Nejdřív negativa:
- Před 14 dny jsem se na Philips podpoře ptal, jak je to s Android Oreo. Ujistili mě, že tato řada už je po aktualizaci na osmičku. Včera mě však v tomhle směru čekalo nemilé překvapení, protože i po všech proběhlých aktualizacích je tam totiž stále android 7.
- Díky sedmičkovému androidu je homescreen ne zrovna user friendly a taky je "plný bloatwaru", který budu muset ještě vyčistit ( https://www.reddit.com/r/AndroidTV/comm ... feed_also/ )
- Další nemilá věc, kterou jsem ale zatím neměl víc času nějak lépe vyzkoušet a odladit, je, že mi po několikerém přepnutí kanálu TV přestane posílat zvuk přes ARC do receiveru = stává se z toho němý program. To zatím ale nevím, jestli nemám ještě něco chybně nastaveno ať už u TV nebo u receiveru.
A teď pozitiva:
- Rovnoměrnost podsvícení je docela slušná. Ve spodní části je na několika místech lehce světlejší, až bych skoro na slepo hádal, že jde o edge led. Ve skutečnosti je mi úplně jedno, jestli je edge nebo direct, svítí to (na moje požadavky) dobře.
- Černá není vůbec špatná, barvy v základním default nastavení překvapivě slušné. Ani se mi nechce do toho vrtat
- Celkově mi obraz minimálně u proklikaných HD programů (lokální kabelovka - digitální DVB-C) přijde ostřejší a detailnější než u staré plazmy. SD vysílání je stejná ošklivá bída, ale co taky čekat jiného - z ho*na bič neupleteš.
- Ambilight. Jakkoliv jsem byl k tomuhle skeptický a očekával, že to bude první věc, kterou vypnu, i proto, že na to mám TV opravdu nevhodně umístěnou, je to fakt super.
- Vestavěný chromecast je super. Umí televizi zapnout (probudit) a funguje imho rychleji než dongle druhé generace. {Nerad bych kecal, už jsem u toho pomalu usínal, ale mám dojem, že} přehrávané video jde pozastavit a přetáčet i ovladačem od TV.
Jinak je to klasika jako u kterékoliv nové věci - pořád se trochu peru s ovládáním, hledáním kde co je, co se jak dělá, atd. Takže hned mám takový dotaz na jiné Philipsáky: dá se u EPG nějak nastavit, aby se automaticky nerozbalovaly podrobnosti o zvýrazněném programu?
Později sem snad ještě něco doplním, případně se sem otočím s dalšími dotazy