Výběr TV 55" - smart home + DVB-T2

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod eifel.96 25. 12. 2018 20:38

Ahoj

mám trochu nestandardní požadavek a sám si už neumím poradit. Načetl jsem vše možné tady ve vláknech, ale většinou jsem se kousnul na dalších parametrech. Navnímal sem i Hisense H55U7A a protože nahrazuji aktuální LG 50ph670s (slouží poctivě doteď). Potřebuji TV připravenou na DVB-T2, zároveň ale musí být ovladatelná v rámci chytré domácnosti (Philip Hue), u LG ThinQ, u ostatních tápu. Primárně na ní běží večer TV, dvakrát týdně film. Optikou k tomu mám připojený 5+1 dolby digital zesík od Sony (takže TV nemusí mít žádný zásadní zvuk). Cenou omezený nejsem, ale orientačně do 20tis. Nevím, jestli mi stačí IPS panely kolem 12-13tis. nebo mám investovat do OLED. Potřebuju primárně splnit DVB-T2 ready a smart home funkcionalitu. Když to bude mít chytřejší ovládání youtube apod., budu rád. Nevím jestli potřebuju 4k, fungoval se doteď s LG a stačilo. 55" limit mám kvůli stěně, větší se nevejde.

Co byste mi doporučili? Četl jsem opakovaně, že LG ne. U samsungu co jsem viděl sem si nebyl jistý OS. Kvůli budoucí kompatibilitě se smart home bych rád značku, která to bude potřebovat, ale nevyžaduji Philips. Chci ideálně poměr cena/výkon, abych měl zase na dalších 5 let vystaráno.

Přecházím na chytřejší domov a chci být ready na DVB-T2 a koupit ji potřebuju do konce roku.

Moc díky předem všem, načetl jsem testy, tady na foru se dozvěděl že praxe je trochu jiná a protože mám dost omezující požadavky, věřím že mi pomůžete.
eifel.96
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kvok 25. 12. 2018 23:08

Smart home je hodně široký pojem, chtělo by to konkretizovat.
kvok
TV expert

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 26. 12. 2018 07:29

Vezmi nejaky Philips s androidom. Chytrejsi system ako android v televizoroch nie je. Ako bonus mas u Philipsu aktualne 5 rokov zaruku na TV s Ambilightom. Bud 7303 alebo nad 20 tisic 8303.

Panely su aj VA, nielen IPS.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod ingii88 26. 12. 2018 10:06

Co ta 8303? To je 100hz s VA? Dá se u ní uvažovat alespoň o nějakém hdr a využití s ps pro? Případně je vhodný nějaký vyšší model? Díky
ingii88
Junior

Odeslat příspěvekod eifel.96 26. 12. 2018 10:42

Díky za reakce. Smart home = kompatibilita s Philips Hue, ideálně tedy i Chromecast. Prostě možnost ovládat TV pomocí chytré domácnosti (Google Home Mini aktuálně), primárně "play XY" a zároveň ambilight pomocí Hue (nepotřebuju mít součástí TV, spíš chci univerzální a modulární řešení přes Hue panely / LED pásky).

Zatím se mi tedy podle preferencí líbí vše na Androidu, protože tam je kompatibilita zajištěná a do budoucna se s tím půjde dát nejlépe pracovat s aplikacemi. Bojím se trochu těch záseků a pomalosti systému, pokud nevypínáš aplikace apod. - nechci se o to starat, proto mám iPhone i iPad, nejsem fanda Androidu, protože se o něj člověk musí starat. Proprietární ale není tak modulární a o Apple TV neuvažuju.

Zatím tedy koukám po:
Sony KD-55XF9005 (cena se mi zdá příliš vysoká)
55" Hisense H55U7A (neumím potvrdit, že zvládne smart home)
55" Philips 55PUS8303 (cenově lehce nad, má android, ambilight, garance kompatibility s Hue a ještě na Alze k ní dávají PS4 :)
Něco od TCL?
LG mám opravdu vyřadit z rovnice?
Když budu mít limit 26 dle Philipsu, je to to nejlepší?

Díky pánové! :)

-- 26. 12. 2018 12:35 --

Ještě jsem pročítal další zdroje a zdá se, že Ambilight nejde přidat do Hue jako další "světlo", takže by nešlo ovládat jinak než TV, což se mi nelíbí :/, pak totiž nepotřebuju televizi s Ambilight ale stačí mi kompatibilní s Hue, což tedy bude asi s ohledem na Android jen Sony.

