OLED TV diskuse

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod kalimero73 7. 2. 2021 02:00

Myslím si, že Tonyho záměrem rozhodně není shazovat ostatní značky, pouze poukazuje na podložená fakta
z vlastní zkušenosti i z odborného povědomí o značce Panasonic. Hodně lidem je cena OLEDů Panasonic trnem v oku a proto jako správní "demokrati" vymýšlejí stovky polopravd ve snaze si obhájit nákup své OLEDky s cenou výrazně nižší ... ale je to vlastně jako se vším, nic není zadarmo ( Škodovka nikdy nebude mít parametry BMW ).

Je na každém člověku, aby si sám pro sebe zhodnotil, jaký parametr TV je ten rozhodující, proč telku kupuje a jestli pro něj samotného se to vyplatí ... potom je úplně jedno, jestli někdo dá za OLED 40 nebo 80 tisíc kaček.

S ostatními poznatky, které píšeš, nelze než souhlasit. Mám to velmi podobně jako ty. Taky si myslím, že spousta lidí má radost z toho, jak ta QLED telka krásně svítí, jako vánoční stromeček a tak se jim to nejvíc líbí ... proč né, proti gustu ... ;-) , ale rozsvícení obrazovky nemá s věrností a precizním nastavením i vykreslením obrazu nic společného. Ale chápu, že subjektivně je to věcí názoru.

Jinak jsem taky přecházel na OLEDku z telky o 25 tisíc levnější, takže ten WOW efekt se vlastně musel dostavit, i kdybych nechtěl.

S posledním tvým odstavcem naprosto souhlasím.
HiFi: Monitor Audio Silver RX6 + CA CXA60 + CA Azur 640T DAB + CA Azur 640C + Technics RS-BX646 <> Home Cinema: Panasonic OLED TX-65FZ800E + Panasonic DP-UB824 + Denon AVR-3808 + 5.0 Canton Ergo 1002 DC, Ergo CM 52, Ergo 32 DC
kalimero73
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kvok 7. 2. 2021 04:01

kalimero73 píše:Myslím si, že Tonyho záměrem rozhodně není shazovat ostatní značky

Škoda, že tu zatím nemá jediný příspěvek, ve kterém by dělal cokoliv jiného.
kvok
TV expert

Odeslat příspěvekod MgX 7. 2. 2021 11:33

Možná by nebylo od věci nekoukat na to, kdo příspěvek napsal, ale co napsal. Pakliže se budu věnovat ABL, bohužel mně vždy u LG přišlo agresivnější, než na OLED Panasonic, či Sony. Samozřejmě není to vždy jen o svícení, ale částečně také o vyladění panelu v rámci barev atp. Oko předá nějakou informaci mozku a ten to pak vyhodnotí.

LG je za extrémnější přístup k tomuto dlouhodoběji kritizována i autory některých recenzí a uživateli.

A Philips, co jsem měl možnost na jeho OLED vidět v posledním čase, se dostal s kvalitou obrazu pod LG. Opět - i internet zmiňuje to, co píše Tony70.
Mně třeba vadí jejich šťavnatější podání, poměrně velký nárůst artefaktů při aktivaci dopočtů, byť na nižší úroveň. Divokou práci se šumem atp. A skutečností je, že Ambilight to nezachrání. Onen výsledek dal jediné. Opustil jsem dávnou lásku Philips a koukám po LG, který mně je daleko bližším. O Panasonicu a Sony samozřejmě nemluvím. Ty jsou, ať kdo chce nechce zase trochu jinde svým výrazem. Bohužel i cenou.

Ad LCD a OLED. Oba směry mají svůj význam a své příznivce a odpůrce. Dovolím si však tvrdit, že v případě nárůstu cenově přijatelných OLEDů by se jejich penetrace do běžných domácností dramaticky navýšila, a to i přesto, že se LCD snaží sbírat body na své maximální svítivosti a pocitu, že ve dne je prostě lepší. Ono jde vždy o to, konkrétně v čem je lepší a jak moc je lepší.
A konkrétně Samsung (LCD) u mě ztratil body za to, že velká porce nastavení je Auto/Off... a nejen za to.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod SmokeMan 10. 3. 2021 23:44

Prihodim jeden takovej zajimavej shot, aneb jake to je pouzivat OLED jako monitor.
Myslim, ze pomerne slusne zpracovany shot s Oled po pul roce (nekde tam pise 1800hodin, to neni malo) a dost zajimave poznatky...

