od Yamer 5. 2. 2019 12:10
Myslel jsem OLEDy dostupné v roce 2018, zkoušel jsem to konkrétně na Philips 55POS9002 a Sony KD-55AF8.
Lze u nich najít nastavení (mírné) interpolace pohybu pro zdroje do 30 FPS takové, že se obraz jeví o něco méně trhaný / viditelně se překreslující při pohybu kamery, a přitom v obrazu nevzniknou okaté artefakty, a to ani v dalších typech scén např. s rychlým pohybem.
S trochou unadsázky jsem to nazval "kouzlem" proto, že ne každý výrobce to umí. U OLEDů LG či Panasonic 2018 je problém takové nastavení najít. Ani můj LED Samsung J6272 z roku 2015 neumí takhle interpolovat, ale zachraňuje to aspoň použitelné BFI.
Ve finále jsem nebyl dost spokojen ani s jednou OLED TV 2018, abych utratil tolik peněz, ale budoucí modely OLED vypadají z informací, které jsem zatím četl, celkem slibně. LG dostane lepší BFI, Philips dostane Dolby Vision, atd.
Jinak tip na to, že existuje "rozumné" motion nastavení pro Philips, jsem měl z videa kanálu "HDTVTest", kde recenzují TV, a to mě motivovalo si to jít sám vyzkoušet. Bohužel jsem si dané nastavení nikam nezapsal, takže už nevím, jak to bylo.