Zvažoval jsem Sony 55XE8596, ale ta byla pořád dražší se znatelně horším zvukovým projevem.
Televizi mám doma teprve od včera a zatím jsem zkoušel jen pouštět TV skrz O2TV box a fullHD/4K videa přes Youtube.
Co se týče černé, tak je na tom lépe než zmíněná Sony. Pouštěl jsem si LG oled promo video a černá se mi zdála naprosto fantastická když uvážím, že tv není ani Oled, ani Quantum dot a neměl jsem dost prostoru si pohrát s obrazovým nastavením.
Pohybová ostrost se mi zdá stejná jako na zmíněné Sony.
Fenomenální barvy(vzhledem k předchozí TV

Svítivost a kontrast na můj vkus tak akorát. Není to ani vypalovák na oči, ale ani nemastná, neslaná šedivka.
Standardní SD vysílání se ze 4 metrů ještě dá, ale jak je člověk blíže, tak je rozostření dost znát. HD a full HD naprosto super o 4K nemluvě. Jednoznačně bomba.
Trochu jsem se bál odlesků, ale rozhodně na tom není o nic hůř, než konkurence ze stejné cenové hladiny. Prostě standard. Žádné zrcadlo.
Jak jsem už psal, zvuk mě mile překvapil. Repro 2 x 20W umí pěkně středy, ale i basy. Nejsem audiofil a necítím potřebu dokoupit externí soundbar či sloupové repro, narozdíl od 55XE8596.
Rychlost systému suprová a celkově mi menu sedí.
Za mě bych hodnotil na 85%-90% ze 100%, hlavně když uvážím poměr ceny/kvality v předvánočních výprodejích(pod 25K)
Jsem nadšen a jestli někdo rozmýšlí jestli koupit nebo ne, tak jednoznačně doporučuju!