Úhly už bych raději nepočítal

ale teď když mám na televizi konečně čas tak jsem si bohužel všiml že KODI v ní jsem pochválil předčasně protože se mi nedaří najít nastavení které by bylo zcela plynulé a jednou za čas nevynechalo pár snímků. Nevíte někdo jak to pořádně nastavit?

Ať s tím hýbu jak chci tak se mi to nedaří..
Volbu "Povolit vysoce kvalitní škiálovače pro výše uvedené škálování" jsem dal na 100% což jak jsem dogooglil znamená že je prakticky vypnutá (čim míň % tim více se aplikuje a ubírá výkon), jak dám 0% tak se to strašně seká takže to asi odpovídá.
a ty dvě nastavení pod tím jsem zkoušel různě kombinovat:
Povolit hw akceleraci - MediaCodec (Povrchový) - vypnuto
Povolit hw akceleraci - MediaCodec - vypnuto
->strašně se seká, občas se zobrazí symbol načítání
Povolit hw akceleraci - MediaCodec (Povrchový) - zapnuto
Povolit hw akceleraci - MediaCodec - vypnuto - vypnuto
->celkem plynulé, občas vynechá snímek
Povolit hw akceleraci - MediaCodec (Povrchový) - vypnuto
Povolit hw akceleraci - MediaCodec - vypnuto - zapnuto
->není plynulé
Povolit hw akceleraci - MediaCodec (Povrchový) - zapnuto
Povolit hw akceleraci - MediaCodec - vypnuto - zapnuto
->celkem plynulé, občas vynechá snímek
Jsou tu pak i další volby jako "upravit obnovovací frekvenci obrazovky" nebo "počet vyrovnávacích pamětí použitých grafickým ovladačem" ale žádná z kombinací nastavení co jsem zkoušel mi trvale plynulý obraz nepřinesla. Samozřejmě jsem to zkoušel na více videích a kontroloval je na počítači, tam se přehrávají plynule. Jestli se to spolehlivě vyřeší externím přehrávačem tak nemám problém ho pořídit ale po zkušenosti s Evolveo M4 bych potřeboval doporučit nějaký lepší. Přehrávané soubory jsou H.264 1080p filmy s velikostí okolo 15GB které se načítají z lokálního NAS.