Mně to dělalo co jsem si zatím všiml při přehrávání přes USB. Nejde jenom o titulky, ale obecně např. když máte tmavou scénu a pak tam řekněme rožnou nějaký světlo, tak celý obraz zesvětlá (zvýší se úroveň podsvícení) nejen to samotný světlo. Pak když to třeba zhasnou, tak zas celý obraz ztmavne. Ten televizor to počítá zřejmě tím způsobem, že vezme průměrný jas obrazu a podle toho ubírá nebo přidává podsvícení. Takže třeba když je tam jenom nějaký malý jasný objekt, který zabírá jenom malou plochu, tak se ten obraz ztmaví i s tím jasným objektem (nedojde bohužel ke kompenzaci "softwarově", že by se ten jasný objekt zesvětlil pokud to ještě jde, když nemá ještě 100 % jas - tedy jak funguje skutečný dimming. Tady je ukázka, jak by to správně mělo fungovat:
https://www.youtube.com/watch?v=aRxljEfKaScVytvořil jsem si na to i testovací video s obdélníky různého jasu, tak kdyžtak večer sem můžu přiložit, kdyby někdo chtěl vyzkoušet.
-- 28. 2. 2019 13:04 --Samsung - aspoň NU7... - dělá to co v tom videu je když je tam napsáno: "To deepen the blacks in dark areas"
Zatímco správně by to mělo kompenzovat "softwarově" tak jak to pokračuje v tom videu.
(pokud je nějaká část obrazu kde je jas méně než 100 % rozsahu, tak lze zároveň se snížením podsvícení kompenzovat toto snížení podobně jako když byste zvýšili v nastavení obrazu položku "kontrast"). Samozřejmě pokud tam je nějaký objekt, který má 100% jas (stačí v některé RGB složce), tak již to kompenzovat nelze, protože by to šlo do přepalu.
Ale podle toho co jsem viděl, tak Samsung na to ser.. a prostě jenom snižuje podsvícení, aby mohl dát nálepku A+ s více pluskama nejspíš...