Samsung 2018 [obecná diskuze]

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Zdenda78 4. 3. 2019 08:06

polda píše:Titulky jsem ještě neměl :D
A ničeho podobného jsem si zatím nevšim, zkusím něco večer, teď je všude světlo.
Jedinej postřeh: jako před 10 lety na LG tak i teď, nelze sledovat různé pořady(sport, film, zpravy) během dne (slunce, světlo, tma, lampička) pod stejným nastavením anebo jde ale co by člověk neudělal pro lepší zážitek. . Na Phillips to šlo anebo jen lehká změna. Tady se využije přepínání obrazovek (dynamik, normal, přirozeně, film)

Zkoušel jsi, jak to reaguje v tmavých scénách? Moc se mi nechce věřit, že by to chlapci ze Samsungu neměli pořešené.

-- 4. 3. 2019 08:36 --

Sice stále řeším 55" NU8002, ale ted mají na Alza v akci 49" Samsung QE49Q6FN, QLED za 23500. Tak si říkám, zda radši nevzít menší, ale kvalitnější obraz. Bohužel ji nemají vystavenou v Holešovicích na Showroom, mají tam jen 65" verzi. Vyplatá se investivat do QLED? Pozorovací vzdálenost 3m.
Zdenda78
Junior

Odeslat příspěvekod polda 4. 3. 2019 09:02

Maj pořešeno, žádný dimming se nekoná.
Q je samozřejmě lepší, ale tvrdí Alza technik, že nic lepšího za ty prachy jak 8002 není. 3 m na 55 je minimum, mám to taky tak a někdy bych menší.
polda
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Zdenda78 4. 3. 2019 09:24

Já mám ted plazmu Panasonic 43", navíc s mega širokým rámečkem. Vím, že 55" je na hraně, já to tedy reálně mám 3,3m, ale to už nic neřeší. Na prodejně, kde jsou vysoké stropy, se zdá 49" malá, dost to zkresluje. Otázka je, jak to bude reálně vypadat doma při té sledovací vzdálenosti. Na menší úhlopříčce se lépe schovají nedokonalosti DVB-T2 vysílání. Zase na FHD a budoucí 4k, se velká telka hodí :-). Takže hrozné dilema.
Zdenda78
Junior

Odeslat příspěvekod polda 4. 3. 2019 10:35

Poslední 2 věty přesně vystihují daný problém. :D

Vzal jsem 55 s příslibem že bude pouze líp :mrgreen:

Fotbal mám přes net a taky vypadá pokaždé jinak dle zdroje jestli je z Itálie, Španělska, Německa apod.
Ale zas Playstation, DVD, filmy apod, to jseš jak v kině.

Nejde jen o pocit TV v bytě ale, že nablizko se ti může i špatně sledovat a vnímat obraz po celé obrazovce.
polda
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod stormborec 4. 3. 2019 11:40

Ano - každý má také nějaký sledovací úhel, podle toho jaké má periferní vidění. Pro mě je z tohoto hlediska min. vzdálenost asi 2x úhlopříčky.
LG 32LH5000 (2009) 120Hz, IPS EEFL
Samsung 40NU7192 (2018) 60Hz, VA LED
stormborec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Zdenda78 4. 3. 2019 22:15

Ještě dotaz ohledně 55" NU8002, už jsem se ptal, ale pouze jedna odpověd bez typu MT. Jak je to s jejich app na ovládání TV? Máte někdo doma HUawei nebo Honor a funguje to? Četl jsme recenze, že některé značky na tom nejedou.
Zdenda78
Junior

Odeslat příspěvekod polda 4. 3. 2019 23:02

Až dostaneš do packy, ten novej ovladač tak telefon vyhodíš z okna.
polda
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Zdenda78 5. 3. 2019 08:16

To já jsem spíš myslel, např kvůli fotkám v telefonu, nebo youtube, kde nalézt video na telefonu a poslat ho do TV bude jednoduší, než vyhledávat na TV, ne?
Zdenda78
Junior

Odeslat příspěvekod kvok 5. 3. 2019 09:03

Poslání videa z YouTube z mobilu na TV se dělá přes aplikaci YouTube.
kvok
TV expert

Odeslat příspěvekod polda 5. 3. 2019 09:28

Ta TV je možná chytřejší než telefon
polda
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod orlov 5. 3. 2019 18:45

polda píše:Maj pořešeno, žádný dimming se nekoná.
Q je samozřejmě lepší, ale tvrdí Alza technik, že nic lepšího za ty prachy jak 8002 není. 3 m na 55 je minimum, mám to taky tak a někdy bych menší.

A mal pravdu. Ja mám túto TV už 3 mesiace a som veľmi spokojný. Najviac si vychutnávam filmy v HDR. Na jväčšou slabinou tejto TV je ten local dimming. Pri bežnom sledovaní si nič nevšimnete, až pri záverečných titulkoch zbadáte, že niečo nie je v poriadku. Ale tie aj tak nesledujem. Na youtube existuje testovacie video od rtings.com s pohybujúcim sa bielym bodom. Táto TV má len dve zóny, krásne to vidno práve na tom videu.
orlov
Junior

Odeslat příspěvekod Zdenda78 5. 3. 2019 20:17

Já se dívám na filmy jen s titulky. Myslíš, že to bude vidět u na titulcích během filmu? Jak se to projevuje?
Zdenda78
Junior

Odeslat příspěvekod zac.je.toho.loket 6. 3. 2019 09:38

o vikendu jsem se na UE55NU8002 dival na Bohemian Rhapsody ve 4k s HDR. Obraz krasny, az prekvapive dobra cerna - lepsi nez na me stare plasme P42G20. Co me ale dost rusilo, byl zde zmineny dimming - pri tmavych scenach, kde se nemluvi (nejsou zobrazny titulky) super, ale kdyz se titulky zobrazi na tmave scene, tak se obraz neskutecne zesvetli, coz je dost rusive. TO je asi nejvetsi minus teto TV + postupne se nacitajici EPG
zac.je.toho.loket
Junior

Odeslat příspěvekod Zdenda78 6. 3. 2019 10:19

Já se na všechny filmy dívám jen s titulky a ve filmech se většinou mluví. Dá se local dimming vypnout? případně je pak obraz zase trvale horší. Nevíte, zda to mají všechny značky, nebo je to specialita TV Samsung?
Zdenda78
Junior

Odeslat příspěvekod kvok 6. 3. 2019 10:27

Specialita Samsungu je nevypnutelnost dimmingu.
U (kvalitního) local dimmingu (v případě Samsungu např. u Q8FN nebo Q9FN) to nevadí, jeho vypnutím by se člověk připravil o hlavní věc, za kterou připlácí, a díky mnoha zónám stmívání se zvýší jas jen u titulků, maximálně bezprostředního okolí. U global dimmingu to může být problém z výše popsaných důvodů. Možná by to šlo obejít herním módem.
kvok
TV expert

Předchozí stránkaDalší stránka