Televizor do kuchyně.

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod martas38 6. 10. 2023 14:57

Já mám v kuchyni levnou čínu s Androidem. Na ní Kodi, tudíž si tam můžu pouštět filmy z počítače, mobilu, NAS, SCC atd. Jde to řešit jak píše tombas i krabičkou.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 6. 10. 2023 21:12

GeneHawkins píše:Dvě televize s aplikací mi nepomůžou, když si do TV pouštím film z PC.
Ostatně - i kdybych si ho pouštěl z aplikace, tak jak to udělám, aby mi běžely synchronně?

Jen jsem reagoval na to, že se jedná o díru na trhu. Prostě Tvůj požadavek není masovka, ale okrajová záležitost.
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod GeneHawkins 6. 10. 2023 22:47

tombas píše:Blbá otázka, ale proč potřebuješ koukat na dvou obrazovkách na stejný film ve stejnou chvíli a synchronně?

No tak třeba se někdo na něco dívá a nechce to přestat sledovat, i když chce jít něco dělat do kuchyně, ne?
tombas píše:PC můžeš mít jako DHCP server s uloženými filmy a přes aplikaci (chytrou krabičku) v TV v kuchyni si můžeš pouštět co chceš. Můžeš mít i sdílenou domácí NAS s filmy a fotkami a z toho pouštět cokoli do všech zařízení.
Akorát teda potřebuješ mít v té kuchyni internet.

Jednou si pustím uložený film, jednou TV aplikaci. Nic z toho mi to to neumožní. Na rozdíl od "podvojného" monitoru.
Řešením - byť nepohodlným - tedy asi bude HDMI splitter, a holt tam natáhnout druhý HDMI kabel...
GeneHawkins
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MgX 7. 10. 2023 09:47

Ještě jsem chtěl napsat… minimálně já, ale myslím, že i další, netvrdí, že Tvůj požadavek je špatný. Jen se snažíme zjistit, co nejvíc informací, pro případnou jednoznačnější radu.

HDMI rozdvojka může být řešením. Jen pozor na kabeláž. Asi bude třeba odzkoušet a vzít něco kvalitnější, aby přenos nechyboval.

Ale to zrovna Ty, předpokládám, víš.

Starší modely TV Philips dokázaly streamovat, co na nich člověk zrovna dělal/pouštěl. Velká výhoda, třebas při satelitu a jedné kartě. Postupně to ale bylo utlumeno. Opět se neřeší rozbočení signálu z PC.

Možná by to šlo zařídit přes aplikaci pro vzdálenou správu. Ale to by vše muselo být “chytré” a zároveň připojené na net.
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod michalko58 9. 10. 2023 08:52

Tie starsie Philipsy to vedeli len pri Terestriale a Satelite (volalo sa to multiroom) ale z osttanych aplikacii to asi neslo. Preto to aj upadlo do zabudnutia.

Teoreticky VLC by mal dokazat streamovat po lokalnej sieti, ale neviem ci by to fungovalo uplne podla predstav. Ak to ma byt ako dva monitory k jednemu zdroju, tka jednoznacne najlepsie bude cez HDMI, pripadne druhu TV pripojit ako bezdrotovu obrazovku, co tiez nebude bezproblemove a hlavne tam bude nejake to oneskorenie.
michalko58
Mírně pokročilý

Předchozí stránka