Zdravím, snad nevadí, že otvírám staré vlákno, ale nechci zakládat nové, když se moje volba hodí přesně sem. Už se pár hodin dívám po tv a nemůžu si pořád vybrat. Trochu bych shrnul moje možnosti a požadavky:
* 55" TV
* Hlavně na hraní her, druhotně sledování filmů, sportovní přenosy (fotbal apod.)
* Mám Xbox One S (dokáže 4K pro filmy, ale pro hry je tam pouze upscaling)
* Vzdálenost cca 2,3m od tv
* Špatné pozorovací úhly jsou mi vcelku jedno (pokud na tuhle vzdálenost je to ok s 2m sedečkou)
* 20-30 000 Kč (nechci zbytečně platit víc, když to vlastně ani nevyužiju)
Můj výběr (ale klidně můžete něco aktuálně nadhodit):
55XF9005 - podle všech zdrojů a recenzí, tak obrazové kvality výborné na LED, ale nejdrazší z mého výběru (aktuálně 30 000Kč) a také má vysokou spotřebu
QE55Q6FN - aktuálně klesla i na 24 490Kč, což teda vypadá lépe než předchozí Sony, ale nevím, jestli je to vhodný na hraní
55SK8500PLA - našel jsem i za cenu 21 111Kč, což mi přijde jako super cena. Ale nevím, viděl jsem někde hodnocení, že barvy nejsou tak dobré, kontrast taky špatný a má to dobré ty pozorovací úhly (ale zase ty tolik nepotřebuju).
OLED55B8 - Ještě při procházení tohoto fóra jsem našel toto LG s OLED. Cena se dá najít za 30 000Kč, což je pak doporučováno jako suprová cena za tento OLED. Ale zase pořád někdo straší s tím OLEDem na to hraní (ale to se dříve strašilo i s plazmou a já takové zkušenosti nemám).
UE55NU8002 - 20 000Kč. Doporučováno jako levný 55" model vhodný na hraní her (i právě se specializací pro Xbox One).
Přijde mi, že aktuálně jsem našel to LG jako výborný kup a za super cenu (i viz rtings.com), ale nevím, jestli je to vhodné pro mě a jestli spíše neušetřit a nekoupit si nějaký z těch Samsungů. Případně měl bych se zkusit mrknout ještě po něčem jiném? Nebo nějaký Philips?
Jo a do teď mám plazmu od Panasonicu (asi 10 let, přesně nevím), ale to je asi jedno. To mi ty barvy u těch LED nepřijdou, že jsou horší ne?
Edit: ještě jsem našel možnost ten QE55Q6FN koupit za 22 000Kč (v jednom obchodě po zadání slevového kódu). Je to pak jasný vítěz? Je to pak za ten malý příplatek daleko lepší jak ten Samsung UE55NU8002? Nebo prostě se spíše držet té horní hranice?