Nejsem žádný fanatický AV/TV maniak, ale měli jsme asi od roku 2011 94cm plasmu Panasonic a teď nám Ježíšek přinesl novou 55" LG OLED. Musím říct že především 4k s HDR mě ohromilo nicméně jsem poměrně nešťastný z takových jakoby podivných pohybů.....a to nemyslím sportovní scény.....ty jsou OK jako na plasmě a nevnímáme nijaké "rozmazy". Co nám ale oběma s manželkou hrozně vadí je zkrátka takový podivný pohyb v podstatě jakékoli scéně...... působí to vše jakoby zrychleně a ne 100% synchronizovaně se zvukem. Tuhle ohavnost (podivnost) jsem pozoroval už u známých co měli dříve LCD(LED) a chtělo se mi zvracet! Je to vlastnost i OLED nebo co to je? Já si osobně myslím že je to spíše vysíláním protože při příjmu přes SAT STB a Skylink to vůbec nepozorujeme. Naopak nejhorší je to přes DVB T2, pak např HBO GO a zase o něco lepší např. Skylink Live TV stream........ale jediné přirozené nám to přijde přímo přes STB SAT se Skylinkem.
Co to prosím je a dá se s tím něco vůbec dělat? Nebo nic nejde a očíisi SNAD nějak zvyknou? Musím říct že k problematice mi moc nikdo zatím neporadil......a to ani ve specializovaných showroomech

Díky moc. David