Philips 65OLED873 - Vyplatí se koupit za 55 555?

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod MacPhenom 25. 11. 2018 15:34

Ahoj, již delší dobu pokukuji po 65" OLED televizi kterou bych nahradil současnou 50" plasmu Panasonic a nyní se v nabídce objevil model Philips 65OLED873 za 55 555 s pětiletou zárukou. https://www.czc.cz/philips-65oled873-16 ... 47/produkt Jak už jsem psal mám nyní Panasonic a dříve jsem měl vždy taky Panasonic (ještě CRT) a rád bych u něj z nostalgie zůstal ale co jsem zatím četl tak u OLEDU jsou lépe hodnocené právě televize Philips a teď když se cena dostala do pro mně přijatelných hladin (rozuměj s pětkou na začátku) váham jestli za to stojí. Může mi prosím někdo kdo tomu rozumí říct zda jí něco zásadního nechybí a zkrátka jestli jde o dobrou koupi nebo mám ještě pár let počkat? Televizi používám převážně k přehrávání seriálů/filmů z MMC a občas si pustím zprávy. Nevyžaduji žádné SMART funkce ale doufám že to podsvícené logo jde vypnout.
Předem děkuji za odpovědi. :hm
MacPhenom
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod indeshit 25. 11. 2018 17:48

Philips bude multimediálně o mnoho lepší. Panasonic nezvládne DTS. U Philipsu si nahraješ Kodi a to tě velmi rozmazlí :)
Pokud budeš si to MMC ale chtít nechat k tomu pripojené, tak to nemusí být hendikep, ale Kodi přímo uvnitř může být dost výhoda.
indeshit
Pokročilý

Odeslat příspěvekod MacPhenom 25. 11. 2018 18:12

Já mám Kodi v tom MMC :-) Takže tvoje rada zní koupit?
MacPhenom
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kvok 25. 11. 2018 18:22

Ani Panasonic ani Philips nemají špatné OLED. Jsou nějaké jednotlivé disciplíny, ve kterých bude ten či onen lepší.
Klidně to můžeš vzít.
kvok
TV expert

Odeslat příspěvekod Daly90 25. 11. 2018 18:24

Za mě klidně kup, chybu neuděláš. Beztak všechny OLED obrazovky jsou od LG, takže se výrobce může ukázat jenom lepší elektronikou, která obraz zpracuje a nějakým bonusem ( Ambilight, Android atd.. ). Rozdíly mezi jednotlivými OLED televizemi nejsou tak drastické. *873 v menším jsem viděl a hraje velice dobře. Navíc bude teď v prosinci a lednu probíhat masivní update androidu. Funkce a stabilita by mely jít nahoru. Kdybys chtěl vidět srovnání, mám ji na prodejně postavenou hned vedle LG a Panasonicu, abys měl více jasno.
Daly90
Junior

Odeslat příspěvekod jardadts 25. 11. 2018 18:49

Za ty peníze nic lepšího nepořídíš.
Philips neumí Dolby Vision a na Youtube zvládá jen 4K bez HDR.
Mě logo jde vypnout případně nastavit úroveň jasu loga,takže by to mělo jít i na jiném typu.Můžeš si stáhnout návod a tam to určitě bude.
TV Philips 65OLED856 , Sony UBP - X800 , Yamaha RX-A 2070 , Apple TV 4K,Focal Aria 948
jardadts
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MacPhenom 26. 11. 2018 00:06

Moc všem děkuji za rady, právě jsem ji objednal takže v úterý snad přijde. Potom dám vědět. ;-)
MacPhenom
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MacPhenom 27. 11. 2018 22:24

Televize dorazila a asi hodinu si s ní už hraju. Režim obrazu jsem dal na kino a fanda ambilightu ze mně nejspíš nebude, tak jsem ho vypnul ale musím říct že obrazově/velikostně je to paráda. Bál jsem se jestli to nebude moc velké nebo malé ale zatím se mi zdá akorát. ;-) A to svítící logo vypnout šlo, to bylo první co jsem udělal. :-))
MacPhenom
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod orgasmic 28. 11. 2018 09:04

Ambilight se dá nastavovat k obrazu tvému.
NEevlim, tedy jsem.
orgasmic
Junior

Odeslat příspěvekod MacPhenom 28. 11. 2018 13:03

Ano já vím že je tam několik režimů ale mám v místnosti raději tmu když se dívám na film, pak tomu ještě dám šanci. ;-) Každopádně mně opravdu potěšilo že jsem se mohl zbavit mnou nenáviděného přehrávače Evolveo M4 který spíš nefungoval než fungoval a KODI můžu mít rovnou v televizi kde narozdíl od toho prokletého MMC zdá se funguje. Tímto děkuji uživateli indeshit bez kterého by mě to ani nenapadlo. :idea: Co se týče androidu (který fakt nemam rád) tak to byla samozřejmě klasika kdy se KODI stahovalo na 7x protože to pokaždé spadlo ale co se stáhl tak beží. Jinak vše zatím v pořádku a nákupu nelituji, myslím že jí to tu i sluší. :-))
Philips 65OLED873 Xavian Piccola Yamaha A-S801.jpeg
MacPhenom
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod orgasmic 28. 11. 2018 15:54

Veris tomu stolecku na koleckach? :D
NEevlim, tedy jsem.
orgasmic
Junior

Odeslat příspěvekod stormborec 28. 11. 2018 16:06

To by bylo drahý... trochu průvan a odjede to jak plachetnice :D
LG 32LH5000 (2009) 120Hz, IPS EEFL
Samsung 40NU7192 (2018) 60Hz, VA LED
stormborec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MacPhenom 28. 11. 2018 16:14

Popravdě mu docela věřím, je z masivu a ty kolečka z Bauhausu by vydržely mnohem větší váhu (sám jsem je tam šrouboval). Ale vím že to není žádný krasavec a výměnu plánuju už roky.. ale furt jsem se k tomu nedostal. :-))
Naposledy upravil MacPhenom dne 28. 11. 2018 16:21, celkově upraveno 1
MacPhenom
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod stormborec 28. 11. 2018 16:16

Spíš mně to přijde docela vysoko
LG 32LH5000 (2009) 120Hz, IPS EEFL
Samsung 40NU7192 (2018) 60Hz, VA LED
stormborec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MacPhenom 28. 11. 2018 16:34

To je hrozně individuální, mně to vysoko nepřijde (73cm od podlahy k okraji obrazovky) a naopak nemam rád když má někdo televizi pomalu na podlaze. Tahle výška je dobrá taky proto že vidím přes notebook který mám na klíně (viz ilustrasční foto níže, za kvalitu se omlouvám, nemám tu dost světla) což se hodí třeba když si pustím jen zprávy na pozadí, tak pak stačí zvednout oči když slyším něco co si pozornost zaslouží. ;-)
zorné pole 1.jpeg
MacPhenom
Mírně pokročilý

Další stránka