-- 26. 12. 2018 12:37 --

A když už jsme u toho Philipsu 7303 vs. 8303, rozdíl je jen 50Hz/100Hz nebo ještě něco dalšího? Oba jsou ale IPS, ne?
eifel.96
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod eifel.96 26. 12. 2018 14:31

Tak ještě další zjištění. Android TV a TV se zabudovaným Chromecastem nepodporuji zapínání TV přes Google Home. Jestli tomu rozumím správně, zapínání jede přes HDMI CEC, takže je potřeba cokoliv na zapínání skrz HDMI a šlo by jen o nejlepší TV a Chromecast budu stejně muset pořídit.

https://support.google.com/googlehome/a ... 8991?hl=en
eifel.96
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jardadts 26. 12. 2018 15:57

Eifel: na co potřebuješ přidávat ambilight v TV jako další světlo systému HUE ? To si chceš svítít televizí?
Funguje to tak ,že můžeš k TV ambilightu přidat ostatní žárovky a ty pak svítí podle obrazu v TV,případně podle toho jak si to nastavíš v TV.
jardadts
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod eifel.96 26. 12. 2018 16:04

Protože mám chytrou domácnost z určité části i pro automatické omezení modrého spektra. Pokud nebudu schopny světlo v TV řídit Hue, postrádá pro mě smysl a je výhodnější mít Hue ambilight panely. Každopádně by to jít mělo viz: https://fzone.cz/clanky/televize-philip ... -na-to-312
eifel.96
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jardadts 26. 12. 2018 16:22

V tom článku ,ale píšou to samé co já.TV dokáže využívat žárovky v systému HUE ,ale systém HUE nedokáže ovládat TV.
Podívej se na toto https://www.dreamscreentv.com ,třeba to splní tvé požadavky.
jardadts
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod eifel.96 26. 12. 2018 16:59

Ty z 2018 už by to měly umět co jsem četl, ale na tohle je řešení Hue Ambiance, takže spis si myslím ze Philips nepotrebuju. Líbí se mi ale záruka 5let. Má druhou stranu Sony mi přijde už hodně za rozpočtem, i když co tady čtu je to asi aktuálně nejlepší. Prý ten integrovaný chromecast nefunguje, i když někdo taky píše ze jo. Potřeboval bych aby to nějaký vlastník vyzkoušel :/
eifel.96
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jardadts 26. 12. 2018 18:01

Hue ambiance ti nebude měnit barvy podle obrazu v TV,resp. existují aplikace co to dokáží napodobit,ale není to ono.
Já mám ambilight v TV a po straně dvě žárovky hue.Zapínám to spíš jen na koncerty a TV show.U filmu už je těch barev trochu moc.

Všechny tyhle home asistenti vypadají dobře v reklamách,ale v reálném využití to má ještě dost much a úplně bych se na to nespoléhal.
TV Philips 65OLED856 , Sony UBP - X800 , Yamaha RX-A 2070 , Apple TV 4K,Focal Aria 948
jardadts
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod eifel.96 26. 12. 2018 18:29

To je pro mě novinka. Pravěže ty ambiance to mají umět s aplikaci Hue velmi dobře. Takže ne? Budu to testovat ještě na počítači a podle výsledku si určím jestli Philips nebo něco jiného.

Každopádně díky, budu o to víc ověřovat.
eifel.96
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jardadts 26. 12. 2018 18:52

Hue žárovky ti budou měnit barvy podle obrazu jen když budeš mít Philips TV s Ambilight.Pak je to velice jednoduché.

Jestli budeš mít jen Hue žárovky tak si nastavíš maximálně střídání barev.Nevím o aplikaci,která by dokázala posílat info jak se má měnit barva v závislosti na obraze.

Android 8 sice přidává funkci google assistenta ,ale podle zahraničních diskuzí to zatím žádná hitparáda není.

Něco už jsem doma vyzkoušel a narovinu nedělej si iluze,že se to bude chovat vše podle tebe.Budeš se muset přizpůsobit spíš ty a některé věci oželet.

Raději si vyber dobrou TV než TV se špatným obrazem co zapneš hlasovým povelem :-)
TV Philips 65OLED856 , Sony UBP - X800 , Yamaha RX-A 2070 , Apple TV 4K,Focal Aria 948
jardadts
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MYCHAL S TVRDÝM 26. 12. 2018 18:59

Pozor! Prodlouženou záruku na 5 let jde aktivovat u Philipsu do konce letošního roku.
MYCHAL S TVRDÝM
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod eifel.96 26. 12. 2018 19:17

Jarda: Možná se nechápeme, ale kupoval jsem tohle právě proto aby to fungovalo jako Philips Ambilight. Což má.

https://www.alza.cz/philips-hue-white-a ... 448944.htm

Mychal: Vím, proto to řeším teď do konce roku ;)
eifel.96
Kolemjdoucí

Další stránka