Sony KD-55XF9005 [obecná diskuze]

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Weiny 28. 1. 2019 20:46

Jamall205 píše:Pin jsem si v rodičovský kontrole nastavil až teď když jsem hledal co s tím
Ale asi to vypadá na factory reset
Ani na podpoře Sony netuší co s tím i když tam asi vědí jen jak to resetovat a pak reklamace

Zkusil jsem sáhnout na omezení profilu a po přepnutí na něj mě to odstřihlo od půlky menu. A když jsem se chtěl vrátit, chtělo to PIN.
Pokud vidíš v menu položku Zabezpečeni a omezení, máš vyhráno, jinak musíš skrze PIN vystoupit z omezeného profilu ;-)
Weiny
Junior

Odeslat příspěvekod stormborec 28. 1. 2019 21:07

Není to oled, tak když to na to HDR vysmaží podsvícení na maximum, tak pak černá je šedá...
LG 32LH5000 (2009) 120Hz, IPS EEFL
Samsung 40NU7192 (2018) 60Hz, VA LED
stormborec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 28. 1. 2019 21:11

Weiny něco v tomto směru jsem již psal. Jsem rád, že to potvrzuješ s detailnějším popisem.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod Weiny 29. 1. 2019 09:16

fajn.snek píše:No musím říct, že tmavé rohy přestávám vnímat, už mě to asi nebaví:D ale co docela pešek, je, že TV isem kupoval mimo jine i kvuli HDR, ale 2 nejnovější hry, které jsem si na PS4 pro koupil - Resident evil 2 a Red dead Redemption 2 maji tak zprase## HDR, že jsem kromě videí z Youtube neměl tuto možnost moc vyzkoušet. Tak snad zkusím nějaký film, máte doporučení na nějaký co opravdu ve 4k HDR stoji za to? Snad se mi to z externiho disku nebude sekat.

Pro HDR musíš dodržet několik věcí, a tou jednou je aby film/hra HDR uměla, což ty dvě hry neumí.
Zde je seznam HDR PSX her.

Tedy zařízení co HDR přes HDMI umí, v případě PC dodržet specifikace (grafika nad Geforce 10**) a ve Windows 10 HDR zapnout v menu zobrazení, pak správný premium HDMI kabel, mít TV 4k s podporou HDR, a třeba konkr. v naší TV Sony zapnout vylepšený formát HDMI v menu, a v menu obrazu nastavit HDR nejlépe na auto.
To samé s filmy, pokud neodporují HDR, je potřeba tuto funkci ve Windows zrušit, jinak jsou šedé. Při přehrávání z USB tohle řešit asi nemusíš. Já zkoušel z PC např. Avatar, Wonder Woman, Rychle a zběsile 8, a zážitek dokonalý. Najdeš třeba [odkaz smazán. MgX - administrátor]
Vlastně by mě zajímalo, zda TV umí zobrazit HDR v ripech spuštěných z USB či dlna, KODI? Není to jen výsada HDMI a strojů za ním? To je asi blbost, co? :mrgreen:
Na netu jsem se dočetl: Podporovány jsou klasické HDR standardy: HDR10 a HLG. S těmi se setkáte na Ultra HD Blu-ray nebo třeba videích z Netflixu.
Weiny
Junior

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 29. 1. 2019 09:45

HDR funguje samozrejme aj z usb aj z dlna.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod MgX 29. 1. 2019 09:51

Weiny možná to nechápeš, takže ještě jednou. Direktivně. Zatím jsem tu administrátor a odkazy na torrenty, jejich vyhledávače a cokoliv v tomto směru a podobě sem nepatří. Nebudu diskutovat, jak moc je to legální, nebo nelegální. Nebudou zde. Jestli si potřebujete pokecat, máte jiné možnosti.

V případě dalšího porušení, je to na BAN. Rád pomůžu při řešení problémů komukoliv, ale musí chápat, že jsou hranice a pravidla, která bude třeba dodržovat. To jen pro úplnost. Evidentně pravidla neznáš. Mrzí mě, že se k tomu znovu dostáváme.

SuperForum píše:7. Řiďte se nejen pravidly slušného chování, ale i právními předpisy

- Seznámení s platnými zákony nikdy není na škodu.
- Ctěte autorský zákon. Pokud něco citujete, pak napište zdroj, z něhož citujete. Nešiřte nelegální software, warez atd.
- Nenabádejte nikoho, aby používal nelegální software či warez a neukazujte mu možnosti, kde tento software může získat. Nežádejte ani neposkytujte radu týkající se zprovoznění a fungování nelegálního software.
- Příspěvky obsahující zmínky či dotazy na cracky, warez a další nelegální věci budou smazány.

SuperForum píše:9. Pokud nerespektujete tato doporučení, mohou zakročit moderátoři

- Můžete být upozorněni na nevhodné chování (jednou, podruhé, ... naposled), můžete si vysloužit negativní hodnocení, nebo můžete být vyloučeni z komunity uživatelů.
- Slovo moderátora je konečné a další diskuze se nepřipouští. Pokud se vám jeho rozhodnutí nelíbí, máte možnost se odvolat k administrátorovi tohoto fóra.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod Weiny 29. 1. 2019 10:27

Oukej oukej, aby Tě z toho neklepla pepka... Mohl jsi jen umazat ten odkaz a ne tu pořád vyhrožovat a ničit vlákno, kde se snažím přispívat i nápomocně. Vzhledem k tomu dusnu, co tu rád vytváříš, je tohle můj poslední příspěvek, abys mohl v klidu spát... Měj se.
Weiny
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 29. 1. 2019 10:49

Odpověď jsem poslal přes SZ. Dále zde nebudu rozebírat legálnost a nelegálnost aktivit a neustále předkládat komukoliv znění pravidel fóra. Ty si měl načíst při registraci, respektive po vstupu sem.

Vlákno mělo být během několika dnů pročištěno od příspěvků mimo téma. Bohužel ale chuť sem vkládat nepodporované věci, trvá. Tudíž trvá i potřeba administrátora/moderátora reagovat.

Jinak platí, že pokud s rozhodnutím moderátora, či lokálního administrátora kdokoliv nesouhlasí, nemá o tom na fóru diskutovat. Je to i v citaci z pravidel. Existuje možnost se odvolat k hlavnímu administrátorovi - Markovi Lutonskému. Ten posoudí adekvátnost zásahu atp.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod pirek.jan 29. 1. 2019 18:45

Ahoj, máte někdo zkušenosti s externím LAN 1gbs USB 3.0.? Děkuji za reakce
pirek.jan
Junior

Odeslat příspěvekod irotam 29. 1. 2019 20:24

Chci upravit seznam programů v PC, ale nemůžu stáhnout seznam z TV na USB. Prostě nabídka Přenos seznamu programů zůstává "matná", prostě nefunkční. Kde dělám chybu?
irotam
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 29. 1. 2019 22:53

Jakého tuneru se ty programy týkají? Jakým způsobem byly naladěny?
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod irotam 29. 1. 2019 23:03

Jsou to satelitní programy.
irotam
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 29. 1. 2019 23:17

Neblokuje se to, protože jsi ladil přes FastScan? Jen taková myšlenka.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod irotam 29. 1. 2019 23:36

Tak to nevím, zítra to prověřím a napíšu víc.
irotam
Junior

Odeslat příspěvekod pirek.jan 30. 1. 2019 09:44

Ahoj, chtěl jsem zkusit externí LAN 1GBS- kvůli rychlosti (mám NET nad 100MBS). Máte někdo zkušenost,který USB LAN funguje na SONY Android TV? Díky za pomoc
pirek.jan
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka