Philips 65OLED873 - Vyplatí se koupit za 55 555?

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod jardadts 28. 11. 2018 17:59

Macphenom :ani se nedivim,že tě ambilight nezaujal.Chtělo by to mít zeď bez těch obrazů,aby to vyniklo.Takto je to spíš rušivé.
TV Philips 65OLED856 , Sony UBP - X800 , Yamaha RX-A 2070 , Apple TV 4K,Focal Aria 948
jardadts
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Yamer 28. 11. 2018 18:26

Mozna nezvyk, mit TV trosku vys, ale nekdo to tak preferuje a na OLED prece neni problem koukat lehce shora nebo zdola - obraz je super i mimo kolmici.
Yamer
Junior

Odeslat příspěvekod stormborec 28. 11. 2018 19:13

Já zas sleduji většinou z postele, takže jak ležím, tak to chce asi trochu níž no. Vlastně ani nevím, jaká je správná výška - u monitoru se říká horní hrana v rovině očí, u TV nevím.

Ten ambilajt se dá nastavit, jakou chce sytost barev, takže pak spíš záleží jestli sleduje spíš potmě nebo s přisvětlením. Ono na tom OLED ani není potřeba přisvětlovat z hlediska úrovně černé resp. kontrastu.
LG 32LH5000 (2009) 120Hz, IPS EEFL
Samsung 40NU7192 (2018) 60Hz, VA LED
stormborec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod skorky 28. 11. 2018 20:03

Mně zas přijde,že ta 65"je malá na tu vzdálenost :-D ,ale možná to foto trochu zkresluje.Jinak pěknej kus hardweru.Já mám zhruba střed obrazovky v úrovni očí.
skorky
Junior

Odeslat příspěvekod stormborec 28. 11. 2018 20:09

To by mohlo být OK
stormborec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MacPhenom 28. 11. 2018 20:36

Pánové tak já tu kuli vám teď hledal metr a vypočítával úhel.. Co bych pro vás neudělal :-D :

vzdálenost od tv: 300cm
střed obrazovky vysoko: 114cm
poloha 1) když sedím (a opřu se) je výška očí 105cm
poloha 2) když jsem v takové té televizní pozici (ležím opřený kolmo k TV) tak mám oči 90cm
všechny hodnoty jsou plus/mínus autobus ale orientačně stačí

Takže pokud se nepletu (což je ale dost možné) tak v poloze 1) je rozdíl ve výšce 9cm a úhel 1,7° a poloze 2) rozdíl 24cm a 4,6°. Jinými slovy já na tu televizi koukám téměř kolmo nehledě na to že má prakticky dokonalé pozorovací úhly. Takže: ne, vážně neni vysoko :-D

jardadts: když já ty obrázky mam rád ;-)
stormborec: sleduji zpravidla po tmě, já ho pak ještě vyzkouším ale asi nebudu fanda
skorky: musím říct že mně se to zdá akorát a když přihlédnu k tomu že cena za 77" OLED je stále velmi vysoká tak ani jinou možnost nemám a jak píšeš - ta fotka vážně zkresluje, je na ní mnohem menší. Foťák má jiné zorné pole než človek
MacPhenom
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod stormborec 28. 11. 2018 21:00

Hehe, zopakujeme goniometrické funkce, super :D

Spíš co se týče úhlů bych měřil úhel ke straně obrazovky, nebo ještě lépe k rohu.

uhel.png
uhel.png (2.89 ) Zobrazeno 3511 krát

K těm sledovacím zvyklostem - v tom je právě ten vtip - člověk si na něco zvykne a ani si nevšimne, že je to třeba špatně. Podobně je to třeba s nastavením toho obrazu - typicky teplota barev - většina lidí čumí na příliš studené barvy, a pak když tam dají nějaký ten movie režim, tak jim to připadá žlutý. Ale je to vše jenom o zvyku.

Mělo by tam jít nastavit i statické přisvícení, což je lepší na oči, ale jinak kontarst je tam ležatá osmička, takže z hlediska úrovně černé není přisvícení potřeba.
Jak jsem někde psal OLED je pro mě TV, zatímco LCD je jenom display...

-- 28. 11. 2018 20:24 --

Jinak ten vzorec pro minimální sledovací úhel, pod kterým se díváš na roh obrazovky - když sedíš přesně uprostřed by vypadal takhle:

x°= arc tan ((úhlopříčka/2) / sledovací vzdálenost)

Takže si to můžete spočítat, když třeba u té 4k TV se má sedět třeba až pouze ve vzdálenosti 3/4 úhlopříčky, aby se plně využilo toho rozlišení, pak ty rohy obrazovky se už sledují pod úhlem > 30°. To už žádný LCD nezvládá zobrazit kvalitně pod takovým úhlem.
stormborec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Daly90 29. 11. 2018 00:39

Moc pěkný pohled :-) to ozvučení k té televizi hezky sedne a kdyby náhodou v těch zprávách byl nějaký... stresový faktor, máš hned vedle uklidňující likéry ;-)
Daly90
Junior

Odeslat příspěvekod Yamer 29. 11. 2018 12:15

Jste u Philips OLED od modelu 9002 dale (tedy vc. OLED873) spokojeni s presnosti barev a greyscale? Cetl jsem, ze OLED napr. od LG maji lepsi moznosti nastaveni / kalibrace pro pripad, ze se to cloveku u jeho telky nezda jako dostatecne verne. (Osobne nejsem pedant, ale stat se to asi muze. :) )

A netusite nekdo - Youtube s HDR by v budoucnu mohlo byt? Napr. s vyssi verzi Androidu? A muzu z notebooku s Windows 10 donutit Youtube k HDR vystupu do TV pres HDMI?

Dik moc vsem za jakekoli postrehy.
Yamer
Junior

Odeslat příspěvekod Daly90 29. 11. 2018 12:26

Tak LG je svým nastavením obrazu typické... možností je tam opravdu tuna, ale podle mě už ten rozdíl nebude tak velký. Skoro na kalibrační sondu. Nové androidy mají být od prosince do ledna, takže by se "měla" zlepšít softwarová kompatibilita i funkce,ale to je ve hvězdách..
Daly90
Junior

Odeslat příspěvekod jardadts 29. 11. 2018 12:49

https://youtu.be/8cUuy7BHdc4
Tady se můžeš podívat co všechno si můžeš nastavit. Myslím,že toho je pro laika až moc.
jardadts
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Yamer 29. 11. 2018 23:11

Jo a jeste me mate, ze 65OLED873 ma byt pry vetsi sourozenec od 55POS9002, ale cetl jsem, ze ma mit HDR10+, coz POS9002 nemela. Neni tedy prece jen OLED873 trochu vic "vytunena"?

Taky zatim moc nechapu, zda muze mit OLED873 novejsi panel od LG, lepe optimalizovany proti retenci obrazu, nez byly panely z r. 2017 (coz melo napr. LG B7)...

Jste nekdo vic v obraze, prosim? :-) A diky moc za ty predchozi odpovedi.
Yamer
Junior

Odeslat příspěvekod MacPhenom 30. 11. 2018 10:44

Úhly už bych raději nepočítal ;-) ale teď když mám na televizi konečně čas tak jsem si bohužel všiml že KODI v ní jsem pochválil předčasně protože se mi nedaří najít nastavení které by bylo zcela plynulé a jednou za čas nevynechalo pár snímků. Nevíte někdo jak to pořádně nastavit? :hm Ať s tím hýbu jak chci tak se mi to nedaří..

Volbu "Povolit vysoce kvalitní škiálovače pro výše uvedené škálování" jsem dal na 100% což jak jsem dogooglil znamená že je prakticky vypnutá (čim míň % tim více se aplikuje a ubírá výkon), jak dám 0% tak se to strašně seká takže to asi odpovídá.

a ty dvě nastavení pod tím jsem zkoušel různě kombinovat:

Povolit hw akceleraci - MediaCodec (Povrchový) - vypnuto
Povolit hw akceleraci - MediaCodec - vypnuto
->strašně se seká, občas se zobrazí symbol načítání

Povolit hw akceleraci - MediaCodec (Povrchový) - zapnuto
Povolit hw akceleraci - MediaCodec - vypnuto - vypnuto
->celkem plynulé, občas vynechá snímek

Povolit hw akceleraci - MediaCodec (Povrchový) - vypnuto
Povolit hw akceleraci - MediaCodec - vypnuto - zapnuto
->není plynulé

Povolit hw akceleraci - MediaCodec (Povrchový) - zapnuto
Povolit hw akceleraci - MediaCodec - vypnuto - zapnuto
->celkem plynulé, občas vynechá snímek

Jsou tu pak i další volby jako "upravit obnovovací frekvenci obrazovky" nebo "počet vyrovnávacích pamětí použitých grafickým ovladačem" ale žádná z kombinací nastavení co jsem zkoušel mi trvale plynulý obraz nepřinesla. Samozřejmě jsem to zkoušel na více videích a kontroloval je na počítači, tam se přehrávají plynule. Jestli se to spolehlivě vyřeší externím přehrávačem tak nemám problém ho pořídit ale po zkušenosti s Evolveo M4 bych potřeboval doporučit nějaký lepší. Přehrávané soubory jsou H.264 1080p filmy s velikostí okolo 15GB které se načítají z lokálního NAS.
MacPhenom
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jardadts 30. 11. 2018 11:03

MacPhenom:
není problém spíš v NAS? Mě Kodi jede naprosto plynule a jediný nastavení co jsem dělal bylo ohledně zvuku.
Zkus jiný přehrávač např. VLC .
TV Philips 65OLED856 , Sony UBP - X800 , Yamaha RX-A 2070 , Apple TV 4K,Focal Aria 948
jardadts
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MacPhenom 30. 11. 2018 11:08

NAS je připojen přes gigabit, zkoušel jsem to z něj přehrát na dvou počítačích a jede to plynule (i přes WiFi), tam bych problém neviděl ale můžu zkusit připojit externí disk rovnou k televizi. :hm

/edit
Tak jsem zkoušel dát stejný film na externí HDD a ten připojil přes USB 3 do televize a chová se to stejně. Ono to pokaždé ani nevynechá snímky ve stejné části ale prostě jednou za pár desítek vteřin. Není to nijak extrémní, spousta lidí by to možná nepostřehla ale mně to vadí. :-|
Naposledy upravil MacPhenom dne 30. 11. 2018 12:01, celkově upraveno 1
MacPhenom
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka