Koupit "levnou" OLED nebo dražší LCD?

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod MgX 31. 12. 2018 11:39

evelista píše:tak upraveno, tedka z te dotycne vypadlo ze to opravdu dela na ukor toho automatického opravovani pixelu aby se nevypalovali do obrazu, proste jede tv 4h pak se agresivne na 30 az 60minut sama vypne a jde se cistit obraz v nejakem rezimu při vypnuti.

no jako mit takovou oledku to radsi zustanu osobne u staryho lepšího lcdcka

Možná z dotyčné vypadne za další den něco dalšího. Jsou to přesně ty kusé informace, které na jedné straně mohutně chválí, na druhé mohutně kritizují cokoliv v rámci Heureka.cz. Něco koupím, nic o tom nevím, ale už to je skvělé, perfektní, nebo naopak šunt, hnus, krám.

Popisovaný stav je podobný situaci, kdy si obsluha stěžuje na kvalitu barev, přičemž není schopna si zvolit jiný, než výrobcem připravený, profil.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod Yamer 31. 12. 2018 12:41

evelista píše:no jako mit takovou oledku to radsi zustanu osobne u staryho lepšího lcdcka

No právě, než sledovat OLEDku v jednom kuse celej den a riskovat vypálení, což nejde vyreklamovat, šel bych raději do LCD, třeba Sony XF9005 - slušná cena a super obraz včetně HDR... Představa, že koupím 65" OLED za 60 klacků a pokazilo by se to bez možnosti reklamace, není každému úplně příjemná.

Zase ale kdo TV nemá v celodenní "zátěžovém" provozu, ten se bát podle mě nemusí - OLED is the way, baby. :)

Ohledně názvu tématu - bavíme-li se o 4K OLED z roku 2018 na našem trhu (LG, Sony, Philips, Panasonic), tak je úplně jedno, zda člověk zvolí "levnou" 55" za 35 tisíc a nebo drahou "luxusnější" variantu, vždy se jedná o vysokou kvalitu obrazu a panel od stejného výrobce (LG display) a tedy odpověď za mě je jednoznačně OLED.
Yamer
Junior

Odeslat příspěvekod soldado 31. 12. 2018 20:54

Tak jsem nakonec sehnal Philips 55OLED803 za 25000kc tak snad budu spokojen. Díky za rady
soldado
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Aloha 1. 1. 2019 11:03

Super cena, tak dej vědět jaká je,taky po ní pokukuji.
exVW Golf 7 1,4TSi
exŠkoda Octavia 1,8TSi
Aloha
Junior

Odeslat příspěvekod czechliving 1. 1. 2019 14:38

Cena za tuto TV ( Philips 55OLED803 ) ve výši 25 000,-Kč je super, v obchodech se cena za tuto TV pohybuje od 34 000,-Kč a výše ..
TV: SONY OLED KD-55AF9 - Blu-ray: Pioneer UDP-LX800 - Satelitní receiver: VU+ULTIMO 4K+HDD+Motor - AV Receiver: Pioneer VSX-LX503-B + JAMO S 809 Basic Atmos 5.1.2
czechliving
Junior

Odeslat příspěvekod Renoi 1. 1. 2019 15:58

Kde se ti ztratil ten Datart .... za 24.
Renoi
Junior

Odeslat příspěvekod skorky 1. 1. 2019 17:03

Za 24k oled v Datartu nevidím 8-D
skorky
Junior

Odeslat příspěvekod peppies 1. 1. 2019 17:13

Chlapci, je to moje paranoia nebo dnes výrobci neumí udělat kvalitní TV ? Poté co zase pročítám veškerá fora o TV tak narážím na problémy vyhaslých pixelů, vertical bandingu, světlejší část na pravé nebo levé obrazovce při plné černé, pomalém OS ,SE a panelové loterii. Dále pak s přístupem servisů značek pro které je zákazník ten co chce ukrojit jejich zisk a proto se brání jakéhokoliv zákaznického přítupu.
A teď co objednat, aby TV neměla jeden z těchto neduhů - jsem náročný, že chci aby TV fungovala tak jak má ? Za peníze 50k bych si představoval parádní TV - však pro hromadu lidí je kvalitní TV je i za 20k ....
peppies
Junior

Odeslat příspěvekod Renoi 1. 1. 2019 17:16

Psal to tu jeden, taky jsem hned koukal, asi se spletl, vymazal to .....
Renoi
Junior

Odeslat příspěvekod Torbal-max 1. 1. 2019 19:13

Ano, psal tu o 55OLED803 v datartu za 24 tKč "czechliving", ale samozřejmě, že to byl omyl (nejspíš si to spletl s LEDkou od Philipsu, konkrétně model 55PUS8303, který tam za přesně ním uvedenou cenu mají, ale nemá to nic společného s diskutovaným modelem OLED803, což si asi brzy uvědomil a příspěvek editoval :-) ).
Torbal-max
Junior

Odeslat příspěvekod bylinnycaj 2. 1. 2019 09:33

Chlapaci, nech sa dari v novom roku.
Ak mozem...osobne odporucam OLED.
(mal som rozne TV...plazmy,100Hz SONY LCD a teraz som vymenil za OLED LG55B8...nechytali sa ..ani LCD, ani Plazma)).

OBRAZ:
(HD,FHD signal = parada. UHD zdroje ani nemam...Treba vidiet.)
Bal som sa UHD rozlisenia panela, ale procesor Alpha7 vyborne zvlada resampling. HD=>UHD , FHD=>UHD.
SYSTEM:
Co sa tyka systemu WEBOS4...je to rychle, vcelku prehladne. Prechadzal som z Androidu, troska som sa bal...ale pohoda. Ja iba youtube kukam..a ten je tu premakany.
MULTIMEDIA:
USB multim. prehliadac...jednoduchy, priecinky, subory. Zatial TV prehrala vsetko. Odskusany 1,5TB NTFS, FAT32 usb disk .

ZAUJIMAVOST:
cez analogovy sluchadovy vystup mam externe repro zapojene.
Ak ako zvuk. vystup na TV, nastavite: "SLUCHADLOVY VYSTUP" ...nejde zvuk ovladat dialkovym od TV.
Je potrebne nastavit ako zvukovy vystup na TV vystup z nazvom: "KABLOVE SLUCHADLA"...vtedy ide ovladat zvuk +/- , DO od TV. Ale kvalita zvuku je dost degradovana....oproti "sluchadlovemu vystupu". (len ten je nepouzitelny , pre mna.
Přílohy
b8_720p rip.jpg
Lg55 b8 _HD rip+Hd vysielanie
bylinnycaj
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod leoshavla 8. 1. 2019 13:33

Ahoj, dá se ta OLED55B8PLA přidělat na zeď? Chci ji objednat našim, ať mají pořádný obraz. Na LG shop je dnes za 32990.
leoshavla
Junior

Odeslat příspěvekod stormborec 8. 1. 2019 13:47

Také přeji.
OLED jsem viděl jenom v prodejně, ale bylo to mezi těma ostatníma jak já říkám "LCD monitorama" hned poznat. Je to prostě jediná technologie, která dnes má tak nějak smysl, když chce člověk ultimátní obraz, než bude microLED. A navíc na rozdíl od plazem nebliká.
LG 32LH5000 (2009) 120Hz, IPS EEFL
Samsung 40NU7192 (2018) 60Hz, VA LED
stormborec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod leoshavla 9. 1. 2019 20:38

Tak LG OLED55B8P je doma, nevíte prosím někdo kde by se dalo sehnat nejlepší nastavení obrazu pro tuto TV. Díky
leoshavla
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 9. 1. 2019 20:57

Začni tím, že přepneš obraz na profil Kino, nebo Technicolor.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Předchozí stránkaDalší stránka