LG OLED55B8PLA versus LG OLED55C8PLA

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod mcmarek 2. 2. 2019 20:38

Chtel bych vás požádat o nazor ,rozhoduji se jestli si vybrat TV s procesorem α9 se priplatit si cca 10000 Kč a nebo zvolit variantu s procesorem a7 .Nevim jestli jsem schopen rozpoznat rozdil , Na tv jsem se byl podívat ale nedokazali mi tam pusti jiny zdroj signalu nez ten reklamni . Tam jsem zadne rozdili nepozoroval. Na TV budu hlavne sledovat Sport (fotbal hokej) a filmy .Zadne hraní her . Zdroj signal UPC .
Dekuji za odpoved.
mcmarek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kvok 2. 2. 2019 20:51

Za deset tisíc to smysl nemá.
kvok
TV expert

Odeslat příspěvekod stormborec 2. 2. 2019 20:57

Pokud bych byl miliardář, tak bych to zvážil, ale jinak ten rozdíl za ty prachy bude zřejmě nepozorovatelný, spíš tak pro ten pocit
LG 32LH5000 (2009) 120Hz, IPS EEFL
Samsung 40NU7192 (2018) 60Hz, VA LED
stormborec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Yamer 3. 2. 2019 12:21

U C8 jsem si nevsiml zadneho vyrazneho pokroku vuci B8. Osobne preferuji dobry a plynuly motion handling (bud kvalitni "neblikajici" BFI nebo mirnou interpolaci bez okatych artefaktu). A v tom se C8 chova stejne prumerne jako B8, takze kouzla Sony ani Philipsu se nekonaji. I kdyz na RTINGS namerili C8 o neco vyssi jas nez B8, tak podle me kdyz uz priplatit, tak za neco, co by melo pro Tebe prinos. B8 mi prisla jasna dost.

Pokud Te nezajima hrani her ani Dolby Vision, teoreticky muzes zvazit i Philips OLED, je-li dobra cena a nevadi-li Android.
Yamer
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 4. 2. 2019 19:59

Yamer jaká kouzla? Konkrétně u kterého Philipsu a které Sony?
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod Yamer 5. 2. 2019 12:10

Myslel jsem OLEDy dostupné v roce 2018, zkoušel jsem to konkrétně na Philips 55POS9002 a Sony KD-55AF8.

Lze u nich najít nastavení (mírné) interpolace pohybu pro zdroje do 30 FPS takové, že se obraz jeví o něco méně trhaný / viditelně se překreslující při pohybu kamery, a přitom v obrazu nevzniknou okaté artefakty, a to ani v dalších typech scén např. s rychlým pohybem.

S trochou unadsázky jsem to nazval "kouzlem" proto, že ne každý výrobce to umí. U OLEDů LG či Panasonic 2018 je problém takové nastavení najít. Ani můj LED Samsung J6272 z roku 2015 neumí takhle interpolovat, ale zachraňuje to aspoň použitelné BFI.

Ve finále jsem nebyl dost spokojen ani s jednou OLED TV 2018, abych utratil tolik peněz, ale budoucí modely OLED vypadají z informací, které jsem zatím četl, celkem slibně. LG dostane lepší BFI, Philips dostane Dolby Vision, atd.

Jinak tip na to, že existuje "rozumné" motion nastavení pro Philips, jsem měl z videa kanálu "HDTVTest", kde recenzují TV, a to mě motivovalo si to jít sám vyzkoušet. Bohužel jsem si dané nastavení nikam nezapsal, takže už nevím, jak to bylo.
Yamer
Junior

Odeslat příspěvekod FrantaL 6. 2. 2019 18:12

LG OLED55C8, VU+ Zero 4k, Logitech Harmony 950, Pioneer SC-LX59, OPPO 203 CFW a Magnat Quantum 675 5.1 sub 6725a
FrantaL
Junior