěstí pouze LG.
indeshit
Pokročilý

Odeslat příspěvekod majinkej 5. 11. 2017 23:50

Tahle je fakt super mám jí asi týden a maximální spokojenost ve všem
https://www.mall.cz/led-televize-cena/sony-kd-55xe7096b
už jsem o ní psal tady na foru

-- 6. 11. 2017 00:04 --

indeshit, asi máš pravdu s tím panelem https://www.displayspecifications.com/en/model/3a83b9e
Ale na tý polský stránce jak sem dal ten odkaz, tak tam to prezentují jako IPS,nevím jestli si to četl.
majinkej
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 6. 11. 2017 06:28

To ze tam pisu ze je to IPS je ok, je to pravda. Ale neznamenena ze to je automaticky panel od LG a uz vobec ze je to RGBW. IPS panely vyraba viacero firiem. A RGBW nepouziva nikto iny iba LG.

djpiecka1 píše:Ryan: uzivatel chce uhd cize 4k.
Nikde nepise ze to musi byt UHD.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod djpiecka1 6. 11. 2017 07:48

Ryan, precitaj si to, pise: casom urcite aj 4k obsah.
djpiecka1
Junior

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 6. 11. 2017 08:24

Kde je tam slovo musi?

A nepise nic o sledovacej vzdialenosti. Aby mu to vobec na nieco bolo.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod djpiecka1 6. 11. 2017 08:30

Slovo musi, tam napisane sice nie je, ale za rok - dva nastane 4k boom a uzivatel bude lutovat a kupovat 4k tv. 4k je rk a full hd je fullhd. Tlaciacu a vtieravu reklamu na 4k tv a 4k obsah nezastavis. Ludom je sledovacia vzdialenost ukradnuta, chcu velky obuch na ktorom je napisane velkym 4k, prehravat hd ripy z ulozto a pozerat sd mazanice od nasich operatoroch. Ale samozrejme, nexhcem sa nikoho dotknut a tento uzivatel ktory chce radu to tak urcite nechce.
djpiecka1
Junior

Odeslat příspěvekod Igor010 6. 11. 2017 12:23

Takže 4K by ten TV byť mal. Ku 4K obsahu sa viem dostať už aj dnes, takže počítam, že v budúcnosti bude táto TV odstávať aj obsah vo forme 4K. V dnešnej dobe mám pocit, že kúpiť 1080p TV je už väčší problém ako 4K.

Na TV sa bude pozerať zo vzdialenosti 2,5 až 3m a rátam, že by mala slúžiť dlhé roky ako pôvodná plazma od Samsungu ktorá má cez 10 rokov aj keď pri súčasnej kvalite TV o takejto dobe pochybujem.

Nezavrhujem ani možnosť od Sony ktorú ste mi navrhovali. Bol by som rád ak by mi prípadne niekto napísal skúsenosť ak má nejaký zo spomínaných TV doma. Ako je spokojný ...

Alebo porovnal model 6400 a 6100, či sa vôbec oplatí priplácať a niečo z obrazovej kvality za ten rozdiel dostanem.

Ryan Giggs mi pred pár rokmi poradil plazmu Panasonic G30 a poradil dobre. Som spokojný aj dnes. Pamätám si ho ako, nie zástancu LED :) no dnes už je plazma preč a tak sa v tých LED strácam. Je tam treba riešiť podsvietenie, odozvu ... atď čo pri plazme nebolo treba riešiť. Ak by boli plazmy aj dnes tak by som mal rozhodovanie asi jednoduchšie.
Igor010
Junior

Další stránka