Já osobně řešil podobné dilema 4 měsíce zpět (přelom září-říjen), akorát výhradně ve velikosti 65". A také mi chvíli padlo očko i na Philips 65OLED803, ale nakonec jsem naprosto s klidným srdcem skončil u Sony KD-65XF9005 a musím říct, že nadšení stále přetrvává, a to maximální. Tehdy nebylo naprosto o čem, Philips byl tehdy k dostání za nejlepší cenu v podobě 79.990 Kč (tuším s cashbackem 10 tKč, ale to si už nejsem jistý) ... A uvedenou Sony jsem mohl mít za 43.000 Kč. A při přímém srovnání obrazů na prodejnách jsem na videu z vlastního zdroje shledal pramálo rozdílů (opravdu to bylo fifty-fifty), no naopak u SD signálu z prodejny bych hodnotil obraz 70:30 pro Sony ...
Tehdy nebylo naprosto o čem a hlavně díky ohromnému cenovému rozdílu jsem volil Sony. Naprosto stejně bych volil ale i dnes, kdy je cenový rozdíl cca 42.500 vs 59.990 ve prospěch Sony. Věřím, že kdybych obě TV postavil v pokoji vedle sebe a v naprosté tmě bych na obou pustil stejný film ve 4K HDR, tak bych pravděpodobně nějaký znatelný rozdíl poznal ve prospěch OLEDu. Ale zcela upřímně musím říct, že k černé a kvalitě zobrazení nemám jediné výhrady. Nutno ale podotknout, že velmi záleží na zdroji. Jsou filmy, kdy i přes kvalitní rozlišení (min full hd), ale s vysokou mírou komprese a nízkým datovým tokem je černá šeredně šedá, navíc se zněním. Ale ve chvíli, kdy z poslední zkušenosti můžu hodnotit filmy Úžasňákovi 2, M:I: Fallout nebo Venom, které jsem pořídil v nejvyšší dostupné kvalitě (4K HDR), tak nemůžu než jen pět chválu. Na vše jsem se díval večer ve tmě a černá byla opravdu černá, kdy jsem nebyl schopný ani rozpoznat okraje obrazovky, kde ještě je obraz a kde už stěna ... A zobrazení barev dle mého gusta, přirozené, nenásilné ... nastavení mám dle doporučení pro můj model na rtings.com a opravdu vysoká spokojenost.
Takže za mě opravdu velká spokojenost a se svojí povahou puntičkáře bych se bál, že bych po každém týdnu chodil a kontroloval OLED panel, jestli někde už není vypálený pixel ... takhle se nemusím na nic omezovat a YouTube nebo prostředí přehrávače hudby z AVR nechávám bez jakýchkoli obav a starosti běžet a nemusím kontrolovat ani další uživatele TV, jestli dodržují pravidla pro správný chod OLED panelu atd.
Jediná nevýhoda je, když kupříkladu u popsané situace (sledování filmu za naprosté tmy) vstaneš z ideální sledovací pozice a odkloníš se řekneme o 40 stupňů ... V mě situaci to typicky nastalo, když jsem si pauznul film a šel na záchod ... při pohledu na obrazovku od dveří byla rázem z černé šedá a kolem světlejšího objektu na obraze byl výrazný opar, indikující rozsvícené LED podsvícení v místě objektu, který má být zobrazen. Ve zbytku plochy je pak patrné účinné lokální stmívání, které podsvícení eliminuje. Tohle je nevzhledné a OLED panel by se v této situaci vedle opravdu vyjímal, ale tohle je opravdu velmi omezený faktor (v mém případě skutečně výhradně za situace, kdy se TV pauznu a odcházím z místnosti

).
Takže za mě asi tak. Z mého úhlu pohledu jsem pořídil TV, se kterou jsem nadměrně spokojen, oproti OLED TV jsem ušetřil ne zrovna malé peníze (za což si pravděpodobně brzo pořídím X-box one X) a nemusím mít permanentní strach o nějaké, byť třeba drobné, poškození panelu. Lehce se argumentuje proti, že to nehrozí, resp jak je riziko malé, ale to si musí každý zvážit sám. S mojí povahou puntičkáře by mě asi jeblo i drobné poškození obrazu u TV za 60 tKč ... Takže asi tak