fajn.snek píše:No musím říct, že tmavé rohy přestávám vnímat, už mě to asi nebaví:D ale co docela pešek, je, že TV isem kupoval mimo jine i kvuli HDR, ale 2 nejnovější hry, které jsem si na PS4 pro koupil - Resident evil 2 a Red dead Redemption 2 maji tak zprase## HDR, že jsem kromě videí z Youtube neměl tuto možnost moc vyzkoušet. Tak snad zkusím nějaký film, máte doporučení na nějaký co opravdu ve 4k HDR stoji za to? Snad se mi to z externiho disku nebude sekat.
Pro HDR musíš dodržet
několik věcí, a tou jednou je aby film/hra HDR uměla, což ty dvě hry neumí.
Zde je
seznam HDR PSX her.
Tedy zařízení co HDR přes HDMI umí, v případě PC dodržet specifikace (grafika nad Geforce 10**) a ve Windows 10 HDR zapnout v menu zobrazení, pak správný
premium HDMI kabel, mít TV 4k s podporou HDR, a třeba konkr. v naší TV Sony zapnout vylepšený formát HDMI v menu, a v menu obrazu nastavit HDR nejlépe na auto.
To samé s filmy, pokud neodporují HDR, je potřeba tuto funkci ve Windows zrušit, jinak jsou šedé. Při přehrávání z USB tohle řešit asi nemusíš. Já zkoušel z PC např. Avatar, Wonder Woman, Rychle a zběsile 8, a zážitek dokonalý. Najdeš třeba
[odkaz smazán. MgX - administrátor]Vlastně by mě zajímalo, zda TV umí zobrazit HDR v ripech spuštěných z USB či dlna, KODI? Není to jen výsada HDMI a strojů za ním? To je asi blbost, co?
Na netu jsem se dočetl: Podporovány jsou klasické HDR standardy: HDR10 a HLG. S těmi se setkáte na Ultra HD Blu-ray nebo třeba videích z Netflixu.