od Denis30 15. 1. 2018 07:43
Tak nakonec zvítězil Epson EH-TW6700 a musím potvrdit, že je to moc pěkná hračka.
Zkoušel jsem promítat na rovnou bílou zeď, ale jelikož má omítka v sobě zrno, nebyl jsem s ostrostí úplně spokojený. K projektoru jsem dostal plátno NOBE 95", to už je mnohem lepší podívaná, ale potřeboval bych o něco větší plochu, protože z mé projekční vzdálenosti se už obraz na plátno nevejde - přičemž podle Epson kalkulačky by se ještě vejít měl. Nevadí, stejně jsem počítal, že projekce bude probíhat na zdi 100"-103". Také jsem zkusil pustit projekci na šedou vymalovanou zeď a efekt opravdu je zřetelný, kontrast byl výrazně lepší, než na bílé zdi i plátně.
Po úvahách je ještě jedna možnost, že by projekce nakonec probíhala na stahovacím plátně, které bych mohl umístit cca 50cm před zeď, a v tomto případě by se vešlo i plátno cca 120". Kdybych ovšem pořizoval plátno, bylo by faj, aby bylo šedé. Nemáte nějaký cenově nepřehnaný tip na takové plátno? Povedlo se mi najít ve velikosti okolo 120" jen Elite Screens Aeon CineGrey 3D 120" 16:9, ale to už je cenově přes limit (cca 20.000,-Kč). Zajímavé je to od Aceru - M90-W01MG, 90" (16:9), Wall & Ceiling Gray, jenže ve větší uhlopříčce ne 90" jsem ho nenašel.
Naposledy upravil
Denis30 dne 15. 1. 2018 08:03, celkově upraveno 1