Kupoval jsem si novou televizi a nikde jsem o ní nemohl nic najít, tak napíšu sem. Chtěl jsem hlavně, aby měla Android TV. Volba padla na, pro mě ne moc známou, značku TCL. V americe už je jednou z nejprodávanějších značek televizí a papírově vypadly velice dobře.
TCL 55DC760
+ Android TV
+ vyhrála EISA award za nejlepší televizi v poměru cena/výkon
+ 55" za 18 000 Kč
+ 4k HDR Pro, Dolby Vision atd.
+ JBL Soundbar
+ Android běhá v pohodě
- Soundbar nemá basy
- Zatím ji mám tři dny a každý den se aspoň jedou restartovala - nenacházím souvislost, čím by to mohlo být, jednou při přehrávání přes Chromecast, jednou při přepnutí na TV programy napsala, že žádné programy nejsou naladěné a pak se restartovala...
Jestli je obraz a zvuk opravdu tak dobrý jak slibují neumím posoudit, moc televizí jsem neviděl, kupoval jsem podle papírových specifikací.
Co mě hlavně zajímalo bylo, jak budou fungovat aplikace na Android TV, hlavně ty sideloadované.
Postup je stejný jako u jiných Android TV zařítzení, např. Xiaomi Mi Box
- Je nutné nainstalovat ES File Explorer File Manager z Google Play Store
- Rovnou Sideload Launcher - Android TV z Google Play Store. Zobrazí se jako aplikace, přes kterou se pak spouští další aplikace, které bylo nutné instalovat z flashky (=sideload)
- Potom je už třeba další aplikace stahovat jako .apk např. z APK Pure nebo APK Mirror, dát je na flashdisk a připojit k televizi
- V ES File Exploreru nainstalovat aplikaci z .apk z flashky - ES vyzve k povolení instalace z neznámých zdrojů - nutné povolit
- Dál taky doporučuji nainstalovat aplikaci, která přinutí všechny aplikace přepnout se do Landscape mode (na placato), fungovala mi tahle Set Orientation, jiné způsobovaly okamžitý restart hned po spuštění aplikace
KODI
- Instaloval jsem Kodi v18 Leia Beta 4 funguje bez problémů. Kodi se dá nainstalovat i z Google Play Store, ale potřeboval jsem v18 kvůli Skylink addonu viz níže. I verze instalovaná z flashky je vidět v normálním launcheru.
- Doinstaloval jsem CZ&SK Repository pro pluginy na přehrávání českého obsahu a v pohodě funguje přehrávání např. Mall TV.
- Dál mě zajímalo, jestli bude fungovat Skylink LiveTV addon, který je v CZ&SK repository. Funguje taky bez problémů.
Zkoušel jsem HBO GO, funguje v pohodě, částečně se dá ovádat ovladačem, ale lepší je připojit bezdrátovou myš do USB, kvalita přehrávání je horší jak u Netflixu.
Aplikace Skylink Live TV CZ taky funguje, částečně se dá ovládat ovladačem.
Zkoušel jsem nainstalovat i aplikace pro které nemám předplatné - O2 TV a UPC Horizon GO, obě se dají spustit a jsou v Landscape mode (díky instalované aplikaci).
Netflix je předinstalovaný a funguje výborně. Stejně tak streamování přes Chromecast nebo ovládání přes aplikaci Android TV Remote Control z mobilu s Androidem.
Další zajímavostí je Google Assistant, když řeknu "pusť Neflix" pustí Netflix, dokonce umí spustit i HBO GO, které je sideloadované. Nerozumí ale třeba "ztlumit". Když nerozumí tak to zobrazí okno s výsledky vyhledávání na Youtube.
Sidelodované aplikace se blbě ovládájí přes ovladač, tak si chci pořídit něco takovéhoto s touchpadem a klávesnicí.
Televizi jsem kupoval na Alze. Trošku mě děsí, že i další kupující si stěžuje na restarty. Navíc má výrobní vadu, kdy mezi sklem a LCD panelem leze kousek izolační folie (foto), takže stejně půjde zpátky. Jinak jsem zatím spokojen, tak uvidíme co restarty, jestli jen výměna za jiný kus nebo jiný model nebo značka.