Pripadne me posunte jinam, kam se to hodi vic. Anglictina vhodna, ale ne nutna :)

https://www.youtube.com/watch?v=AhV09HD7Ee0
FX 8300@4,4GHz@1,38V, MSI 970 Gaming Pro Carbon, Sapphire Rx 480 8GB nitro+ @580 nitro+ undervolted, 16GB Corsair@1886MHz, Scythe FenrisWolf, KC2000, As2000, Scythe chlazeni
SmokeMan
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Karel M 31. 3. 2021 01:22

Zdravím, přidám svoji zkušenost po 2 letech provozu OLED. Televizi nepoužívám jako monitor ani na konzolové hraní her, sleduji na ní pouze pozemní vysílání a filmy z úložiště cca 4-5h denně. Minulý týden jsem si všiml barevné šmouhy na mém PHILIPS 55POS9002 OLED, spustil jsem program vyčistění obrazovky, ale šmouha nezmizela. Tak jsem začal pátrat a zjistil, že tento problém s výpalem se neobjevuje jen na PHILIPS OLED panelech, ale i u LG. Velká diskuze je na anglickém fóru avmania https://www.avforums.com/threads/help-g ... d.2154188/
LG v USA dle informací na fórech má na svých stránkách formulář a panely s touto vadou vyměňuje, PHILIPS dle ohlasů na facebooku si hraje na pštrosa, tak jsem zvědavý jak dopadnu, opravu začnu řešit po Velikonocích.
Všem majitelům OLED panelů doporučuji pravidelnou kontrolu stavu jejich panelu, na Youtube je video s jednotlivými barvami.
Přílohy
20210327_131309.jpg
Karel M
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod storm 31. 3. 2021 07:22

Philips se bude pravděpodobně chovat jako LG, přece jenom jsou to jejich panely. Bohužel EU neni USA, takže se bud řídí podle českých nebo evproských zákonu a ty nahlížej do norem. Kvalita displejů se řídí podle normy ISO 13406-2, ta je sice stará, ale vypada to, že se některý výrobci stale při ní drží a nebo nová ČSN EN ISO 9241-303, která je za poplatek, takže nevim co se tam píše
storm
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Luda9sl 31. 3. 2021 09:37

Mám LG B7 cca 4 roky a s vypàlením problém nemám.televize jede denně i od rána do večera.Jediné co hlídám je statický obraz a pokud vyloženě nekoukám na film s HDR mám nastaveno podsvícení na střední.
Denon AVR-X1700H
Magnat Signature 507 - Magnat supreme 5.1.2
Chord Mojo - Sennheiser HD 560S
HTPC - madVR - LG Oled B7
Luda9sl
Junior

Odeslat příspěvekod orlov 31. 3. 2021 18:24

Podsvietenie na OLED ???
orlov
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 31. 3. 2021 18:47

Asi myslí položku "Světlo OLED" v menu.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Karel M 31. 3. 2021 19:33

To na obrázku není vypálení ze statického obrazu. Je to asi z přehřátí z něčeho co je za panelem, grafárna či jiný zdroj tepla. U LG je problém, že obrazovka hřeje a tím se postupně vypalují celé oblasti, kde se teplo koncentruje, těch postižených OLED panelů je fakt hodně, stačí si zadat v googlu hesla.
Karel M
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Luda9sl 31. 3. 2021 19:43

orlov píše:Podsvietenie na OLED ???

V menu to mám jako "uspora energie" (vypnuto,střední,maximální,auto)
Denon AVR-X1700H
Magnat Signature 507 - Magnat supreme 5.1.2
Chord Mojo - Sennheiser HD 560S
HTPC - madVR - LG Oled B7
Luda9sl
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 31. 3. 2021 19:48

Skutečně u LG obrazovka hřeje? Já ji mám nepatrně vlažnou. Ale je pravda, že jsou na TV některá místa nepatrně teplejší než jiná. A pokud by hřál vlastní panel, tak to není problém jen LG, ale i Sony, Philips a Panasonic.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Karel M 31. 3. 2021 22:57

Ano, jediným výrobcem OLED panelů je LG. Tento problém se objevuje u panelů po druhém roce používání a podle mě záleží jak hodně je panel používán. Tyhle problémy se nejvíc řeší u LG, protože se v USA i U.K. hodně prodává, když začnete více pátrat najdete stížnosti uživatelů i na facebookových stránkách Philips. V Česku se moc OLED panelů oproti anglosaským zemím neprodá a pokud se tento výpal obrazu objevuje pozvolně tak to někdo ani nemusí zjistit. Mě na kvalitě obrazu záleží proto jsem si toho všiml a udělal si test. Manželka si vůbec ničeho nevšimla a když jsem jí to ukázal tak nad tím mávla rukou.
Naposledy upravil Karel M dne 31. 3. 2021 23:07, celkově upraveno 1
Karel M
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod storm 31. 3. 2021 23:05

Jenže oni ti budou tvrdit, že je to vypálený ze statického obrazu, takže to bude běh na dlouho dobu
storm
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Karel M 31. 3. 2021 23:18

Jenže zrovna tenhle výpal je v místě kde žádný statický obrazec není, když sleduji film tak je tam černý pruh a telka?
Výpal statickým obrazem:Je pravdou, že tohle je první argument výrobce při reklamaci, jenže většina postižených argumentuje tím, že dali 1500 dolarů za prémiovou televizi a jen se dva roky dívali jako jiní běžní uživatelé což nakonec muselo LG uznat, že to je dosti krátká doba životnosti a nejedná se o vypálení statického obrazu, ale o vadu panelu a panel jim vymění. To samé ve Francii, ale v Beneluxu poškození uživatelé neuspěli.
Karel M
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka