Pocitově divné pohyby na OLED LG

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Daff 7. 1. 2019 22:35

Dobrý den.

Nejsem žádný fanatický AV/TV maniak, ale měli jsme asi od roku 2011 94cm plasmu Panasonic a teď nám Ježíšek přinesl novou 55" LG OLED. Musím říct že především 4k s HDR mě ohromilo nicméně jsem poměrně nešťastný z takových jakoby podivných pohybů.....a to nemyslím sportovní scény.....ty jsou OK jako na plasmě a nevnímáme nijaké "rozmazy". Co nám ale oběma s manželkou hrozně vadí je zkrátka takový podivný pohyb v podstatě jakékoli scéně...... působí to vše jakoby zrychleně a ne 100% synchronizovaně se zvukem. Tuhle ohavnost (podivnost) jsem pozoroval už u známých co měli dříve LCD(LED) a chtělo se mi zvracet! Je to vlastnost i OLED nebo co to je? Já si osobně myslím že je to spíše vysíláním protože při příjmu přes SAT STB a Skylink to vůbec nepozorujeme. Naopak nejhorší je to přes DVB T2, pak např HBO GO a zase o něco lepší např. Skylink Live TV stream........ale jediné přirozené nám to přijde přímo přes STB SAT se Skylinkem.

Co to prosím je a dá se s tím něco vůbec dělat? Nebo nic nejde a očíisi SNAD nějak zvyknou? Musím říct že k problematice mi moc nikdo zatím neporadil......a to ani ve specializovaných showroomech :-(

Díky moc. David
Daff
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod skorky 7. 1. 2019 23:14

V nastavení obrazu se zkus mrknout na TrueMotion https://www.tomsguide.com/us/lg-tv-sett ... 624-8.html
skorky
Junior

Odeslat příspěvekod Lucas_F 7. 1. 2019 23:19

vypnout TruMotion, případně stáhnout De-Judder na malou hodnotu, aby ti to nemydlilo tolik.
Sony-65AF9, Focal Sib Evo
Lucas_F
Junior

Odeslat příspěvekod bylinnycaj 8. 1. 2019 08:46

Daff: Ak mozes, skus nahrat videjko a posli sem link.
dik
bylinnycaj
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Daff 9. 1. 2019 08:54

To skorky/Lucas: Díky moc kluci!!!!!!!! Ani nevíte jakou jste mi udělali radost!!!!!! Funguje to perfektně. Vše nej do nového roku a hlavně zdraví. Dík ještě jednou. David
Daff
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod SmokeMan 9. 1. 2019 09:39

A takhle presne funguje to "plivani" na OLEDy... uzivatel sam nevi, co s tim, ale odsoudi technologii.... To nebylo mysleny na tebe Daffe, ostatni na foru uz vedi, co jsem tim myslel :) At slouzi a uzivej spickoveho obrazu.
FX 8300@4,4GHz@1,38V, MSI 970 Gaming Pro Carbon, Sapphire Rx 480 8GB nitro+ @580 nitro+ undervolted, 16GB Corsair@1886MHz, Scythe FenrisWolf, KC2000, As2000, Scythe chlazeni
SmokeMan
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Daff 9. 1. 2019 11:19

Díky díky. Proto jsem se právě zeptal zde protože vím že tady jsou i skuteční odborníci a lidé ochotni pomoct. V prodejnách už se radši na nic neptám neboť i se svými znalostmi skoro ve 100% případech vím víc než ti p(r)odavači. Jsem z TV nadšen. LCD/LED jsem po plasmě nechtěl.

-- 9. 1. 2019 11:27 --

Teď vlastně možná chápu proč to při vstupu z DVB S2 STB se Skylinkem nedělalo. Možná je to TrueMotion už potlačený tam.
Daff
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod stormborec 9. 1. 2019 11:45

Pro různé vstupy to může být nastaveno různě
LG 32LH5000 (2009) 120Hz, IPS EEFL
Samsung 40NU7192 (2018) 60Hz, VA LED
stormborec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod SmokeMan 9. 1. 2019 11:58

Ano, primarne je to potlaceny do off nebo minimum, podle rezimu, ale hdmi je defaultne off
FX 8300@4,4GHz@1,38V, MSI 970 Gaming Pro Carbon, Sapphire Rx 480 8GB nitro+ @580 nitro+ undervolted, 16GB Corsair@1886MHz, Scythe FenrisWolf, KC2000, As2000, Scythe chlazeni
SmokeMan
Mírně pokročilý