TV vystavená v obchodě

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Yamer 9. 11. 2017 13:25

Ahoj, možná naivní dotaz, ale zajímal by mě váš pohled na věc. Nepovedlo se mi zde najít podobné téma, takže zakládám nové.

Když bude v obchodě typu Datart nebo Electroworld nějaká LED TV, konkrétně např. běžný Samsung s VA panelem, vystavená a zapnutá jako předváděcí kus, dejme tomu po dobu 12 měsíců, báli byste se ji koupit, nebo ne, a proč? Pakliže na ni dají plnou záruku 24 měsíců jako na novou, samozřejmě.

Já osobně jsem u sebe ani u svých známých nepozoroval žádný problém na tomto typu TV, že by obraz měl nějak degradovat apod., ani po další době (ale méně intenzivního) provozu... ale to nic nedokazuje...

Díky moc za vaše případné reakce.
Yamer
Junior

Odeslat příspěvekod indeshit 9. 11. 2017 13:56

Pokud ti dají 30% displejovou slevu, tak proč ne :)

12 měsíců je ultra dlouhá doba. Navíc to tam běží třeba 12 hodin denně. Obecně televize nejsou dimenzovány na takto intenzivní provoz.
indeshit
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 9. 11. 2017 14:00

Obraz casom degraduje. Vzdy a na vsetkom.
Ked sa na taky TV divas osamote tak si sotva nieco negativneho vsimnes, ked nemas referenciu. Takisto doma si po roku, x rokoch tazko nieco uvedomis, kedze ti to degraduje pod ocami rovnomerne. Keby si ale vedla seba dal ojazdeny TV a novy, tak by si sa asi podivil.

Kazdopadne, niekedy to moze byt vyhodna kupa, zalezi v akom to je stave, ale hlavne aka cenovka tam je.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod MgX 9. 11. 2017 19:22

Ono jde i o to, zda tam někoho znáš a ten Ti korektně řekne/ukáže v servisním menu, kolik má ta telka skutečně naběháno. Jestli je to nějaký model, co stojí vypnutý vzadu a občas ho pustí zájemcům, je jistě jiné, než u TV, který jede 10 a více hodin denně. Nutno si ale uvědomit, že elektronika „stárne“ ať jede nebo ne. Samozřejmě telka, která funguje od nevidím do neslyším, ani po výrazné slevě nemusí být po ročním tripu super kaufem, byť s 24 měsíční zárukou.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor