od olda6 12. 3. 2020 14:08
Tak jsem nakonec vzal UE75RU7172 v Mallu se slevou 15% za 24.500. Pořád jsem váhal nad levnější RU7092. I když se všude tvrdí, že TV jsou stejné, tak se obávám, že není tak levná jen pro krásné oči zákazníka, že nějaký zakopaný pes tam nejspíš bude, tak jsem to raději neriskoval.
S nastavováním TV jsem si pár dnů pohrál a jsem spokojen. TV mám hlavně na sledování filmů 24p, tak jsem se hodně obával trhání, ale motion plus jsem nastavil na 2 a je to podle mě OK, jsem spokojen. Přecházel jsem z plazmy, tak jsem se bál úhlů, černé a podsvícení. Úhly jsou úplně v pohodě a dá se krásně koukat i z boku od stolu v kuchyni. Černá není tak černá jako na plazmě, ale je to taky v pohodě, protože mám za televizí mírně rozsvícený led pásek, takže nekoukám úplně za tmy. Dle paramerů má TV nízký jas, ale i tak ho mám ztlumený, protože při jasu naplno mě už za chvíli bolely oči, takže jas TV je pro mně také dostatečný a když bude svítit slunce, zatáhnu závěsy. S podsvícením je to trochu horší, obrazovka je mírně nerovnoměrně podsvícená. Všiml jsem si, že TV při malých světlých plochách na obrazovce sniží jas, takže to není tak patrné, při titulcích jej sníží ještě více a při černé obrazovce podsvícení vypne úplně, takže to není vidět vůbec.
Podsvícení mi trochu prosvítá v pravém horním rohu, takže při širokoúhlém filmu je to jen v tom černém horním pásu, ale jen v noci a jen při šedých scénách, světné scény jsou v pohodě a tmavé taky, krásně to bylo vidět v poslední sérii her o trůny. Nějaký čas mě to štvalo, ale pak jsem dle rad na netu vzal hadřík a nerovnoměrné podsvícení "vytlačil" z obrazovky. Jenže jak se to zlepšilo, tak jsem si všiml, že trošku ještě prosvítá na horní levé straně, to jsem taky trochu napravil, ale pak jsem si zase všiml, že ještě trochu prosvítá na levé nebo pravé spodní strané, ale to zase podle toho z jakého úhlu se na TV koukám. 75" sleduji ze vzdálenosti 3.9m a to už jsem si řekll, že jsem asi trochu hnidopich.
Co bych chtěl od TV 75" za 24.500. Tak jsem se zklidnil a jsem spokojen. I když pro mé ještě větší uspokojení by to chtělo dalších 10" navíc, ale tam už je cenový skok víc jak 2x tolik a to se mi nechtělo dát. Ovládání TV je v pohodě, jen přepínání TV programů by mohlo být rychlejší, ale myslím si, že za to nemůže TV ale DVBT2. TV programy ČT1, ČT2 a ČT24 v HD, barvy a ostrost úplně v pohodě a pro mně naprostá spokojenost. Kanály Nova, Prima a spol. nesleduji, takže jsou mi naháku, ale testl jsem je a kvalita obrazu odpovídá obsahu, hnus, děs a mazanice. Zkusil jsem i 4k a paráda, na telku se pak dá dívat i z 1metru. Na přehrávání filmů používám externí MMC, takže přehraji vše co potřebuji. Na nějaké další neduhy časem určitě přiju, ale pořád si říkám "za ty peníze".
A třeba za 5-10let bude konečně OLED s úhlopříčkou 2,5m za 49.999 a za ní pak už ty peníze dám.
Naposledy upravil
MgX dne 12. 3. 2020 14:27, celkově upraveno 1
Důvod: Přidány odstavce - mezery v textu. Přehlednost.