Tisíceré díky za zrecenzování, XF9005 mám zrovna v hledáčku! (volím ještě mezi XE9005 a Q8F). Krom jiného (již tolik diskutované problémy s plynulostí přehrávání, dále Android - USB flash vložená do výstavního kusu v Electroworldu se podařilo načíst až po restartu TV, naprosto identický problém i na vedle vystavené XF8505!) mě osobně prozatím odrazují dvě věci:
1. Jakési náznaky zmíněného neduhu objevíte při jednobarevné ploše na panelu, hlavně v rozíchTohle bylo to první, co mě praštilo do očí při setkání naživo a i přes jinak nádherný obraz dokázalo pokud ne přímo odradit, tak minimálně nákup ještě odložit. Možná jsem perfekcionalista, ale tohle mě u jinak prémiové TV za 50k znechutilo pokaždé, když se to objevilo. Že nejde o chybu ale o vlastnost jsem se už dočetl jinde, nicméně tohle mě osobně přijde rušivé natolik, že možná upřednostním Q8F kde mě tento neduh neruší při vychutnávání jinak dokonalého audiovizuálního zážitku (byť je dražší a zpracováním obrazu níž než 9005)
2. Sony KD-55XF9005 tak v tomto směru dokázal navázat na staršího bratříčka a v pár parametrech ho možná i poráží.XE9005 vs XF9005 side by side
https://www.youtube.com/watch?v=s6lWbjGztx0 závěr nechť si udělá každý sám (pro mě teda dost zklamání)